L'Aparador - 16 de juliol de 2015

Butlletins
16 de juliol de 2015 - #103

Des del SSPC

Taller "Oh! la joguina no juga"

Accions de sensibilització a la ciutadania

Accions de sensibilització a la ciutadania

Durant aquest darrer curs escolar 2014-2015, més de 2500 nens d'educació infantil d'arreu de la província de Barcelona han rebut formació en consum amb l'activitat "Oh! La joguina no juga", impartida per tècnics de consum del Servei de Suport a les Polítiques de Consum de la Diputació de Barcelona. A partir de setembre nous alumnes rebran aquest taller molt sol·licitat pels municipis de la província.

Aquesta sessió pràctica està dirigida a alumnes del cicle infantil (concretament als cursos de P4 i P5) i té una durada d'una hora amb l'objectiu de introduir als nens al món del consum amb un aprenentatge inicial dels seus drets i deures bàsics, despertant en ells la necessitat d'utilitzar els mecanismes de protecció que les administracions públiques posen al seu abast.

Durant la sessió es realitza un simulacre de compra-venda, reclamació i mediació. En primer lloc els alumnes adquireixen un producte i per tant l'aula es converteix en una botiga de joguines. Seguidament un dels alumnes detecta que la joguina que ha adquirit no és conforme i realitza una reclamació a la botiga i més tard apareix la figura de l'OMIC (Oficina Municipal d'Informació al Consumidor) com a organisme que els ajudarà a exercir els seus drets com a consumidors.

Durant el taller es treballen aspectes com:

  • El consumidor com a titular del dret a estar informat (etiquetatge, identificació del preu, comprovant de compra-venda)
  • El dret a la seguretat (conformitat del producte)
  • El dret a reclamar (atenció al client i servei públic de consum)

 

Si feu clic aquí podreu escoltar entrevistes de Radio Cubelles amb alumnes d'una escola del municipi que van rebre el taller durant aquest curs.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum