L'Aparador - 17 de setembre de 2015

Butlletins
17 de setembre de 2015 - #104

Consum a Europa

La Diputació de Barcelona participa en la consulta pública sobre les normes contractuals per a les compres en línia en la UE

La Diputació de Barcelona ha col·laborat en la consulta pública promoguda per la Comissió Europea sobre les normes contractuals aplicades a les compres en línia de continguts digitals i béns materials en la UE a través del Servei de Suport a les Polítiques de Consum.

 

Empreses i consumidors utilitzen cada vegada més Internet per comprar productes, buscar entreteniment i fer les seves gestions quotidianes. En 2014, un 50% dels consumidors de la UE va comprar en línia, el que representa un augment del 30% respecte al 2007. El 2013, el 38% de les empreses dels 28 països membres va comprar béns i serveis online. Però el comerç electrònic transfronterer dista d'haver aconseguit tot el seu potencial a la UE.

L'Estratègia de la UE per al mercat únic digital, aprovada per la Comissió el 6 de maig de 2015, proposa un plantejament global per acabar amb les principals barreres que dificulten avui en dia el comerç electrònic transfronterer. Entre els principals obstacles que impedeixen a empreses i consumidors gaudir plenament del mercat únic digital estan les diferents normatives contractuals nacionals aplicades a les vendes transfrontereres dins de la UE. En aquest sentit, la Comissió Europea ha propiciat una consulta pública per demanar els punts de vista de les parts interessades sobre possibles maneres d'eliminar aquests obstacles de Dret contractual relacionats amb la compra en línia de continguts digitals i béns materials.

Més informació


Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum