L'Aparador - 22 de maig del 2014

Butlletins
22 de maig del 2014 - #89

Novetats legislatives

Publicada en el BOE la Llei 9/2014, de 9 de maig, de Telecomunicacions

BOE número 114 de dissabte, 10 de maig de 2014

BOE número 114 de dissabte, 10 de maig de 2014

L'onze de maig va entrar en vigor la Llei 9/2014, de Telecomunicacions. Aquesta Llei pretén garantir el compliment dels objectius de l'Agenda Digital per a Europa, que requereix assegurar un marc regulador clar i estable que fomenti la inversió, proporcioni seguretat jurídica, elimini les barreres que han dificultat el desplegament de les xarxes i proporcioni un grau més alt de competència en el mercat.

Entre d'altres novetats, aquesta norma estableix mesures per lluitar contra les activitats no autoritzades de joc en línia, spam i per evitar la propagació de virus informàtics. Tot això, sense necessitat d'autorització judicial. Es tracta de procediments administratius, però molt més senzills, ja que a més de no requerir autorització judicial es limiten a un únic requeriment i a informar sobre els possibles perjudicis, cosa que pot servir de base per a una futura demanda de responsabilitat civil.

També modifica el règim d'infraccions i sancions de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació, facilitant l'adopció de mesures cautelars, revisant la quantia de les sancions i introduint la figura de l'advertència. Tan mateix obliga als operadors a informar els usuaris sobre les violacions de les seves dades a la xarxa i de les accions correctores, i faculta a l'Agència Estatal de Protecció de Dades (AEPD) per examinar les mesures adoptades pels operadors en relació amb les mesures de seguretat i a formular recomanacions.

La nova Llei elabora també un catàleg de drets dels usuaris finals, entre els quals destaquen la resolució del contracte en qualsevol moment sense penalització i la garantia de conservació del número amb independència del canvi d'operador.

Podeu trobar el text de la llei i més informació sobre l'Agenda Digital per Europa en els següents enllaços:

- Llei 9/2014, de 9 de maig, de Telecomunicacions

- Agenda Digital per Europa


Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum