Butlletí l'Aparador
16 de maig de 2017 - #125
Anar a dalt

Portada

Amb data 9 de maig, ha estat publicat al BOPB, la concessió dels ajuts econòmics atorgats en el marc del Catàleg de Serveis 2017.

Anar a dalt

Notícies

Reunió de treball amb l'Ajuntament de Montgat

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

La reunió va servir de presentació del regidor Jordi Abad després del seu recent nomenament com a responsable de l'àmbit de Promoció Econòmica i Consum, Cultura i Festes al consistori.
 

Reunió de treball amb l'Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d'Osona

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Aquestes reunions serveixen per intercanviar informació sobre les activitats que es realitzen, plantejar necessitats, propostes d'actuació futures i coordinar l'acció conjunta en defensa de les persones consumidores.

Xerrada d'al·lèrgens adreçada al comerç de Parets del Vallès

Font: Ajuntament de Parets del Vallès

Font: Ajuntament de Parets del Vallès

L’objectiu de la sessió és informar sobre les obligacions dels establiments que ofereixen aliments sense envasar, per complir amb la legislació en relació a al·lèrgies i intoleràncies alimentàries.
 

Quadríptics sobre les assegurances més comunes a les nostres famílies

Fons: Arxiu SSPC

Fons: Arxiu SSPC

Com cada any, el Servei de Consum realitza una campanya divulgativa, en aquesta ocasió sobre les assegurances amb tres publicacions: vehicles, la llar i sanitàries, de vida i decessos.

Jugant aprenem a ser persones consumidores a Montgat

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

El taller consisteix en una sessió pràctica, en dos blocs o actes, on es realitza un simulacre de compra i de venda, reclamació i mediació, de tal manera que de forma divertida s'expliquen els drets de les persones consumidores i el rol dels serveis de consum.

Llei 5/2017 de mesures fiscals, administratives, financeres...

Font: © iStock.com / MikaelEriksson

Font: © iStock.com / MikaelEriksson

A molts establiments ja es pot trobar un full informatiu amb un text semblant a aquest: la legislació vigent prohibeix lliurar gratuïtament bosses de plàstic de nanses a partir del 31 de març de 2017.

El Vallès Occidental amb més expedients per talls de serveis

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

L'Agència Catalana del Consum (ACC) ha obert un total de 108 expedients sancionadors a empreses subministradores per haver comès infraccions relacionades amb mesures urgents per combatre situacions de pobresa energètica a tot Catalunya.

Portal del Consumidor. Govern de les Illes Balears

Font: Web Govern Illes Balears

Font: Web Govern Illes Balears

Portal de la Direcció General de Consum, depenent de la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears, amb molts continguts d'interès.

El Banc d'Espanya publica tipus de referència hipotecària

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Resolució del Banc d'Espanya per la qual es publiquen els tipus de referència oficials del mercat hipotecari.

Jornada: Accés a les dades de consum elèctric

Font: Web l'ACCO

Font: Web l'ACCO

L’ACCO organitza aquesta jornada sobre l’accés a les dades de consum elèctric i, particularment, en relació amb els seus efectes sobre la competència el pròxim 26 de maig a Barcelona.

Anar a dalt

Consum a Europa

Reglament d'Execució (UE) 2017/676 de la Comissió, de 10 d'abril de 2017, pel qual s'autoritza una declaració relativa a les propietats saludables dels aliments diferents de les relatives a la reducció del risc de malaltia i al desenvolupament i la salut dels nens, i es modifica el Reglament (UE) núm. 432/2012 (Text pertinent a l'efecte de l'EEE.)

L’abolició dels recàrrecs d’itinerància al detall, ara prevista per al 15 de juny de 2017, permetrà als consumidors utilitzar dades mòbils pel mateix cost que al seu país, mentre viatgen en un altre país de la UE.  El PE va eliminar l’últim obstacle – límits de preus a l’engròs – en recolzar un acord informal sobre ells, ja acordat de manera informal amb el Consell.

Directiva (UE) 2017/738 del Consell, de 27 de març de 2017, per la qual s'adapta al progrés tècnic l'annex II de la Directiva 2009/48 / CE del Parlament Europeu i del Consell, sobre la seguretat de les joguines, pel que fa al plom.

La Comissió i les autoritats de protecció dels consumidors prenen mesures contra les pàgines web de reserves de viatges que duen a terme pràctiques enganyoses.

Anar a dalt

Món associatiu

Font: Arxiu SSPC Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

L’entitat va sol·licitar la col·laboració de la Diputació de Barcelona en la celebració del 50è aniversari de la creació que se celebrarà després de l'estiu.

Font: Arxiu SSPC Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Tercera taula rodona organitzada per la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC tratarà sobre temes d'alimentació i nutrició.

Anar a dalt

Agenda

Cercle de Comparació Intermunicipal d’OMICs

Font: Diba

Font: Diba

Ja s'han convocat els tallers de millora contínua que se celebrarà en el marc de la novena edició del Cercle de Comparació Intermunicipal d’Oficines Municipals d’Informació al Consumidor.

Nova edició de Fira Gran 2017, Saló de la Gent Gran de Catalunya

Font: Web del Saló de la Gent Gran de Catalunya

Font: Web del Saló de la Gent Gran de Catalunya

El Servei de Consum estarà present desenvolupant diferents tallers d’economia domèstica a l’estand de Diputació de Barcelona, des del 31 de maig fins al 3 de juny.

Taller d’actualització de normativa: el procediment monitori i el verbal

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Com cada trimestre, l'Agència Catalana del Consum i el Servei de Suport a les Politiques de Consum de la Diputació de Barcelona organitzen un taller d'actualització de normativa adreçat a professionals de les administracions públiques competents en matèria de consum i de les organitzacions de persones consumidores.

Visites de les Unitats Mòbils de Consum fins al 16 de juny

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Les persones consumidores poden tramitar les consultes i reclamacions de consum a les Unitats Mòbils d'Informació al Consumidor (UMIC) de la Diputació de Barcelona. Aquest servei està destinat als ajuntaments que no disposen de serveis municipals de consum propis.

Anar a dalt

Consells de consum

Font: Arxiu SSPC Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Si presenteu una reclamació i no és atesa o no podem utilitzar altres mecanismes de resolució de conflictes (mediació, arbitratge), encara us quedarà la via judicial per reclamar els vostres drets, inclosa la possible indemnització pels perjudicis econòmics que us  hagin produït.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum