Butlletí l'Aparador
18 d'octubre de 2017 - #130
Anar a dalt

Portada

Font: Arxiu SSPC Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Necessitats organitzatives d'última hora han aconsellat endarrerir uns dies aquesta diada al pròxim divendres, 1 de desembre, a l’Espai Cultural Can Bisa de Vilassar de Mar.

Anar a dalt

Notícies

Convenis amb col·legis d'advocats per atendre les clàusules abusives

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Durant les últimes setmanes s'han signat convenis amb els Col·legis d'Advocats de Sant Feliu de Llobregat, Sabadell i Vic, per tal d'arribar a territoris com el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i Osona.

Reunió de la diputada de Consum amb l'Ajuntament de Castelldefels

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

El darrer 27 de setembre, la diputada de Salut Pública i Consum, Sra. Laura Martínez Portell, va rebre al Regidor de Salut, Consum, Polítiques d’Igualtat i immigració de l’Ajuntament de Castelldefels, Sr. Alex Company Hernández, que va assistir acompanyat de la Cap de Polítiques d’Igualtat, Salut i Consum, Sra. Isabel Cabré.

Conferència a l'Aula d'Extensió Universitària Gent Gran d'Osona

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

El passat dia 4 d'octubre i dins del programa de Conferències previstes pel primer trimestre del 24è curs de l’Aula d’Extensió Universitària Gent Gran d’Osona, vinculada a la Universitat de Vic, es va celebrar al Teatre l'Atlàntida de Vic una conferència sota el títol: Drets i deures de les persones consumidores.

Publicació de les ponències del curs: transport aeri i terrestre

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Ja estan disponibles les ponències presentades en el tercer curs amb grans empreses destinat al sector del transport aeri i terrestre. Aquests documents seran accessibles a través de la comunitat de pràctiques. Si encara no formes part, pots sol·licitar-ho a: sspc.uicp@diba.cat

L'AICA publica un informe sobre la seva activitat inspectora i de control

Font: Web corporativa d'AICA

Font: Web corporativa d'AICA

La meitat de les inspeccions realitzades des de la seva creació, 2014, s'han dut a terme en el primer semestre del 2017.

Algorismes contra l'oferta i la demanda

Font: © iStock.com / peterhowell

Font: © iStock.com / peterhowell

Interessant article de premsa que parla sobre que la intel·ligència artificial i les dades masives comencen a imposar preus en el mercat i ho fan sense que la majoria de les persones consumidores siguin conscients.

Anar a dalt

Materials d'interès

Font: Arxiu SSPC Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Elaborat per la Comissió Interdepartamental per al Desenvolupament de l'Economia Col·laborativa, l’objectiu és assolir un marc estable per al desenvolupament d'aquest sector econòmic emergent i, al mateix temps, garantir una competència lleial i el respecte als drets dels consumidors i dels treballadors.

Anar a dalt

Normativa

Anar a dalt

Món associatiu

Font: Arxiu UCC Font: Arxiu UCC

Font: Arxiu UCC

Font: Arxiu UCC

La jornada, organitzada per la Unió de Consumidors de Catalunya-UCC, forma part d'un conjunt d'actes amb la temàtica de l'alimentació i salut responsable que se celebren, bimensualment, els darrers divendres.

Font: Arxiu SSPC Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

El passat 5 d’octubre, la CUS: Salut, Consum i Alimentació va organitzar aquesta jornada al Palau Robert amb una important participació.

Anar a dalt

Agenda

XVII Jornada tècnica sobre el sistema arbitral de consum

Font: arxiu

Font: arxiu

El pròxim 16 de novembre, al Centre Cívic Cabot i Barba de Mataró, es realitzarà aquesta Jornada tècnica adreçada a personal municipal destinat a Juntes arbitrals de consum.


Tan aviat com disposem del programa el farem públic a la web del Servei.

Visites de les Unitats Mòbils de Consum fins al 17 de novembre

Font: Arxiu SSPC

Font: Arxiu SSPC

Les persones consumidores poden tramitar les consultes i reclamacions de consum a les Unitats Mòbils d'Informació al Consumidor (UMIC) de la Diputació de Barcelona. Aquest servei està destinat als ajuntaments que no disposen de serveis municipals de consum propis.

Anar a dalt

Consells de consum

Font: © iStock.com / tzahiV Font: © iStock.com / tzahiV

Font: © iStock.com / tzahiV

Font: © iStock.com / tzahiV

Cada vegada viatgem més. L'abaratiment dels preus, especialment d’avió, ha facilitat la possibilitat de poder realitzar tot tipus de viatges: de pocs o molts dies, de qualsevol tipus de distància, en família, grup o sols.

Conscients que aquesta circumstància té una directa incidència en l’augment del nombre de consultes i reclamacions, el Servei de Consum de Diputació, en col·laboració amb l’Agència Catalana del Consum, ha desenvolupat un curs on s’ha tractat aquesta problemàtica amb la participació d’importants empreses. Aquests consells són algunes de les informacions del curs.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum