Butlletí l'Aparador
17 de maig de 2019 - #151
Anar a dalt

Portada

De nou Consum col·labora amb Fira Gran amb la realització del taller “FAQs consum” a l’estand de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, del 12 al 15 de juny.

La 21a. edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya tindrà lloc a les Drassanes Reials de Barcelona.

 

Anar a dalt

Xarxa Local de Consum

L'Hospitalet de Llobregat. Campanya d'inspecció informativa

Alguns dels aspectes més destacats en aquest camp són la normativa de preus, els fulls de reclamacions o els cartells d’informació que han de tenir els establiments. 

Viladecavalls anima a practicar el consum conscient

Obre dos Punts Opcions on es podrà obtenir informació sobre com canviar de companyia elèctrica o telefònica, quines assegurances ètiques contractar, com apostar per una mobilitat més sostenible i, en general, com practicar un consum conscient.
Anar a dalt

Notícies

La Diputació de Barcelona rep una delegació del Ministeri de Comerç de Turquia

Una delegació de 9 professionals de la Direcció General de Protecció del Consumidor i Vigilància del Mercat, adscrita al Ministeri de Comerç de Turquia, ens va visitar el passat 25 d’abril per conèixer de primera mà el funcionament i estructura dels serveis públics de consum locals.

El Banc d'Espanya alerta la banca del risc d'una nova onada de demandes per l'IRPH

El supervisor insta el sector a mesurar-ne el possible impacte i preparar mesures per gestionar els litigis, a l'espera que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) es pronunciï sobre l'IRPH (índex de referència de préstecs hipotecaris), arran que un jutge de Barcelona el consultés.

Augmenten les denúncies per targetes revolving

És bastant freqüent sentir el terme “revolving” associat a un determinat tipus de targeta de pagament. Són productes complexos que generen un nombre elevat de reclamacions, i és habitual que en la seva comercialització s’eviti el propi concepte de “revolving”. El 98% d'aquestes reclamacions es deuen a l'aplicació d'interessos abusius.

Noves etiquetes per a distingir el pa integral i el pa comú

El passat 26 d'abril el govern va aprovar normes bàsiques per a l'elaboració i comercialització del pa a Espanya en substitució de la llei anterior de 1985, continuant amb la política engegada a començaments d'any amb l'etiquetatge de l'origen de la llet o la indicació del país o països de procedència de la mel.

Avantatges i desavantatges de comprar en botigues en linia fora d'Europa

Encara que Amazon és la botiga de referéncia, AliExpress està considerat com l'Amazon xinès i la seva importància és tan gran que les seves xifres de venda a Europa són multimilionàries. Veurem els pros i els contres de comprar en aquests webs.

Subvencions Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha fet públiques les convocatòries de subvencions destinades a les organitzacions de persones consumidores a Catalunya per a l'any 2019 i per a projectes d'economia circular. 

Anar a dalt

Consum a Europa

Facebook accepta les exigències de la Comissió Europea i les autoritats de consum a modificar les seves condicions i aclarir als consumidors l'ús que fa de les seves dades per desenvolupar activitats d'elaboració de perfils i orientar la publicitat per finançar la seva empresa.

La Comissió Europea acull amb satisfacció l'acord provisional per reforçar les normes de la UE en matèria de protecció dels consumidors. Sancions efectives en cas d'infracció de la legislació de la UE en matèria de protecció dels consumidors. Abordar la qualitat dual dels béns de consum. Un reforç dels drets dels consumidors en línia.
Anar a dalt

Món associatiu

Cobrar comissions indegudes de forma reiterada en un compte instrumental per al pagament del préstec hipotecari és una pràctica abusiva. Així ho ha sentenciat la Sala 15 de l’Audiència Provincial de Barcelona, revocant la sentència del jutjat d’instància.

Anar a dalt

Agenda

Sortides de les Unitats Mòbils de Consum durant el mes de maig

Aquest mes, les UMICs visiten 81 municipis de la demarcació de Barcelona. Podeu consultar el calendari detallat en aquest enllaç.

 

Campanyes d'inspecció de consum de caràcter informatiu al mes de maig

Campanyes d'inspecció informatives que es realitzen en establiments de mercats municipals i zones comercials de localitats adherides a la Xarxa Local de Consum.
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum