Butlletí l'Aparador
3 de novembre de 2022 - #183
Ir arriba

Portada

El Consell de Ministres va aprovar el passat 18 d'octubre el RD-llei 18/2022 amb l’objectiu de mitigar els efectes de l'actual crisi energètica, tant sobre empreses com sobre ciutadans, i accelerar la transició energètica. 

Ir arriba

Xarxa Local de Consum

Sabadell: campanya per a la reducció dels plàstics i envasos d’un sol ús

El Mercat Central de Sabadell acull una campanya per fomentar la reducció dels plàstics i envasos d’un sol ús amb la intervenció de l’alumnat de 4t d'ESO de l’INS Les Termes.

Santa Perpètua de Mogoda: xerrades de seguretat i consum

El 25 d’octubre es va iniciar la 13a edició de Xerrades de Seguretat i Consum amb  consells per evitar estafes i robatoris, informació sobre la policia de proximitat i consells per planificar les compres de Nadal. 

Ir arriba

Notícies

Inclusió financera

Les patronals bancàries van acordar, en una reunió amb la vicepresidenta primera del Govern, un full de ruta amb l'objectiu que les entitats de crèdit assegurin l'accés a serveis financers presencials per al 100% del territori.

Ir arriba

Materials d'interès

El consum de Comerç Just a Espanya en 2021 va superar els 144 milions d'euros, el que suposa un increment lleu (0,27%) respecte a l'any anterior.

Ir arriba

Consum a Europa

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sentencia que els vols amb connexió directa tenen dret a compensació després d'un gran retard.

El nou Reglament de Serveis Digitals té com a objectiu prioritari protegir l'àmbit digital davant de la difusió de continguts il·lícits, així com garantir la protecció dels drets fonamentals dels usuaris.

Ir arriba

Agenda

Sortides de les UMICS mes de novembre

Visites de les Unitats Mòbils d'Informació al Consumidor programades per aquest mes de novembre als municipis de la província de Barcelona. 

Ir arriba

Col·laboracions de la XLC

L'Ajuntament de Mataró ha estat convidat per la Federació Aragonesa de Municipis, Comarques i Províncies a la XXI Jornada d’Informació sobre consum en els municipis, organitzada amb la col·laboració del Govern d'Aragó, l'Ajuntament de Sariñena (Osca) i la Comarca de Los Monegros. 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum