Butlletí l'Aparador
30 de novembre de 2022 - #185
Anar a dalt

Portada

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social va estrenar el passat 21 de novembre la nova exposició-joc “Consum Conscient”, que dona a conèixer els aspectes més bàsics i útils amb relació a la compra de productes i la contractació de serveis. Es tracta d’una nova proposta lúdica i vivencial, centrada en un joc interactiu accessible des de qualsevol dispositiu mòbil amb el suport de panells expositius. En els propers dies els ajuntaments podran fer la sol·licitud d’aquesta exposició pel 2023.

Anar a dalt

Xarxa Local de Consum

Cubelles: 7a Setmana del Consum Responsable

El Servei Públic de Consum de Cubelles torna a organitzar la Setmana de Consum Responsable coincidint amb la Setmana Europea de la prevenció de residus. 

Sabadell: Mapa de Consum Responsable, Flea Market i Mercats Sostenibles

L’Ajuntament de Sabadell va rebre un reconeixement a l’acte del 18è aniversari de l’Agència Catalana de Consum (ACC) pel Mapa de Consum Responsable eina que serveix per donar visibilitat a les iniciatives de comerç local amb bones pràctiques envers el consum moderat, informat, reflexiu i conscient.

Sant Vicenç dels Horts: Campanya informativa

El passat 26 d’octubre es va iniciar a Sant Vicenç dels Horts, la campanya informativa “Informació bàsica al consumidor”, amb la col·laboració de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona.

Vilanova i la Geltrú: Fira de Novembre

Una unitat mòbil d’informació al consumidor de l'Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona va estar instal·lada a la plaça de Soler i Carbonell (plaça del Mercat) amb motiu de la celebració de la Fira de novembre de Vilanova i la Geltrú. Aquesta és el principal esdeveniment de promoció econòmica del municipi, que recuperava el seu format després de la pandèmia, de l’onze al tretze de novembre.

Anar a dalt

Materials d'interès

Material informatiu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès sobre el Reial Decret llei 18/2022, de 18 d’octubre, que ha ampliat el bo social elèctric al nou col·lectiu de les llars amb baixos ingressos particularment afectades per la crisi energètica, que coexistirà amb el bo social adreçat a persones consumidores vulnerables i vulnerables severes.

Reproduïm l’article publicat per Núria Alonso Perramon en la Comunitat d'Habitatge el passat 22 de novembre de 2022 “Subvencions lloguer habitatges privats per destinar-los a persones en situació d'emergència econòmica i social”.

Anar a dalt

Normativa

El Consell de Ministres ha aprovat el Reial decret llei pel qual s'estableix un Codi de Bones Pràctiques per alleujar la pujada dels tipus d'interès en préstecs hipotecaris sobre habitatge habitual, es modifica el Reial decret llei 6/2012, de 9 de març, de mesures urgents de protecció de deutors hipotecaris sense recursos, i s'adopten altres mesures estructurals per a la millora del mercat de préstecs hipotecaris.

Anar a dalt

Consum a Europa

Consulta pública “Protecció dels consumidors: reforç de la cooperació en matèria d’aplicació”. La digitalització dels mercats de consum i els nous models de negoci plantegen nous reptes a l’hora d’aplicar la normativa europea en matèria de protecció dels consumidors.

El 16 de novembre va entrar en vigor la Llei de Serveis Digitals (DSA), un nou conjunt de normes de la UE per a crear un entorn en línia més segur i responsable.

Anar a dalt

Agenda

Cercles de Comparació Intermunicipal de les OMIC

El proper 13 de desembre es celebrarà la Jornada de presentació de resultats del Cercle de Comparació Intermunicipal d’OMIC. Presentació de resultats de l’exercici 2021. 

Agenda presentació resultats Cercle Omic

Sortides de les UMICS mes de desembre

Visites de les Unitats Mòbils d'Informació al Consumidor programades per aquest mes de desembre als municipis de la província de Barcelona, per una incidència tècnica algunes Unitats Mòbils no es poden desplaçar i el servei es prestarà en la dependència que indiqui l’ajuntament

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum