Butlletí l'Aparador
Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores - #188
Ir arriba

Portada

La commemoració del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores d’enguany se centra, en fer possible que totes les persones puguin conèixer els seus drets com a persones consumidores amb l’objectiu d’evitar la discriminació en les relacions de consum. Per això la campanya utilitza sistemes de lectura fàcil i adapta les formes de comunicació a les necessitats dels col·lectius amb capacitats cognitives i funcionals diverses.

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social impulsa la Jornada Accessibilitat als serveis públics de consum, que tindrà lloc el pròxim 21 de març a l’Espai Francesca Bonnemaison. La jornada de treball girarà al voltant de l’accessibilitat i no discriminació en les relacions de consum dels col·lectius amb capacitats cognitives diverses.

Ir arriba

Xarxa Local de Consum

Cubelles: Dia Mundial del Consumidor

La campanya del Dia del Consumidor s’emmarca en l’actual situació de sequera i promou l’ús eficient i l’estalvi de l’aigua.

Esparreguera: Setmana del Dia Mundial de les Persones Consumidores

L’Ajuntament d’Esparreguera organitza una programació especial del 13 al 17 de març a Ràdio Esparreguera.

L'Hospitalet de Llobregat: conferència "Compreu segur i amb garanties per Internet"

Dimecres 15 de març a les 18 hores a la regidoria del Districte (Rambla Just Oliveres, 23).
 

Mataró: Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores.

Jornada Tècnica “L’accessibilitat universal en la compra de productes, la contractació de serveis i en la gestió de les reclamacions de consum”.

Montgat: XVI Jornades de consum 2023

L'Ajuntament de Montgat ha programat una sèrie d'activitats dins la XVI Jornada per commemorar el Dia Mundial del Consumidor. 

Terrassa: 23a Setmana del Consum Responsable

Del 13 al 19 de març Terrassa celebra la 23a Setmana del Consum Responsable amb la col·laboració d’altres serveis de l’Ajuntament i entitats del municipi.

Ir arriba

Materials d'interès

El 15 de març se celebra l’acte de commemoració del Dia Mundial dels Drets dels Consumidors, el tema central es centra en la sostenibilitat des de les seves diverses vessants i, en especial, el comportament del consumidor davant el repte ineludible, present i de futur, d’exercir un consum més responsable.

Defensem els nostres drets quan adquirim béns i serveis, però també cal recordar que consumir és una gran eina de transformació social i econòmica. Tothom necessita cobrir les necessitats, però es pot fer contribuint al benestar de la resta de persones, cuidant l’entorn i el medi ambient.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum