Butlletí l'Aparador
19 de setembre de 2023 - #193
Ir arriba

Portada

Josep-Ramon Mut i Bosque és el nou president delegat de l’Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública de la Diputació de Barcelona, pel mandat  2023 – 2027. Va néixer l’any 1982 a Barcelona i és regidor de Cervelló. Es va llicenciar en Dret a la Universitat de Barcelona (UB), amb un Màster en Dret Públic : “Estudis avançats de l’ordenació juridicoadministrativa del territori i del mercat”.

Olga Serra Luque és la nova diputada delegada de Comerç i Consum de la Diputació de Barcelona, pel mandat  2023 – 2027. Va néixer l’any 1974 a Terrassa i és 1a tinent d’alcaldia de Vacarisses. Es va llicenciar en Psicologia a la Universitat UAB, amb més de 15 anys d’experiència en l’àmbit dels recursos humans, en recerca de feina, formació, etc.

Ir arriba

Xarxa Local de Consum

La regidoria de consum

Aquest recurs en línia pretén donar a conèixer els aspectes clau relacionats amb l’activitat de la regidoria de consum amb l’objectiu de facilitar el desenvolupament de les funcions i responsabilitats dels càrrecs electes dels governs locals.

Sabadell: enquestes de satisfacció als usuaris de l'OMIC

Des del passat mes de juny, els usuaris de l’OMIC de Sabadell poden fer la seva valoració del servei mitjançant una tauleta tàctil que es va instal·lar a l’oficina del Despatx Lluch. És un sistema de valoració ràpid i senzill que permet als ciutadans valorar l’atenció i donar la seva opinió respecte el servei.

Sitges: campanya informativa

La iniciativa es divideix en dues actuacions: una xerrada per informar sobre els requisits mínims recollits a la normativa de consum i una visita de tècnics de la Diputació de Barcelona a les 27 parades del Mercat Municipal (els dies 27 i 28 de setembre) per informar-los del nivell d’adequació i compliment de la normativa de consum de cada parada en concret.

Ir arriba

Notícies

Enquesta sobre els hàbits de consum a Catalunya

L’Agència Catalana del Consum ha publicat els resultats de la darrera "Enquesta sobre els hàbits de consum a Catalunya", que analitza quines són les inquietuds de la ciutadania en aquesta matèria. El 45,5% de les persones enquestades manifesten sentir-se protegides davant de possibles incidències en les seves relacions de consum.

Ir arriba

Consum a Europa

La Llei de Serveis Digitals busca protegir millor els consumidors i els seus drets fonamentals en línia, lluitant contra continguts il·lícits, a més de proporcionar més transparència i garantir un mercat únic uniforme a la UE. Des del 25 d'agost gegants com Google, Meta o Amazon hauran de retirar continguts il·legals i combatre la desinformació.

Ir arriba

Agenda

Curs d'iniciació a la defensa de les persones consumidores en l’àmbit local

Us recordem que el mes d’octubre encetem la formació en format presencial fent una nova edició del "Curs d’iniciació a la defensa de les persones consumidores en l’àmbit local".  El seu objectiu és proporcionar als assistents un aprenentatge bàsic en l'àmbit del consum.

Les UMIC visiten aquest mes de setembre 68 municipis i 83 municipis a l'octubre

Les Unitats Mòbils d’Informació al Consumidor (UMIC) de la Diputació de Barcelona continuen facilitant assistència personalitzada en aquelles poblacions on no hi ha un servei municipal específic de consum. Gràcies a les UMIC, els ciutadans de la província poden conèixer i exercir, des de la proximitat, els seus drets com a persones consumidores.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum

Gerència de Serveis de Salut Pública i Consum
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública

Passeig Vall d'Hebron, 171 Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum