Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2022-2023- novembre
Anar a dalt

A fons

 

Explorem respostes sostenibles i innovadores des de la creativitat

 
  Producció de melmelades a Cornellà

Producció de melmelades a Cornellà

 

El passat 20 d'octubre a la jornada de posada en marxa del curs 2022-23 vam conèixer de primera mà les experiències innovadores de tres cooperatives per elaborar productes ambientalment més sostenibles. També vam sentir les reflexions i les propostes de Marta Camps de la professora de BAU, Centre Universitari de Disseny, sobre la creativitat i com cal acompanyar-la.

Tot seguit us en resumim les principals aportacions.

 
Anar a dalt

Actualitat

 

Canviem la data de la sessió de la comunitat de pràctica: «La coeducació en el marc del CuEmE, què podem fer els ens locals?»

 
  Crèdits: Marko Poplasen / Shutterstock.com

Crèdits: Marko Poplasen / Shutterstock.com

 

Atenció! Hem canviat la data de la sessió de la comunitat de pràctica: serà el dimecres 14 de desembre d'11 h. a 13 h., a l’edifici Garbí del recinte de la Maternitat. Treballarem sobre les accions que podem emprendre els ens locals per acompanyar les escoles en la posada en pràctica dels valors coeducatius en el marc del programa. El personal tècnic dels ens locals encara sou a temps d'apuntar-vos-hi. Envieu un correu a cueme@diba.cat per confirmar la vostra assistència en aquest nova data. 

 
Anar a dalt

El kit CuEmE

 

El kit CuEmE t'ajuda

 
  Lliurament dels números d'identificació fiscal a les cooperatives de Parets del Vallès

Lliurament dels números d'identificació fiscal a les cooperatives de Parets del Vallès

 

El kit proposa al professorat i als ens locals diferents recursos vinculats a la fase de constitució de les cooperatives. Dins de l'espai per al professorat, a la fase 1, trobareu «Continguts clau: la constitució de la cooperativa», que presenta de forma clara i concisa els diferents models de societats empresarials; les principals característiques de les societats cooperatives, els principis cooperatius i les passes a seguir en el procés de constitució.

 
 

Novetats del kit: recursos d'economia circular

 
  Reaprofitament d'excedents de suro a Ripollet

Reaprofitament d'excedents de suro a Ripollet

 

El taller «Produïm dins l’economia circular», el podeu trobar a l'espai del professorat i també a l'espai de l'ens local. La proposta de taller per a docents incorpora propostes per fomentar en l’alumnat el coneixement del concepte d’economia circular i promoure la reflexió sobre idees de productes que incorporin alguns dels seus principis. La proposta per a ens locals inclou un seguit de suggeriments per a enriquir l’estratègia local i ajudar les cooperatives a explorar les possibilitats que hi ha al municipi per a aprofundir en aquesta temàtica.

 
Anar a dalt

Experiències CuEmE

Inici de curs del CuEmE

Ajuntament de Martorell

Ajuntament de Martorell

El començament del programa també és un bon moment per reunir les escoles participants d'un mateix territori i posar en comú coneixements i compartir expectatives. Martorell i Viladecavalls van celebrar trobades de presentació i benvinguda. El primer trimestre, també és un bon moment per organitzar visites a empreses cooperatives locals, tal i com ha fet les escoles de Premià de Mar, i l'escola Anselm Clavé de Ripollet.

La constitució de les cooperatives

Escola l'Alzina de Molins de Rei

Escola l'Alzina de Molins de Rei

L'obtenció del número d'identificació fiscal de la cooperativa és un dels moments més emocionants del projecte, que culmina un treball previ de coneixement i presa de decisions: el nom i logotip de la cooperativa, la tria de l'equip directiu i les seves funcions, el capital inicial... Els ens locals han participat activament en aquesta etapa fent tallers a l'aula, com per exemple al Prat de Llobregat, les cinc escoles vinculades al Consorci del Lluçanès, a Moià i a Olivella, entre d'altres.

Anar a dalt

En el butlletí vinent parlarem de…

Com es treballa la coeducació en el marc del projecte CuEmE

Compartirem amb vosaltres els coneixements i aprenentatges extrets de la comunitat de pràctica i us facilitarem el resultats mitjançant una infografia. 

Us recordem que els objectius d’aquesta comunitat son avaluar el punt de partida dels ens locals en la integració dels valors de la coeducació en el programa CuEmE així com indagar quines accions podem fer per acompanyar les escoles en aquests valors. 

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X