Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2022-2023- abril
Anar a dalt

A fons

 

Sessió d’intercanvi d’equips directius de les escoles de nova incorporació

 
  Assistents a la jornada en una dinàmica de grup

Assistents a la jornada en una dinàmica de grup

 

El 9 de febrer passat, es va celebrar, a l’edifici del Pati Manning, la segona sessió d’intercanvi d’equips directius de les escoles que han desplegat el CuEmE en els darrers dos anys. 
L’objectiu de la trobada, que va comptar amb la participació de setze equips directius, era reforçar el paper del CuEmE dins de l’escola, de manera que esdevingui una potent eina impulsora dels valors i competències que formen part del currículum d’escola i del projecte educatiu del centre (PEC).

 
Anar a dalt

Actualitat

 

Material digital de suport a la difusió

 
  Banderola en el mercat de cooperatives del Lluçanès 2022

Banderola en el mercat de cooperatives del Lluçanès 2022

 

Recordeu que al web del CuEmE trobareu un seguit de propostes gràfiques que podeu descarregar i que poden ser útils per acompanyar la comunicació o la publicitat dels productes o serveis de les cooperatives. Concretament, hi trobareu cartells, banderoles, pantalles enrotllables (roll-ups) i adhesius. Són fitxers PDF per imprimir i poden utilitzar-se per senyalitzar els llocs de venda o identificar els cooperativistes.

 
 
Anar a dalt

El kit CuEmE

 

El Kit CuEmE t’ajuda

 
  Imatge del vídeo de suport «La venda»

Imatge del vídeo de suport «La venda»

 

S’acosta la temporada d’anar al mercat. És un dels moments més importants i emocionants de tot el projecte. Al Kit trobareu molts recursos que us poden ser útils en aquesta fase, com ara el taller «L’atenció al client, què cal saber?», orientat a donar a conèixer tots els elements necessaris per donar una bona atenció als clients. Aquest recull el trobareu a l’espai de l’ens local, per facilitar l’organització als tècnics, i, com sempre, trobareu la versió a l’espai del professorat del mateix taller.

 
 

Novetats del Kit: «Prestació de serveis en el marc del CuEmE: aspectes a tenir en compte»

 
  Escola Sant Pau de Sant Pol de Mar, musical «Mamma mia 2022»

Escola Sant Pau de Sant Pol de Mar, musical «Mamma mia 2022»

 

Incorporem el recurs«Prestació de serveis en el marc del CuEmE: aspectes a tenir en compte» a la fase 3 del projecte educatiu a l’aula, dirigit als ens locals i que té com a objectiu ajudar a planificar les fases del programa que costen més d’adaptar en el moment de dur a terme un servei per part de les cooperatives. Inclou una eina en format Excel que permet que cada ens local pugui adaptar-la segons la seva realitat. Recordeu que si teniu qualsevol dubte, suggeriment o millora en relació amb l’eina, podeu contactar amb nosaltres a stp.kitcueme@diba.cat.

 
Anar a dalt

Experiències CuEmE

Construir i escollir prototips

Escola Sant Antoni de Sant Vicenç dels Horts

Escola Sant Antoni de Sant Vicenç dels Horts

A partir de les diferents idees de productes que han sorgit, els cooperativistes construeixen prototips que podran mostrar en públic, i que els serviran per estudiar l’acceptació que tindran entre la clientela. A l’Escola Sant Antoni de Sant Vicenç dels Horts, han organitzat un mercat de prototips al vestíbul perquè les famílies i les mestres puguin votar els tres que més els agradin. A les escoles Sant Gervasi Cooperativa de Mollet del Vallès i Manyanet a Begues, els mateixos alumnes decidiran plegats els prototips que fabricaran per vendre.

L'estudi de mercat

Escola Simeó Rabasa de Martorelles

Escola Simeó Rabasa de Martorelles

Al Col·legi Sant Josep de Navàs, els socis de la cooperativa Coopdreamers han sortit al carrer per demanar l’opinió de la gent del poble sobre els seus productes abans de començar a produir-los. Les cooperatives de les escoles Vicente Aleixandre, Mercè Rodoreda i José Echegaray de Martorell han assistit al taller «Estudi de mercat» al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner, on han après com poden obtenir la informació que els serveixi de guia per prendre decisions respecte dels seus productes: preu, distribució i promoció a partir d’un estudi de mercat.

Com financem la cooperativa

Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora

Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora

Tant a l’Escola FEDAC de Prats de Lluçanès com a l’Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora han comptat amb la col·laboració de dues mares d’alumnes per fer una xerrada sobre què són i com funcionen els bancs. Les cooperatives de l’Escola Segimon Comas, a més, han fet una activitat lúdica i han acabat fent de banquers. 

També l’Escola Gem de Mataró ha organitzat una xerrada, en la qual s’ha posat el focus en la banca ètica.

Les escoles del CuEmE

Escola Simeó Ravasa de Martorelles

Escola Simeó Ravasa de Martorelles

Ja han arribat els plafons per identificar les escoles que participen aquest curs en el CuEme. La regidora d’Educació i Infància de l’Ajuntament de Martorelles ha lliurat els plafons a les dues escoles del seu municipi. L’Escola Vista Alegre de Mataró també ha rebut el plafó de mans d’una representant de l’Ajuntament que ha visitat l’aula. I l’alumnat de 6è de l’Escola Bellpuig de Sant Julià de Vilatorta també té el seu distintiu CuEmE.

Anar a dalt

En el butlletí vinent parlarem de…

Les trobades de cooperatives, la venda de productes i el final del curs

Un any més, el programa enfila el final de curs. És el moment de la venda, de fer efectiva la responsabilitat social, d’invertir els beneficis en una activitat lúdica i de tancar la cooperativa.

De tot això en parlarem al número vinent.

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X