Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2022-2023- juny
Anar a dalt

A fons

 

La digitalització dins del programa CuEmE

 
  Perfil d'Instagram de la coopertaiva de l'Escola Sant Pau

Perfil d'Instagram de la coopertaiva de l'Escola Sant Pau

 

El programa CuEmE té com a característica la transversalitat, tant des del punt de vista curricular com dins de les administracions locals. Per això, durant el pas dels anys d’aplicació del programa, els ens locals i les escoles han anat innovant per oferir a l’alumnat un aprenentatge el més integral possible. En aquest article, volem centrar-nos en activitats que alguns ens locals i escoles estan duent a terme per fomentar el desenvolupament de les competències digitals de l’alumnat en el marc d’aquest programa.  

 

 
Anar a dalt

Actualitat

 

Temps d’avaluar el CuEmE

 
 

 

Com cada any, arriba el moment d’avaluar el programa CuEmE i començar a preparar la propera edició del curs. La fase d’avaluació del CuEmE es basa en la recollida de les opinions dels diferents participants: el personal tècnic, els ens locals, els equips directius i els docents de les escoles, els membres de les cooperatives i també les famílies. L’objectiu és poder fer una anàlisi per continuar millorant. En les enquestes sol·licitem la valoració global del programa i suggeriments de millora.

 
 

S'han fet 19 tallers de l'oferta de les entitats col·laboradores del programa

 
  Venda de les cooperatives de Premià de Mar

Venda de les cooperatives de Premià de Mar

 

Aquest curs hem posat a disposició del programa un conjunt d’entitats i agents col·laboradors d’abast territorial provincial, liderats per voluntaris amb experiència en l’àmbit educatiu, amb l’objectiu d’oferir tallers a les escoles. Gràcies a la col·laboració voluntària d’aquestes entitats, s’ha proporcionat a les cooperatives l’oportunitat de desenvolupar habilitats i coneixements que han enriquit l’experiència educativa de l’alumnat dins del programa CuEmE.

 
 

Sortim al programa "InfoK", l'informatiu per a nens de TV3

 
 

L'enregistrament es va fer durant el dia de mercat de Sant Feliu de Llobregat. 

 

 
Anar a dalt

Experiències CuEmE

Preparats per vendre

Escola Mercè Rodoreda de Martorell

Escola Mercè Rodoreda de Martorell

Per tal d'assegurar-se un bon dia de mercat, les cooperatives adopten diferents estratègies de comunicació amb la seva futura clientela. L'Escola Mercè Rodoreda de Martorell, l'Escola Manyanet de Begues i també les cooperatives de Mollet del Vallès han gravat falques publicitàries a la ràdio per donar-se a conèixer i fer saber quins productes posaran a la venda i on els podem trobar. Moltes altres cooperatives han publicat aquesta mateixa informació a les xarxes socials de l'escola o dels ens locals, com és el cas d'Igualada.

Trobades de cooperatives

Trobada de cooperatives del Lluçanès a Olost

Trobada de cooperatives del Lluçanès a Olost

Les trobades de cooperatives d'un mateix territori son una oportunitat per reconèixer la feina feta i compartir experiències de manera col·lectiva. Algunes trobades s'organitzen abans de la venda de productes, com ara Vic o els municipis del Bages o els d'Osona i el Lluçanès. Altres trobades es fan coindicint amb el dia de mercat, on s'apleguen totes les cooperatives del mateix municipi, com per exemple a Mataró, Cornellà i Begues.

Actes de cloenda

Festa de cloenda a Ripollet

Festa de cloenda a Ripollet

Els actes de cloenda marquen el punt i final d'un projecte il·lusionant i molt enriquidor per a l'alumnat. A Cerdanyola del Vallès i Sabadell, la festa de cloenda va servir fer balanç de la feina feta, agrair la col·laboració d’institucions, entitats i empreses i lliurar una part dels beneficis obtinguts als projectes solidaris. També és un moment per reconèixer l'esforç de l'alumnat i el professorat donant-los els diplomes, tal i com s'ha fet al Masnou i a Barberà del Vallès.

Compartir els beneficis amb les entitats

Lliurament de beneficis a les entitats a Cerdanyola del Vallès

Lliurament de beneficis a les entitats a Cerdanyola del Vallès

Una de les parts més emotives per a les cooperatives del programa CuEmE és la seva vinculació a projectes d'entitats socials. La decisió de destinar una part o la totalitat dels beneficis de la cooperativa a accions solidàries es pren col·lectivament després conèixer aquests projectes. En moltes ocasions, les cooperatives reben la visita de les entitats com a l'Escola Lluçanès del Prat de Lluçanès, l'Escola Martinet de Cornellà, el Sagrat Cor de Vic o l'Escola Maristes Valldemia de Mataró. Després de la venda arriba el moment de fer compartir beneficis igual que a l'Escola Pontarró de Martorell i a l'Escola El Bon Salvador de Sant Feliu de Llobregat

Anar a dalt

En el butlletí vinent parlarem de…

La Jornada del CuEmE

Venda de cooperatives de Montornès del Vallès Venda de cooperatives de Montornès del Vallès

Venda de cooperatives de Montornès del Vallès

Venda de cooperatives de Montornès del Vallès

Des de la Diputació de Barcelona ja estem preparant la jornada CuEmE que se celebrarà durant la primera quinzena d’octubre en format virtual i suposarà la inauguració de la 13a edició del programa. 

En aquesta edició el tema central serà la curiositat i com incideix en l’aprenentatge educatiu i vital de les persones. Sigueu curiosos!

Ens retrobarem el curs vinent.

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X