Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2023-2024 febrer
Ir arriba

A fons

 

La digitalització en el programa CuEmE. Què podem fer des dels ens locals?

 
  Comunitat de pràctica 2023-2024

Comunitat de pràctica 2023-2024

 

En un món cada vegada més digitalitzat, la formació de l’alumnat en competències digitals s’ha tornat un punt important a tractar. Aquesta necessitat no és només una tendència, sinó una realitat que està transformant la manera com vivim, treballem i aprenem. A la Diputació de Barcelona, hem volgut explorar com els ens locals poden integrar la digitalització en el programa CuEmE.

 
Ir arriba

Actualitat

 

El termini de presentació de sol·licitud al Catàleg de serveis per al programa CuEmE acaba el 30 d’abril de 2024

 
 

 

Aquest període afecta tots els ens locals, tant els nous com els que hagin de renovar la participació en el CuEmE l’any 2024. Com a novetat d'aquest any és necessari adjuntar a la sol·licitud la carta de compromís signada per les dues àrees de l'ajuntament implicades (educació i promoció econòmica). La vigència de les  sol·licituds demanades  coincidirà amb la finalització del mandat, prevista per al 31 de juliol de 2027. Consulteu la llista dels ens locals que heu de renovar la sol·licitud aquest any. 

 
 

Inscripcions obertes a la sessió d'intercanvi entre direccions de les escoles.

 
 

 

La sessió d’intercanvi d’equips directius se celebrarà el dijous 22 de febrer de 10 h a 13:30 h, a la sala S6 de l'edifici 25 de l’Escola Industrial de Barcelona. Convoquem als docents que formen part dels equips directius dels centres a una trobada per explorar les oportunitats per integrar el CuEmE al projecte educatiu del centre. Cal fer la inscripció prèvia en aquest formulari.

 
Ir arriba

El kit CuEmE

 

Recursos per ajudar a connectar diferents cooperatives participants en el programa

 
  Trobada de cooperatives a Granollers 2023

Trobada de cooperatives a Granollers 2023

 

Ara que ja tenim les cooperatives constituïdes, hem fet els prototips i estem de ple en els estudis de mercat i escollint els productes, potser és un bon moment per compartir l’experiència que estem vivint. Al bloc del Kit CuEmE dedicat a l'estratègia local s’incorporen recursos per ajudar-nos a contactar amb altres cooperatives participants en el programa. 

 
Ir arriba

Experiències CuEmE

Les cooperatives superen la fase de constitució

Candidatures a l'escola de Manlleu

Candidatures a l'escola de Manlleu

L'alumnat de l'Escola Sant Jordi de Montmeló i de l'Escola Collbaix de Sant Joan de Vilatorrada  i l'Escola ACESCO de Parets del Vallès, han registrat a les oficines municipals el nom de les seves cooperatives. D'altra banda, a Sant Sadurní d'AnoiaSant Boi de Llobregat i Mollet del Vallès, s'ha lliurat el CIF de les cooperatives en un acte organitzat pels ajuntaments respectius on s'ha convocat l'alumnat de totes les escoles participants del municipi.

Treballar les habilitats comunicatives: el disseny del logotip

Escola Casals-Gràcia de Manlleu

Escola Casals-Gràcia de Manlleu

L'alumnat del Col·legi Mare de Déu del Carme del Prat de Llobregat, les cooperatives escolars de Ripollet, Vilassar de Mar i les escoles de Martorell han tingut l'oportunitat d'aprendre sobre temes de comunicació guiats per professionals, entitats o empreses. Granollers, en canvi, ha proposat un sistema en què els estudiants del cicle formatiu de grau mitjà d'Activitats Comercials de l'Institut Carles Vallbona, treballen conjuntament amb l'alumnat del CuEmE en el disseny del logotip.

D'on surten els diners per posar en marxa la producció?

Xerrada sobre finançament ètic a Mataró

Xerrada sobre finançament ètic a Mataró

Els joves cooperativistes de les escoles Maristes Valldemia, Sagrat Cor de Jesús, Escola Gem, Camí del Mig i Vista Alegre de Mataró, han assistit conjuntament a una sessió sobre finances ètiques que podran aplicar a les seves cooperatives. L'alumnat de l’Escola Àngel Guimerà, de Pallejà, ha visitat la cooperativa que els apadrinarà i els han fet un taller sobre economia social i solidària. A Cornellà, els alumnes de l'Escola Anselm Clavé, també han rebut un taller de finançament impartit pel tècnic de Promoció Econòmica.

Experiències CuEmE: compartim, aprenem i fem créixer el programa plegats

Perfil a X de la Gerència de Serveis d'Educació

Perfil a X de la Gerència de Serveis d'Educació

Per facilitar la tasca de seguiment de les publicacions relacionades amb el programa a les xarxes socials i per contribuir a amplificar els vostres continguts, us recordem que fem servir l’etiqueta #CuEmE, tant a X (Twitter) com a Instagram. En el cas de X, us agrairem que esmenteu el nostre perfil @educadiba. El seguiment a les xarxes socials, també ens ajuda a recollir les diferents experiències del CuEmE durant el curs i compartir-les al butlletí.

Ir arriba

En el butlletí vinent parlarem de…

La sessió d'intercanvi d’equips directius

De ben segur hi haurà aportacions creatives i es compartiran experiències enriquidores que us ajudaran a fomentar el treball de les habilitats i competències clau del projecte d'una manera transversal en el conjunt del centre. 

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X