Butlletí Cultura Emprenedora
Curs 2023-2024 -abril
Anar a dalt

A fons

 

Fomentant la cultura emprenedora a les escoles: reflexions de la sessió d’intercanvi per a equips directius

 
  Participants en la sessió d’intercanvi per a direccions d’escoles

Participants en la sessió d’intercanvi per a direccions d’escoles

 

El 22 de febrer passat, equips directius de 20 escoles participants en el programa Cultura emprenedora a l’escola (CuEmE) es van reunir a Barcelona per assistir a la sessió d’intercanvi per a equips directius. En aquest esdeveniment, organitzat per la Diputació de Barcelona, es van poder compartir aportacions, dinàmiques i reflexions destinades a enfortir la integració del CuEmE en els projectes educatius dels centres.

 
Anar a dalt

Actualitat

 

Material digital de suport a la difusió

 
  Cartell del punt de venda Martorell 2022

Cartell del punt de venda Martorell 2022

 

Recordeu que al web del CuEmE trobareu un seguit de propostes gràfiques en format PDF que podeu descarregar i que poden ser útils per acompanyar la comunicació o la publicitat dels productes o serveis de les cooperatives i dels llocs de venda. Concretament, hi trobareu cartells, banderoles, pantalles enrotllables (roll-ups) i adhesius.

 
 

Enviem distintius d’adhesió al programa a les escoles de nova incorporació

 
  Lliurament de la placa acreditativa a l’Escola Joan Torredemer Canela de Matadepera

Lliurament de la placa acreditativa a l’Escola Joan Torredemer Canela de Matadepera

 

Els ens locals amb escoles de nova incorporació ja han rebut els distintius. Aquest any podran lluir-los 49 noves escoles. D’aquesta manera, la Diputació de Barcelona vol reconèixer el compromís amb el projecte. El procés de creació d’aquests distintius reflecteix alguns dels valors i competències que es treballen en programa: treball en equip, artesania, sostenibilitat, proximitat, importància de comunicar, i el fet de donar a conèixer i compartir allò que fem. Aquest lliurament se suma a les 383 unitats dels anys anteriors.

 
 

Dates dels mercats de cooperatives

 
 

 

A partir de la informació que ens heu facilitat, hem creat un calendari dels mercats de les cooperatives per tal d’acompanyar la difusió a través del web del CuEmE i de les xarxes socials de la Diputació de Barcelona. Us demanem que comproveu la informació de les escoles del vostre municipi o ens locals que hi figura i ens feu saber si n’hi manca o cal fer alguna esmena.

 
Anar a dalt

El kit CuEmE

 

Recursos per acompanyar les fases finals del projecte

 
 

 

Arriba el moment de preparar la venda dels productes i d’anticipar què es farà amb els beneficis, si n’hi ha. Al taller «Creem el punt de venda», disponible per al professorat i els ens locals, trobareu una guia d’activitats per tenir la millor parada del mercat. El taller «Pensem la comunicació i la publicitat», per al professorat i els ens locals, us ajudarà a decidir i portar a terme la campanya de comunicació i publicitat abans, durant i després del mercat.

 
Anar a dalt

Experiències CuEmE

La tria dels productes

Escola Maristes Valldemia de Mataró

Escola Maristes Valldemia de Mataró

Abans de començar la producció, les cooperatives han fet l'estudi de mercat per triar els productes que tindran millor acollida entre la clientela. La cooperativa de l'Escola La Mercè de Martorell ha rebut un taller a l'aula. Les cooperatives de l'Escola Joan Cornet de Badalona han posat els prototips a votació de les famílies. I a l'Escola Maristes Valldemia de Mataró l'alumnat han sortit al carrer per preguntar sobre els seus productes.

Posem fil a l'agulla

Escola Gassó i Vidal de Ripollet

Escola Gassó i Vidal de Ripollet

De vegades, en l’elaboració de productes va bé un cop de mà. Tant a l'Escola Anselm Clavé de Cornellà com a l'Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora, les cooperatives han rebut ajuda de voluntaris per confeccionar els productes tèxtils que vendran al mercat. L'alumnat de l'Institut Escola Mossèn Cinto de Folgueroles treballa plegat enregistrant factures, elaborant els productes i fent-ne difusió a les xarxes socials.

Anar a dalt

En el butlletí vinent parlarem de…

Les trobades de cooperatives, la venda de productes i el final del curs

Un any més, el programa enfila el final de curs. És el moment de la venda, de fer efectiva la responsabilitat social, d’invertir els beneficis en una activitat lúdica i de tancar la cooperativa.

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Educació
Àrea d'Educació
Diputació de Barcelona
C/ Comte d'Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1a planta
08036 Barcelona
Tel. 934 022 263
 

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme
Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 11-159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 817

X