Butlletí TTT - gener 2024 - Perfil del tècnic/a d'ocupació

El perfil professional del personal tècnic especialista en mercat de treball a l'era de la IA

M. Umar1_Shutterstock_com

M. Umar1_Shutterstock_com

En la complexitat de l'era digital, la transformació tecnològica és un factor clau per empreses i individus. Les noves tecnologies reconfiguren les dinàmiques laborals i redefineixen les habilitats exigides als treballadors i a les treballadores. Així, el personal tècnic d'ocupació apareix com a figura essencial, actuant com a pont entre els i les professionals i les oportunitats emergents en aquest nou paradigma laboral.

Go top

Parlem de...

En l'era digital en què ens trobem immersos, la transformació tecnològica esdevé un factor determinant per a empreses i individus. Les noves tecnologies estan reconfigurant les empreses i també redefinint les dinàmiques laborals i les habilitats requerides pels treballadors i les treballadores.

Quin és el grup professional majoritari? L’edat? El % de dones? La temporalitat? Els anys d’experiència? Vols saber quin és el perfil del personal tècnic de promoció econòmica i ocupació d’entitats locals que ha participat al TTT?

Go top

El projecte transformador

En l’actualitat ja ningú no posa en dubte que per a desenvolupar una professió, sigui la que sigui, cal dominar, en major o menor grau, les e-skills, aquestes són habilitats digitals que permeten a les persones fer ús de la tecnologia de manera eficient i comprendre el seu funcionament.

Go top

Formació

Andrey_Popov / Shutterstock.com Andrey_Popov / Shutterstock.com

Andrey_Popov / Shutterstock.com

Andrey_Popov / Shutterstock.com

Com funciona la IA generativa i es pot aplicar en l’àmbit del mercat de treball? Com preparar una entrevista de prospecció a empreses des de la perspectiva de cadenes de valor de negocis? Com es crear una comunitat d’aprenentatge i un entorn personal d’aprenentatge? 

Go top

Recursos

Pix Pix

Pix

Pix

81 professionals que han participat en accions formatives vinculades al programa Treball, Talent i Tecnologia (TTT) han respost el test de competències digitals Pix-TTT. Vols saber quants han superat el repte satisfactòriament? Quines de les 5 competències del model DigComp dominen més? I quines menys? 

Go top

Destaquem

És urgent adoptar la IA generativa?

La intel·ligència artificial generativa emergeix com un tema candent, plantejant el debat sobre la urgència de la seva adopció. Aquesta tecnologia no és una moda passatgera i apunta a convertir-se en una companya fonamental en moltes activitats de la nostra vida quotidiana.

Practiquem el procés de reskilling

Durant l’acció formativa “Dissenyar un pla de reskilling per una ocupació: mapa d’habilitats i accions de desenvolupament“ vam aprendre una metodologia per definir el procés per requalificar les persones que ocupen un lloc de treball i aquest procés el vam aplicar a quatre feines.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic i Turisme

Diputació de Barcelona
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
smt.ttt@diba.cat
Treball, talent, tecnologia
Butlletins anteriors

 

Youtube