Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.12 - El 100 x 100 del talent (novembre 2020) - #12

Programa Ocupació a la Indústria Local

Les dones participants al programa Ocupació a la Indústria Local han incrementat la seva probabilitat de trobar feina?

L'avaluació d'impacte del progama Ocupació a la Indústria Local, ens demostra que les dones participants tenen una taxa d'inserció laboral de 22 punts percentuals més elevada que les dones no participants.

 

 

 

 

El Programa Ocupació a la Indústria Local (OIL) va constituir una aposta clara per un disseny innovador de política pública d’ocupació, i després de dur a terme les dues primeres edicions, consideràvem necessari avaluar quin havia estat l’impacte del programa així com valorar la seva continuïtat.

Aquesta avaluació l’ha realitzada l’equip de KSNET (Knowledge Sharing Network) i ha consistit en l’aplicació de tècniques d’investigació quantitatives per tal d’estudiar el lligam causal entre la participació en el programa i la probabilitat de trobar feina.

Així, s’ha emparellat cada persona participant de l’OIL amb una altra de les mateixes característiques sociodemogràfiques i situació laboral prèvia, però que no ha participat en el programa. Aquesta comparació s’ha realitzat per mitjà d’una anàlisi de regressió basada en la metodologia de diferències en diferències. És a dir, s’ha comparat la probabilitat d’estar treballant de les persones participants respecte a les que no ho han fet, abans i després de la seva participació en el programa.

Els resultats són més que positius: la probabilitat de tenir feina incrementa entre 7 i 12 punts percentuals transcorreguts 9 mesos després d’haver finalitzat la participació en el programa, en comparació amb les persones aturades que no hi ha participat.

És a dir, si la taxa d’inserció laboral a la demarcació de Barcelona és, per exemple, del 40% en un determinat moment, la taxa d’inserció laboral de les persones participants se situa entre el 47-52%.

Per altra banda també s’ha realitzat una anàlisi d’heterogeneïtat on s’ha examinat si aquests efectes difereixen en funció de les característiques de la persona.

Les dones, les més beneficiades de participar al programa OIL

 

Si bé en la primera convocatòria tant les dones com els homes augmentaven de forma similar les seves probabilitats d’estar treballant, en la segona l’impacte en les dones participants és especialment significatiu. Després de 6 mesos d’haver acabat l’itinerari, les dones participants tenen una taxa d’inserció laboral 22 punts percentuals més elevada que les dones no participants.

 

Programa Ocupació a la Indústria Local de la Diputació de Barcelona

Butlletí: e-Indústria
Número de butlletí: N.12 - El 100 x 100 del talent (novembre 2020)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria