Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.3 - Una mirada a la indústria (juliol 2018) - #3

Presentació

Des del Servei de Mercat de Treball us donem la benvinguda al tercer butlletí e-indústria

La Diputació de Barcelona ha apostat i aposta per la indústria. Ens avala l’opinió dels experts i el suport que les diferents escales institucionals estan donant a les iniciatives relacionades amb la indústria i la reindustrialització. Però l’aposta ha de ser de futur, hem de vigilar que la paraula reindustrialitzar no ens faci tornar enrere.

La nostra visió considera que la indústria s’ha d’adaptar al que ha de venir i, a més, la nova societat industrial ha de ser capaç de proporcionar el màxim benestar a les persones, per tant, és important impulsar, des de les administracions públiques, un model socioeconòmic sostenible.

En aquest context, els nostres territoris tenen un repte. Llegir més...

Hauran de dissenyar estratègies de desenvolupament econòmic que impulsin la competitivitat de la indústria local i l’adaptació cap a la indústria 4.0 i les noves formes de producció. Així mateix, hauran de vetllar per oferir oportunitats a tothom i retenir el talent local.

Amb el programa Ocupació a la Indústria Local (OIL) hem volgut iniciar aquest camí. Un dels punts forts del seu disseny és la col·laboració i la cooperació entre els agents de cada territori impulsor d’un projecte.

Per aquest motiu hem començat aquest butlletí amb una frase que vol posar en evidència la necessitat de la col·laboració, la cooperació i el treball en xarxa del màxim nombre d’actors territorials, públics o privats, que estiguin implicats en la consecució dels objectius del programa OIL: Sumar coneixements, experiència i talent ens farà arribar més lluny.

En les properes pàgines trobareu l’opinió d’una persona de reconeguda trajectòria acadèmica i professional com és en Guillermo Dorronsoro que ens parla d’innovació i ocupació. Continuem amb l’actualitat, les experiències singulars i exemples de participació de les dones a la indústria. Així mateix, per posar en valor el programa OIL i l’actuació del territori, oferim una sèrie d’exemples i col·laboracions per conèixer més a fons els projectes. 

Esperem que us agradi.

 

Mercè Munné

Cap del Servei de Mercat de Treball

Diputació de Barcelona

 

 

Butlletí: e-Indústria
Número de butlletí: N.3 - Una mirada a la indústria (juliol 2018)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria