Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.3 - Una mirada a la indústria (juliol 2018) - #3

Indústria i dona

IndustriaMESdona

 

“És necessari promoure

la presència de més

dones a la indústria”

Llegir més...

 

 

              

 

A vegades quan sorgeix una idea, no saps si vas massa d'hora o massa tard, i en aquesta ocasió tenim totes dues sensacions... així i tot, amb la posada en marxa del projecte #IndústriaMÉSdona hem volgut prioritzar un buit que hi ha a la nostra societat, indistintament que anem tard o d'hora, el que volem és arribar al màxim de persones, de manera que d'aquí a uns anys no sigui necessari promoure aquest tipus d'accions perquè la presència de MÉS DONES A LA INDÚSTRIA estigui més que normalitzada.

Arran de coincidir en varis foros, de forma continuada, amb diverses persones vam valorar que les energies, idees, contactes i accions que cadascuna podia realitzar per separat, tenien molt més sentit unificades i treballades de forma conjunta.  D'aquí va sorgir a finals de 2017 el grup  IndustriaMESdona, on diferents persones, casualment dones, relacionades amb la Indústria ens unim  per  treballar conjuntament en 4 àrees:

• VOCACIONS – les dones del demà, i per això cal divulgació d'oficis i dels treballs industrials a nens i nenes de primària... i si pogués ser, a parvulari!

• ORIENTACIÓ – les joves a la secundària... el que no hagin tingut oportunitat de conèixer, per escollir-ho o per descartar-ho, quan han de decidir el seu futur, ja ho faran valdre quan triïn el seu futur.

• INSERCIÓ – REQUALIFICACIÓ – dones en situació d'atur que volen reorientar la seva trajectòria professional.

• PROMOCIÓ – REQUALIFICACIÓ – dones en actiu, motivades per la indústria, però que ocupen càrrecs de satèl·lits o de suport, i que volen poder estar "al terreny de joc".

Actualment  s'està treballant molt la presència de dones en temes tecnològics (els famosos STEM), amb els que tenim  molt  paral·lelisme  sobretot en aspectes formatius, però el tractament que es fa dels STEM és més atractiu . És per aquest motiu que des del grup #IndustriaMESdona volem també obrir  les portes de la indústria,  i que es vegi com la incorporació de les innovacions ha fet disminuir el treball repetitiu,  el greix i la brutícia dels tallers d'avans. Una imatge que encara està a l'imaginari popular.

Algunes de les activitats que aquest grup està treballant són per exemple les accions formatives a l’àmbit del metall per a dones en situació d’atur i/o precarietat labora. Des del Projecte MetallVallès, inclòs dins el programa Ocupació a la Indústria Local de la Diputació de Barcelona a la comarca del Vallès Occidental es treballa per a la incorporació de les dones a la indústria del metall.

Pel curs vinent, volen anar a les escoles a fer xerrades a infants de primària, trencar estereotips, i apropar la indústria a les escoles en edats primerenques... similar a projectes que ja han iniciat algunes escoles https://youtu.be/pJvJo1mxVAE . Cal tornar a recuperar els treballs manuals, d’entendre la mecànica per l’experiència i vivència personal, el treball en equip i més ara, que cada cop hi ha més estudis que posen de manifest els problemes d’aïllament i d’addicció a tablets i videojocs en nens petits.

El resultat de promoure aquestes vocacions, segurament no es veurà fins d’aquí 10 o 15 anys, per això, en l’altre extrem, també  treballem per  donar visibilitat a la dona en la Indústria actual assistint a fires com http://www.in3dustry.com (octubre – 2018) on gràcies a Fira de Barcelona es realitzaran activitats amb dones de rellevància dins de la Indústria.

Us anirem informant en propers butlletins!

Ens podeu seguir a: 

TWITTER -   https://twitter.com/IndustriaDona

FACEBOOK - https://www.facebook.com/industriaMESdona/

INSTAGRAM  https://www.instagram.com/industriamesdona/

 

IndústriaMESdona

 

 

Butlletí: e-Indústria
Número de butlletí: N.3 - Una mirada a la indústria (juliol 2018)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria