Butlletí Ocupació a la Indústria Local
N.8 - Multiplica't x 4.0 (maig 2019) - #8

Actualitat

Fent l'IND-I a Viladecans!

 

 

 

L’IND+I connecta a les organitzacions i a les empreses, per al foment de la innovació industrial.

Llegir més...

 

 

 

 

 

El passat mes d’abril es va dur a terme la 4a edició de l’IND+I a Viladecans, punt de trobada on organitzacions, empreses i persones expertes en innovació i tecnologia aplicades a la indústria comparteixen coneixements i reflexions.

Com en anteriors edicions, en Xavier Ferràs, professor del Departament de Direcció d’Operacions, Innovació i Data Sciences d’ESADE, va fer un repàs del que ha passat en l’últim any i sobre quines són les tendències i l’estat actual de la innovació. L’Elsa M. Sans d’ACCENTURE, va explicar com l’explotació de dades i l’aplicació de la Intel·ligència Artificial permet predir i prevenir accidents a l’entorn urbà.

En Carlos Piñeiro, Director de PigCHAMP, mostra com aplicar i explotar la Big Data al sector porcí, “aquest és un sector que porta mil anys funcionant a España, i ara aquest viatge finalitza amb la digitalització. Això permet utilitzar moltes més fonts de dades i de més qualitat, encara que normalment no s’usen bé.  (...) treure partit d’aquestes dades, ajuda a prendre les millors decisions del dia a dia i també decisions estratègiques.”

En Richard Shearmur, Director del School or Urban Planning de la McGill University de Montreal, ha realitzat un estudi minuciós on conclou que la innovació està present tant en els entorns urbans com a les perifèries però amb diferències, “hi ha els mateixos innovadors a la perifèria que a les ciutats. (...) hi ha una diferència entre la innovació vinculada als mercats canviants, que acostumen a passar a les àrees urbanes, mentre que la innovació relacionada amb la tecnologia i a nínxols de mercat més específics, sorgeixen a qualsevol entorn habitat, ja sigui en entorns urbans o la perifèria.“

L’IND+I connecta a les organitzacions i a les empreses, per al foment de la innovació industrial i la creació oportunitats de creixement als territoris, on tecnologia, indústria i educació juguen un paper valuós a l’hora de trobar solucions sostenibles a les necessitats reals de la nostra societat.

 

 

Programa Ocupació a la Indústria Local de la Diputació de Barcelona

Butlletí: e-Indústria
Número de butlletí: N.8 - Multiplica't x 4.0 (maig 2019)

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Mercat de Treball
Àrea de Desenvolupament Econòmic Local
Travessera de les Corts, 131 - 159
Recinte Maternitat - Pavelló Mestral
08028 Barcelona
Tel. 934 022 538
Fax 934 022 525
Ocupació a la Indústria Local

 

Visualitzar el Twitter @economieslocals Visualitzar el Twitter #OcupacióIndústria