Butlletí educ@diba
Del 26 d'abril a l'11 de maig de 2017 - #173

Destacat

Barcelona, 5/05/2017

Amb aquestes paraules el diputat d’Educació Rafael Homet ha obert la 1a sessió plenària de la Xarxa d’escoles municipals de persones adultes de la demarcació de Barcelona, celebrada al Recinte Hospital de Sant Pau. A la benvinguda ha intervingut també l’alcalde de Lliçà de Vall, Josep Serra, qui ha posat l’accent en el valor de les escoles de persones adultes com “espais de projecció de les persones al món laboral, universitari i a la cultura del coneixement, perquè una societat sense cultura és una societat dominada”. 

11/05/2017

Amb el títol Iguals i diferents. Educació inclusiva i diversitat al municipi, el proper 23 de maig tindrà lloc el XXVè Fòrum local d’Educació en el que electes i professionals de l’educació podran debatre sobre el concepte d’educació inclusiva i el seu paper en el marc d’una societat diversa que vol assegurar l’exercici dels drets de ciutadania per a tothom. Al web d’Educació trobareu el programa complet i l'accés a la inscripció. 

Ir arriba

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

“E2O. Una mirada singular a favor de l'equitat educativa”

 

Barcelona, 26/04/2017

El diputat d’Educació, Rafael Homet, ha participat en una taula rodona de la sessió E2O. Una mirada singular a favor de l’equitat educativa. Dibuixem nous eixos de treball en favor dels adolescents i els joves, organitzada per la Fundació El Llindar, que té el suport de la Diputació de Barcelona, al Palau Macaya de Barcelona, amb l’objectiu de reflexionar al voltant d’una proposta educativa d’oportunitat i de plantejar noves propostes metodològiques per afrontar l’abandonament escolar i l’atur d’adolescents i joves.

Primeres trobades de les Xarxes Locals Escola Nova 21

 

educ@diba, 28/04/2017

La darrera setmana d'abril s’han concentrat bona part de les trobades de les 31 Xarxes Locals Escola Nova 21 (XLEN21) impulsades per la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu de donar resposta a tots els centres que han adoptat el compromís d’avançar en la innovació educativa adherint-se al programa Escola Nova 21 i donar rellevància al món local en els processos d’innovació i canvi educatiu.

“L’orientació educativa”, últim capítol de la temporada de "Famílies i escola"

 

27/04/2017

La 8a temporada de Famílies i escola finalitza amb un capítol dedicat a l'orientació educativa que ofereix eines a les famílies per acompanyar els fills i filles en els moment de transició educativa. El programa reivindica el paper clau de les famílies en l'educació i vol ser un recurs educatiu per als municipis en la tasca que realitzen de suport a la funció educativa de les famílies. S'emet a diferents mitjans locals de Catalunya i es pot seguir al blog de la Xarxa de Comunicació Local i al canal youtube d’Educació de la Diputació, on es recullen els capítols de les 8 edicions.

Darreres itineràncies d'Escoles d’altres mons

 

4/05/2017

Fins al 31 de maig es podrà visitar l’exposició fotogràfica "Escoles d'Altres Mons" al Centre Cívic Can Baruta de Santa Coloma de Cervelló i a la Fundació Palau de Caldes d'Estrac. La mostra, fruit del treball del fotoperiodista Kim Manresa, ofereix a través de 50 fotografies l’oportunitat de reflexionar al voltant del dret de les persones a l'educació, i l'exigència que aquesta sigui una prioritat de les administracions públiques i dels organismes internacionals. 

ImpulsTIC impulsa les competències digitals a tretze centres de la demarcació

 

Barcelona, 09/05/2017. 

Ahir 8 de maig es va celebrar l’acte de cloenda del projecte “ImpulsTIC. Innovació tecnopedagògia a les escoles” que acompanya i capacita els equips directius de centres educatius perquè puguin incorporar eficientment les TIC a l'aula per a la millora educativa dels centres. Enguany han participat un total de 37 professionals de 13 centres educatius d’Abrera, l’Hospitalet de Llobregat i Sallent-Balsareny.

Ir arriba

Formació

 

09/05/2017

La mestra del Centre de Formació d'Adults Baix Montseny, Ana Navarrete Vega, ens explica quins continguts del curs “El servei d’orientació a les EMPA. El cas pràctic del Full de ruta” li han semblat més interessants i què, de tot l'après, podrà aplicar a la seva feina. L’apartat "Què has après" vol donar conèixer l’oferta formativa de Formació en educació a través de l’opinió dels professionals que hi han participat.

 

11/05/2017

Durant els mesos de març i abril han tingut lloc les dues primeres sessions del Grup de Treball de centres d’educació especial municipals del que formen part els sis municipis de la província que tenen centre d’educació especial: Badalona, Cornellà, Gavà, Granollers, Mollet i Terrassa. En aquestes sessions, un total de 19 assistents han contribuït a definir les principals necessitats d’aquests equipaments.

 

11/05/2017

La directora de l’Escola municipal de música de Sallent, Ruth Matamala, reflexiona sobre quins continguts li han cridat més l’atenció del curs “Eines i estratègies per a la millora de la gestió de les EMM: oferta, clima del centre i organització” i què, de tot l’après podrà aplicar al seu lloc de treball. L’apartat "Què has après" vol donar conèixer l’oferta formativa de Formació en educació a través de l’opinió dels professionals que hi han participat.

Ir arriba

L'Educació als municipis

Comencen les presentacions públiques del projecte Lletra a lletra fem municipi

 

Piera, 04/05/2017

Ahir al Teatre del Foment, alumnes de cinquè de primària de les escoles Herois del Bruc i Apiària i de quart d’ESO de l’Institut Salvador Claramunt, van presentar a la ciutadania del seu municipi lectures dramatitzades, recitals de poesia, presentacions de la feina feta i representacions en relació al tema “Llibres amb mans de dona” del projecte Lletra a lletra fem municipi 2016-2017 de la corporació.

Ir arriba

Normativa

 

11/05/2017

A la comunitat virtual “Compromesos amb l’educació” trobareu quatre apunts d’actualitat normativa rellevant per a l’educació local. Destaquem l’aprovació dels criteris de la formació per a les proves d’accés a CFGM i CFGS per al curs 2017/18, el servei del telèfon de la infància 116111 per a l’atenció en casos d’assetjament en els centres educatius, de ciberassetjament i d’abusos sexuals a infants i adolescents, la creació del Programa d’innovació pedagògica #aquiproubullying i l’aprovació de les proves de l’avaluació final de l’ESO.

Ir arriba

Agenda

Educació mediàtica per a una ciutadania crítica

Dates: del 3 al 6 de juliol de 2017

Organitza: AulaMedia

Aprenentatge real sense fórmules màgiques

Data: 156 de maig. de 18 a 20 h.

Lloc: Auditori Meier del MACBA de Barcelona

Organitza: Fundació J. Bofill

 

11/05/2017

A finals d’abril ha finalitzat el període de fires i jornades d’orientació al territori. El suport de la Diputació ha arribat a 22 fires i jornades de 20 municipis, 3 més que el curs passat, amb 221 hores de Punts d’Orientació Personalitzada (POP), 69 xerrades, un abast territorial de més de 200 municipis i la col·laboració entre diferents projectes d’orientació de la Gerència de Serveis d’Educació.

Ir arriba

Recursos documentals

10/05/2017

La redacció de “El blog de l’educació local” del Diari de l’Educació ha publicat l’article “Ciutats que orienten, ciutats amb futur” dedicat a l’orientació com a element clau per lluitar contra l’abandonament escolar prematur, que a Catalunya encara és proper al 20%.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual