Butlletí educ@diba
26 de maig 2022 - #271

Destacat

Escola la Font de Manresa. Crèdits: elglobusvermell.org Escola la Font de Manresa. Crèdits: elglobusvermell.org

Escola la Font de Manresa. Crèdits: elglobusvermell.org

Escola la Font de Manresa. Crèdits: elglobusvermell.org

Aquest és el tercer projecte transformador de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut, juntament amb el de Noves Oportunitats Educatives 4.10 i Joventut esportiva, societat activa. Aquest projecte transformador proposa promoure els equipaments i espais municipals educatius, esportius i de joventut com a edificis i instal·lacions inclusius, igualitaris i sostenibles mediambientalment. 

Projecte transformador Noves Oportunitats Educatives 4.10 Projecte transformador Noves Oportunitats Educatives 4.10

Projecte transformador Noves Oportunitats Educatives 4.10

Projecte transformador Noves Oportunitats Educatives 4.10

Els resultats de l'Estudi sobre els recursos de noves oportunitats educatives als municipis a la província, presentats el passat dia 19 al tercer seminari del projecte NOE 4.10, ha servit per radiografiar la realitat dels serveis i accions que en l'actualitat s'ofereixen des del territori per lluitar contra l'abandonament escolar prematur.

Jornada FP i noves oportunitats educatives a les ciutats educadores Jornada FP i noves oportunitats educatives a les ciutats educadores

Jornada FP i noves oportunitats educatives a les ciutats educadores

Jornada FP i noves oportunitats educatives a les ciutats educadores

Darreres places disponibles per assistir a la jornada del dijous 2 de juny al Paranimf de l'Escola Industrial. No us oblideu de formalitzar la vostra inscripció des d'aquest enllaç. Serà una jornada estructurada en dues parts: la presentació i posterior debat de la nova Llei d'ordenació i integració de la FP; i una reflexió sobre les noves oportunitats educatives i formatives a les ciutats educadores, de la mà de diversos alcaldes de la província. El detall del programa aquí.

Anar a dalt

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

Gratuïtat de l'etapa educativa i2

Escola bressol l'Alzina. Santa Eulàlia de Ronçana

Escola bressol l'Alzina. Santa Eulàlia de Ronçana

Davant els reptes que planteja la nova regulació de l'etapa i2 aprovada pel Departament d'Educació, obrim un espai per tal que els ajuntaments ens pugueu fer arribar consultes, fer aportacions, i també compartir informació. Volem poder traslladar, de manera conjunta, les dificultats que pugueu tenir des dels municipis en el desplegament d’aquesta normativa. Posem a la vostra disposició el següent formulari.

La Diputació aprova la concessió de quatre recursos econòmics del Catàleg de Serveis d'Educació

S'han concedit un total de 3.230.635€ a un total de 156 ens locals, distribuïts de la següent manera: 907.915,32€ destinats a programes de connexió de temps i espais educatius; 1.558.277,40€ per sostenir la xarxa bàsica d'escoles i centres municipals; 397.024,33€ cap a projectes innovadors de transicions educatives, amb més compromís dels ens locals en l’etapa postobligatòria; i 367.417,95€ per accions i oficines municipals d'escolarització.

Obrim el procediment de petició de l'exposició educativa itinerant Indestructibles

Instal·lació de l'exposició a Mataró

Instal·lació de l'exposició a Mataró

Els ens locals de les comarques barcelonines que així ho desitgin, poden sol·licitar la cessió temporal de l'exposició. Aquesta exposició està pensada per exhibir-se, principalment, en escoles i instituts, biblioteques, o altres equipaments d'ús públic amb finalitat educativa. El seu contingut didàctic permet a alumnes i professors treballar temes com el desenvolupament, els drets humans, la igualtat de gènere, el canvi climàtic i, especialment, la superació personal. 

Acompanyar els fills i filles en el seu creixement personal

Activitats d'Eduquem en família Ajuntament de Tordera

Activitats d'Eduquem en família Ajuntament de Tordera

Des del 2005, el programa “Eduquem en família” ha estat un recurs a disposició dels ens locals vinculat al desenvolupament de polítiques d'acompanyament a la funció educativa de les famílies que reconeguin i reforcin el seu protagonisme en l’educació. Els tallers i xerrades del Programa, fomenten la corresponsabilitat educativa i contribueixen a establir vincles entre les famílies i la resta d’agents educatius per millorar les oportunitats educatives d’infants i joves.

Anar a dalt

Observatori de l'educació local

Les Pautes per a l’articulació d’ecosistemes educatius locals és una publicació en què  els seus autors plantegen algunes propostes per a l’articulació d’ecosistemes educatius locals. Avui us presentem la fitxa de síntesi que recull les idees més destacades sobre els ecosistemes educatius locals, tant pel que fa a l’assoliment d’objectius com l’equitat en el procés educatiu i la igualtat en els resultats educatius; com en l’aspecte més operatiu, preguntant quina composició ha de tenir l’ecosistema educatiu i quin paper hi juguen els diferents actors.

Anar a dalt

Formació

Hem reprès algunes formacions en modalitat presencial després de més de dos anys de no poder fer cap formació en aquest format a causa de la pandèmia.

Les primeres formacions de l'àmbit d'Educació que passaran a modalitat presencial són: L’acompanyament a la sexualitat d’infants i joves de centres d'educació especial municipals i El joc adaptat i l’adaptació de joguines.

Algunes de les accions formatives d'Educació que es realitzaran pròximament compten amb places lliures i us hi podeu inscriure.

Els temes són tres: acompanyament personalitzat, visibilització i comunicació; i connexió de temps i espais educatius.

Des de la Diputació de Barcelona oferim 2 beques destinades a cobrir parcialment el cost total de la matrícula de la segona edició del Màster de direcció i gestió de centres educatius artístics 2022-2023 de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

La data d’inici del Màster és el 19 de setembre de 2022 i la finalització el 14 de juliol de 2023.

Anar a dalt

L'Educació als municipis

Igualada commemora el Dia Internacional de la Dansa

Igualada és una ciutat que compta amb un gran nombre de centres, acadèmies i escoles de dansa, a més de diverses agrupacions associatives que la converteixen en una ciutat amb una arrelada tradició en aquesta vessant artística. La ciutat ha preparat actes amb el suport de les acadèmies, escoles i agrupacions de dansa pels dies 24 d’abril i 8 i 29 de maig

El Prat de Llobregat: Acte de cloenda del projecte Petits Contes, projecte de l’àmbit lector d’Interseccions

En aquesta edició tots els contes s’han presentat en vídeo, seguint amb la dinamització de la cultura digital en l'àmbit de la lectura. Hi han treballat els 175 alumnes dels cursos de 4t, 5è i 6è de l’Escola Bernat Metge, dues classes de 6è de l’Escola Mare de Déu del Carme i dues de 4t de l’Escola Jacint Verdaguer, creant fins a un total de 32 vídeo contes.

Terrassa: S'estén la tarifació social a les escoles municipals de Música i Art i Disseny

La tarifació social substitueix el sistema de bonificacions i contempla nou trams de renda, al que cadascun li correspon una tarifa. És més progressiu i beneficia més famílies. D’aquesta manera a l’Escola d’Art i Disseny el nombre de famílies beneficiades passarà de 9 a 52, un 13% del total. A l’Escola Municipal de Música, passaran a ser 168, 100 més que ara, els alumnes amb rebaixa de quota, un 18% del total.

St. Quirze del Vallès: L'alumnat d'educació infantil omple La Patronal gràcies a “Anem al Teatre”

Alumnes de l’Escola Taula Rodona van gaudir de l’espectacle de titelles “Cargol treu banya”. L’obra, de la companyia Pamipipa. Aquesta obra forma part de la iniciativa “Anem al Teatre” promoguda per la Diputació de Barcelona, que assumeix part del cost mitjançant les bases de subvenció a què té accés l’Ajuntament.

«Educació als municipis», el nou espai de la GSE per visibilitzar la feina dels municipis

«Educació als municipis» neix amb la voluntat de donar visibilitat a la important tasca educativa que desenvolupen els municipis de la província de Barcelona. Per fer-ho, recollirem les notícies que es publiquen a les pàgines web municipals vinculades a l'actualitat educativa.

Podeu fer-nos arribar les notícies que tractin sobre iniciatives locals en matèria d’educació a través d’aquest formulari.

Anar a dalt

Blog de l'educació local

Sistema d’indicadors en equitat educativa: una eina clau per aquesta política (i per totes!)

Un correcte disseny, implementació i avaluació de les accions i de les polítiques dels ens locals requereixen de dades (quantitatives i/o qualitatives) que permetin visualitzar i analitzar on som, on volem arribar i on hem arribat en relació a l’equitat i la lluita contra la segregació escolar.

“Prevenció, prevenció i prevenció”: les escoles de música publiquen un protocol contra l’assetjament

KIDS IN NEED OF DEFENSE

KIDS IN NEED OF DEFENSE

El document, elaborat per la Diputació de Barcelona i l’Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM) en el marc de la Xarxa d’Escoles Municipals de Música i Arts, amb el suport de la Fundació Vicki Bernadet, estableix un marc d’actuació per a què els centres puguin abordar i evitar les agressions. Formació, prevenció i sensibilització son elements clau en la lluita contra l'assetjament sigui per raó de sexe, orientació sexual, identitat o expressió de gènere.

Anar a dalt

Normativa

Anar a dalt

Notícies

Botiga Associació AFANOC Botiga Associació AFANOC

Botiga Associació AFANOC

Botiga Associació AFANOC

L'Associació de Nens amb Càncer (AFANOC), ha engegat una campanya per finançar les seves activitats d'acompanyament a les famílies que passen pel procés oncològic dels seus fills o filles amb la venda de gorres. Les entitats, escoles i administracions que, en el marc de l'organització de les activitats d'estiu, desitgin proveir-se de gorres, gaudiran de preus especials alhora que contribueixen amb una causa solidària. 

Anar a dalt

Agenda

    Fins al 2 de juny

Ajuntament de Terrassa

    16 de juny

Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona

    Fins al 30 de setembre

La Xarxa Espanyola d'Aprenentatge Servei i la Fundació Edebé, amb la col·laboració del Ministeri d'Educació i Formació Professional

    14 i 15 d'octubre

Ajuntament de Terrassa

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual