Butlletí educ@diba
4 d'octubre 2022 - #276

Destacat

Escalfem motors per a la presentació del projecte transformador "Equipaments 2030: responsables i educadors” de la Diputació de Barcelona", que tindrà lloc el proper  4 d’octubre al Paranimf de l'Escola Industrial.

La jornada serà conduïda per la periodista Núria de José, cap de redacció de La Xarxa i vicedegana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la jornada comptarà amb la participació de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, la coordinadora de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut, Teresa Sambola, i els diputats Josep Monràs i Javier Silva.

Ir arriba

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

On són les noies que abandonen prematurament els estudis?

Us convidem a participar en la 6a sessió del cicle de seminaris NOE 4.10, en el qual reflexionarem sobre l’abandonament escolar prematur en clau de gènere. Durant aquesta jornada en línia, compartirem els resultats de l’estudi: On són les noies que abandonen prematurament els estudis?, amb la participació de Maribel Garcia, doctora en Sociologia de l’Educació i investigadora del Grup de Recerca en Educació i Treball (GRET) de la UAB i Hungría Panadero, coordinadora de projectes de la Fundació Ferrer i Guàrdia. 

Commemoració del 50è aniversari de la promoció enginyers tècnics 1969-1972

Foto de grup de la promoció 1972

Foto de grup de la promoció 1972

Divendres 23 de setembre es va celebrar a les instal·lacions del CRT - Escola de Teixits la commemoració del 50è aniversari de la promoció d'enginyers tècnics 1969-1972, en la qual es van imposar beques als antics alumnes (la beca és la banda que es porta encreuada al pit d’espatlla a espatlla i penja sobre l’esquena o el pit com a insígnia del titulat).
 

L'exposició educativa «Indestructibles» es posa en marxa

Instal·lació de l'exposició Indestructibles

Instal·lació de l'exposició Indestructibles

L'exposició es podrà visitar a Sant Antoni de Vilamajor del 4 al 20 d’octubre al Casal Sociocultural Escoles Velles coincidint amb les jornades africanes. Aquesta instal·lació s’ofereix a tots els públics en general, però especialment a infants i joves d’entre 12 i 18 anys, que coincideixen, per generació, amb els protagonistes de les històries. Per acompanyar la visita, hem creat un dossier pedagògic, on despleguem una àmplia sèrie de propostes d’activitats i recursos vinculats als currículums educatius de primària i secundària.

Jornada sobre la formació professional a Catalunya. Una mirada al futur

El 7 d’octubre vinent, el CRT - Escola de Teixits organitza una jornada per difondre la nova orientació de la formació tècnica reglada i permanent, i la seva relació tant amb l’orientació com amb la inserció laboral. Per això, parlarem del treball conjunt que es fa entre escola, centre tecnològic i empresa. 

La Jornada forma part dels actes previs al centenari del centre, que va néixer per oferir formació i donar suport tècnic a l’empresa. En aquest sentit, la Jornada també vol promocionar els estudis de formació professional i artística del tèxtil, en l’àmbit  tècnic i de la moda.

Ir arriba

Catàleg i convocatòries

Les escoles bressol beneficiàries dels ajuts d'aquesta convocatòria han de completar el tràmit de justificació abans del 17 d'octubre de 2022.

Ir arriba

Formació

Et convidem a descobrir les accions formatives d’educació que es faran pròximament, de les quals encara hi ha places lliures i la inscripció està oberta. Tot seguit en destaquem aquestes tres:

- Metodologies de treball des de la neurociència amb alumnes amb ritmes d’aprenentatge diferents (inici: 7 d'octubre)

- Projectes de connexió d’espais i temps educatius (inici: 7 d'octubre)

- Eduquem en valors (1a i 2a edició) (inici: 20 d'octubre)

Programació dels cursos al web de la Gerència de Serveis d’Educació.

Moment de la presentació de la 16 edició Moment de la presentació de la 16 edició

Moment de la presentació de la 16 edició

Moment de la presentació de la 16 edició

El 27 de setembre es va iniciar una nova edició del curs per a direccions d’escoles bressol que durarà fins al 29 de novembre de 2022. Aquesta edició serà, per primera vegada després de la pandèmia, totalment presencial.

Enguany hi participaran 33 directores d’escoles bressol municipals dels municipis de la província de Barcelona.

Ir arriba

L'Educació als municipis

Masquefa publica la «Guia d’activitats per infants de 0 a 12 anys: curs 2022-2023»

Un curs més, l’Ajuntament de Masquefa, juntament amb diverses entitats del municipi, organitza  activitats perquè els infants de la vila de 0 a 12 anys gaudeixin practicant un esport, facin activitats artístiques i culturals, i participin en activitats en família.

Sant Feliu de Llobregat impulsa un projecte d'acompanyament a la salut emocional en l'àmbit educatiu

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat ha dut a terme un projecte de prevenció del suïcidi a l'escola des d'una mirada comunitària que té en compte l'alumnat, l'equip docent i la família.

Ir arriba

Blog de l'educació local

Eric Klinenberg: «Crear escoles, places i parcs bonics és una qüestió bàsica de respecte pels infants»

Eric Klinenberg

Eric Klinenberg

El sociòleg estatunidenc Eric Klinenberg és expert en estudis urbans i els beneficis dels espais públics que tenen en compte les necessitats de la ciutadania i ajunten persones sense importar procedència, classe social o edat. Ha recorregut barris, places, biblioteques, escoles i parcs per analitzar quins efectes causen en la població, en les seves vides i relacions. Després d’anys d’investigació, publica Palacios del Pueblo.

Ir arriba

Normativa

Ir arriba

Notícies

La trobada «Canviar leducació per canviar el món» és un espai d’impuls i visibilització de l’educació per a la justícia global. Aquest 2022 recupera la presencialitat i es trasllada a Terrassa, tot mantenint l’objectiu de promoure l’intercanvi i el treball en xarxa entre agents educatius i socials.

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació ofereix tallers, xerrades i cursos a la comunitat escolar a través del Catàleg d’activitats d’educació per a la salut. L’objectiu de les activitats és treballar les capacitats dels infants i joves amb l’alimentació, l’activitat física, la prevenció del consum de drogues i alcohol, l’educació sexual i afectiva, la cura del cos, els primers auxilis i el benestar emocional.

Ir arriba

Agenda

    Fins al 30 de setembre

La Xarxa Espanyola d'Aprenentatge Servei i la Fundació Edebé, amb la col·laboració del Ministeri d'Educació i Formació Professional

    30 de setembre i 1 d'octubre

Ajuntament de Cardedeu

    4 d'octubre

Àrea d'Educació, Joventut i Esports

    5 d'octubre

Ajuntament de Barberà del Vallès

    7 i 25 d’octubre

Gerència de Serveis d'Educació

    14 i 15 d'octubre

Ajuntament de Terrassa

    19 d’octubre

Àrea d'Educació, Joventut i Esports

Trobada d’inici de curs de la Xarxa d’Escoles Municipals d’Educació Especial

    3 de novembre

Gerència de Serveis d'Educació

Trobada d’inici de curs de la Xarxa d’Escoles Municipals de Música i Arts

    9 de novembre

Gerència de Serveis d'Educació

    Fins al 27 de febrer de 2023

Consell de l’Audiovisual de Catalunya

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual