Butlletí educ@diba
13 d'octubre 2022 - #277

Destacat

El 19 d'octubre vinent organitzem un seminari en línia vinculat al projecte NOE 4.10, en el qual coneixerem les conclusions de l'estudi «On són les noies que abandonen prematurament els estudis?», de les investigadores Maribel Garcia i Hungria Panadero. També podrem escoltar la vivència de professors i alumnes del Centre de Formació d’Adults L’Olivera, de Sant Quirze del Vallès. Consulta el detall del programa al web del projecte. Les inscripcions continuen obertes a través d’aquest formulari.

EBM La Quitxalla de Gurb EBM La Quitxalla de Gurb

EBM La Quitxalla de Gurb

EBM La Quitxalla de Gurb

El Pla inicial de manteniment és un recurs dirigit als ens locals que facilita una avaluació de l'estat dels equipaments educatius i identifica, valora i planifica les mesures correctores i de millora necessàries per al seu correcte funcionament. Es tracta d'un abordatge estratègic, que va més enllà de les intervencions urgents o puntuals per proposar una programació de cinc anys que concreta els objectius, les prioritats, i un pressupost estimatiu.

Amb el projecte transformador «Equipaments 2030: responsables i educadors», l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut vol impulsar una nova tipologia d’edificis i espais municipals participatius, accessibles, igualitaris i sostenibles, que projectin els valors i objectius de l’Agenda 2030. El projecte ja compta amb 268 ajuntaments adherits i un pressupost de 8.700.000€. Durant l’acte de presentació del projecte, el passat 4 d’octubre, es van lliurar els distintius que acrediten els primers 11 equipaments responsables i educadors de la província. 

Ir arriba

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

El CRT celebra una jornada sobre formació professional i recerca tèxtil

Foto de la inauguració de la Jornada del 7 d'octubre

Foto de la inauguració de la Jornada del 7 d'octubre

El Centre de Recerca Tèxtil de Canet de Mar escalfa motors per a l’any del centenari amb una jornada celebrada el passat 7 d'octubre, sobre formació professional i recerca tèxtil, adreçada tant a docents, alumnes i exalumnes, com a professionals i empreses del sector. De les diferents intervencions i ponències se’n va extreure una mateixa idea: la formació professional orientada cap a l’especialització i la innovació és un camí de futur per a les noves generacions i per al país en el seu conjunt.

Ir arriba

L'Educació als municipis

16è concurs Joves i Mobilitat (2022-2023)

    Fins al 16 d’abril

RACC

«El Masnou concilia» és el nou programa adreçat a les famílies amb infants d’entre 4 i 12 anys

El programa «El Masnou concilia», que va arrencar l’1 d’octubre, promou un nou espai d’acollida infantil en patis d’escoles. Funcionarà els dissabtes al matí, de 10 h a 14 h, a l'octubre (Escola Ferrer i Guàrdia), el novembre (Escola Rosa Sensat) i el desembre (Escola Bressol La Barqueta).

Amb el programa municipal «Fem tàndem L’H» comencen les activitats que uneixen els centres educatius amb equipaments i institucions

«Fem tàndem L’H», que es va engegar el curs 2015-2016, té com a objectiu desenvolupar projectes dins el currículum acadèmic que introdueixen canvis metodològics que permetin millorar l’aprenentatge i garantir la igualtat d’oportunitats de tot l’alumnat. 

Ir arriba

Blog de l'educació local

Núria Andreu: «M’agradaria que l’educació especial no existís; voldria dir que a les nostres escoles hi cap tothom»

 

El Blog de l'educació local entrevista a Núria Andreu que ha estat 30 anys vinculada a l’educació especial, primer com a mestra i després com a directora de l’escola Llevant de Badalona.

Ara que es jubila, repassem amb ella tres dècades d’experiències, canvis i aprenentatges.

Ir arriba

Notícies

Un any més l’Oficina del Pla Jove ha organitzat la Jornada de Polítiques Locals de Joventut, la qual se celebrarà a la Facultat de Geografia i Història de la UB el 10 de novembre vinent. 

La Diputació de Barcelona, pionera en la implementació de les polítiques de joventut, celebra el quarantè aniversari reforçant, entre altres, la importància de les polítiques locals, el reconeixement dels professionals locals de joventut i el benestar integral de les persones joves.

Ir arriba

Agenda

    14 i 15 d'octubre

Ajuntament de Terrassa

    19 d’octubre

Àrea d'Educació, Joventut i Esports

    Fins al 20 d'octubre de 2023

Gerència de Serveis d'Educació

    Fins al 20 d'octubre de 2023

Gerència de Serveis d'Educació

Gerència de Serveis de Promoció Econòmica i Ocupació

    25 d’octubre

Gerència de Serveis d'Educació

Trobada d’inici de curs de la Xarxa d’Escoles Municipals d’Educació Especial

    3 de novembre

Gerència de Serveis d'Educació

    Fins al 4 de desembre

Gerència de Serveis d'Educació

Trobada d’inici de curs de la Xarxa d’Escoles Municipals de Música i Arts

    9 de novembre

Gerència de Serveis d'Educació

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual