Butlletí educ@diba
27 d'octubre 2022 - #278

Destacat

Alumnat de la fundació El Llindar Alumnat de la fundació El Llindar

Alumnat de la fundació El Llindar

Alumnat de la fundació El Llindar

Hem obert les inscripcions per al proper seminari del projecte transformador NOE 4.10. Serà una jornada en línia el 14 de novembre, de les 9.30 a les 11.30 h. En aquesta ocasió, tindrem l'avinentesa de conèixer l’aportació de les entitats en l'àmbit de les noves oportunitats educatives al territori i quins models de col·laboració han establert amb els ens locals. Hi participaran la Fundació Èxit i la Fundació Marianao, ambdues membres del comitè d'experts del projecte. Us hi esperem.

Go top

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

Les noies que abandonen els estudis tenen menys oportunitats i més estigmatització

Angie i Alba, alumnes del CFA l'Olivera

Angie i Alba, alumnes del CFA l'Olivera

Aquest és un dels resultats principals de l’estudi "L’abandonament escolar prematur des de la perspectiva de gènere: On són les noies que abandonen?". Aquest estudi l'hem presentat dimecres, dia 19, al seminari «On són les noies que abandonen prematurament els estudis?» en el marc del programa «Noves oportunitats educatives. NOE 4.10». Ja està disponible al web del projecte l'enregistrament del seminari i la presentació de les investigadores Hungria Panadero i Maribel Garcia.

La Diputació i la Fundació BCN Formació Professional sumen esforços en la lluita contra l’abandonament escolar amb el projecte MetròpolisLab

Presentació de MetròpolisFPLab a Mataró

Presentació de MetròpolisFPLab a Mataró

Gràcies al conveni entre la Diputació de Barcelona i la Fundació BCN Formació Professional signat al juny, els municipis de Granollers i Mataró s'han sumat per primera vegada a la iniciativa MetròpolisFPLab, en el marc del projecte transformador «Noves oportunitats educatives 4.10». El projecte MetròpolisFPLab es va presentar el 5 d’octubre a Mataró i el 7 d’octubre a Granollers i hi van assistir diferents representants dels centres de formació professional d’ambdós municipis, i representants municipals.

Arrenca la dotzena edició del programa Cultura emprenedora a l'escola

Cultura Emprenedora a l'Escola

Cultura Emprenedora a l'Escola

Com és habitual, la jornada de posada en marxa del CuEmE marca l'inici del curs. Enguany hi participen 104 municipis, 264 escoles i prop de 9.000 alumnes que crearan més de 400 cooperatives. S'hi incorporen 38 escoles noves i 6 municipis: Castellgalí, els Hostalets de Pierola, Martorelles, Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta i Polinyà. Com a novetat, enguany també participen en la modalitat d’accés lliure, 3 escoles de la ciutat de Barcelona.

L’Escola de Teixits de Canet: 100 anys reinventant el tèxtil

Pati finca de l’Escola de Teixits. El president Francesc Macià visita Canet de Mar amb motiu d'inaugurar una escola de teixits de gèneres de punt. 4 d’abril de 1932. Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Autor: Josep Domínguez.

Pati finca de l’Escola de Teixits. El president Francesc Macià visita Canet de Mar amb motiu d'inaugurar una escola de teixits de gèneres de punt. 4 d’abril de 1932. Arxiu Fotogràfic de Barcelona. Autor: Josep Domínguez.

És impossible referir-nos a la història de la industrialització de Catalunya sense parlar de l’Escola de Teixits de Punt de Canet de Mar. A prop de celebrar el seu centenari i reconvertida en el prestigiós Centre de Referència i Transferència de Tecnologia Tèxtil (CRTTT – Escola de Teixits) de la Diputació de Barcelona, es reivindica com un motor de canvi i transformació en l’àmbit de la formació professional tèxtil.

Llegeix el contingut complet publicat a Nuvol.cat

Go top

Observatori de l'educació local

Ja estan disponibles les fitxes de síntesi de l'anuari 2021 que enguany centra la mirada en la reconstrucció postpandèmia i en alguns dels reptes educatius que es presenten a mitjà i a llarg termini: digitalització, bretxa social, nous paradigmes de l'educació, educació virtual, implicació de les famílies o incidència dels nous marcs normatius.

Aquesta fitxa de síntesi recull, de manera condensada, el marc normatiu de referència i les competències educatives municipals. Així mateix, plasma el coneixement sobre el marc normatiu en l’àmbit de l’educació i la manera com afecta els municipis és clau per al disseny i la implementació de les polítiques educatives locals.

Go top

Formació

Et convidem a descobrir les accions formatives d’educació que es faran pròximament, de les quals encara hi ha places lliures i la inscripció està oberta:

- Estratègies de prevenció i gestió de conflictes a l’aula a les escoles municipals de persones adultes i PFI (inici: 8 de novembre)

- Eines per a la detecció i l’abordatge ecològic de les conductes a les escoles municipals d'educació especial (inici: 9 de novembre)

Durant el segon trimestre del 2022, s’han fet 17 accions formatives de l’àmbit de l’educació repartides en 172 hores de formació. Dotze han estat cursos en línia i cinc seminaris en línia. També s’han publicat, durant aquest període, 7 càpsules formatives.

Podeu consultar l’informe d’avaluació del segon trimestre del 2022.

Go top

L'Educació als municipis

Go top

Notícies

Josep Monràs, diputat de l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut, farà la cloenda de la jornada «Orientació professional en xarxa, clau d’un model d’èxit educatiu», en el marc del conveni de col·laboració signat al mes de juny entre la Diputació de Barcelona,  la Fundació Bertelsmann i la Fundació Empieza por Educar. L’esdeveniment es farà el 2 de novembre al paranimf de la Universitat de Barcelona.

Un any més l’Oficina del Pla Jove ha organitzat la Jornada de Polítiques Locals de Joventut, la qual se celebrarà a la Facultat de Geografia i Història de la UB el 10 de novembre vinent. 

La Diputació de Barcelona, pionera en la implementació de les polítiques de joventut, celebra el quarantè aniversari reforçant, entre altres, la importància de les polítiques locals, el reconeixement dels professionals locals de joventut i el benestar integral de les persones joves.

Go top

Agenda

    2 de novembre

Fundació Bertelsmann i Empieza por Educar

Trobada d’inici de curs de la Xarxa d’Escoles Municipals d’Educació Especial

    3 de novembre

Gerència de Serveis d'Educació

    Fins al 4 de desembre

Gerència de Serveis d'Educació

Trobada d’inici de curs de la Xarxa d’Escoles Municipals de Música i Arts

    9 de novembre

Gerència de Serveis d'Educació

    10 de novembre

Oficina del Pla Jove de l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut de la Diputació de Barcelona

    De l'11 al 20 de novembre

Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI)

    Fins al 16 d’abril

RACC

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual