Butlletí educ@diba
25 de novembre 2022 - #280

Destacat

En la jornada del 14 de desembre debatrem sobre la  importància del treball amb les famílies en la prevenció de l’abandonament escolar prematur. Hi participaran ens locals que disposen de recursos i serveis adreçats a l’orientació de famílies en la tasca d’acompanyament als seus fills i filles en les trajectòries educatives.  Serà una sessió en línia de les 9:30 h a les 11:30 h. Publicarem el programa detallat ben aviat . Ja us hi podeu inscriure.

Aquesta setmana inaugurem una nova secció dedicada al projecte transformador «Equipaments 2030: responsables i educadors», un espai de difusió per seguir les notícies i activitats relacionades amb el projecte i els municipis adherits. També s’ofereixen diversos recursos, com un dossier informatiu, els vídeos de la jornada de posada en marxa del projecte o el manifest d'adhesió.

Ir arriba

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

Jornada de cloenda de la 17a edició dels Cercles de comparació intermunicipals de les escoles bressol i música municipal

El 17 de novembre es va celebrar la Jornada de cloenda de Cercles en la qual s’ha fet el tancament d’aquesta 17a edició del Cercle, s’han analitzat les dades del curs 2020-2021 i donat algunes dades sobre els resultats obtinguts.

A l'esdeveniment ha participat Cristina Arriaga, Ramon Dordal, Àlex Vidal i Francesca Alaminos, gerenta de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona.

Propera itinerància de l'exposició Transitar, al Masnou

Del 5 al 21 de desembre, l'exposició «Transitar, orientar-se en un món canviant», estarà oberta al públic a l'espai jove Ca n'Humet del Masnou. Aquesta exposició s'ha concebut com una eina que interpel·la tant els professionals de l'orientació com les persones que volen repensar els seus itineraris formatius. La instal·lació, convida a repensar l'orientació com una competència que permet navegar per les transicions educatives.

L’Escola de Teixits de Canet de Mar celebra 100 anys d'història

Aquest dissabte ha tingut lloc la celebració de l’acte central del centenari  de l’Escola de Teixits de Canet de Mar de la Diputació de Barcelona. L’Escola ha acollit un acte commemoratiu en el qual han participat el diputat d’Educació de la Diputació de Barcelona, Josep Monràs; l’alcaldessa del municipi, Blanca Arbell; el director de l’Escola de Teixits, Miquel Soler, i el director general de negoci d’Eurecat, Miquel Rey, entre d’altres.

Llegeix la notícia completa aquí

Ir arriba

Ciutat educadora

Consellers i conselleres de Canet de Mar Consellers i conselleres de Canet de Mar

Consellers i conselleres de Canet de Mar

Consellers i conselleres de Canet de Mar

Coincidint amb el dia que commemora l’aprovació de la Convenció sobre els drets dels infants per l’Assemblea General de les Nacions Unides el 20 de novembre de 1989 i que s’assenyala com el Dia Mundial de la Infància, l’Ajuntament de Canet de Mar ha constituït el seu primer Consell de Participació Territorial dels Infants de Canet de Mar, en el marc d’una jornada festiva en què s’han implicat tant la comunitat educativa com les diverses entitats del municipi.

Ir arriba

Observatori de l'educació local

L’InfoEdu número 20 planteja una mirada de gènere a l’Abandonament Escolar Prematur (AEP). L’AEP és una situació que afecta molt més els nois que les noies tant a Catalunya, Espanya com a Europa. Aquesta masculinització de la problemàtica invisibilitza l’abandonament de les noies i les seves especificitats.

Aquesta publicació s’emmarca en el projecte transformador Noves oportunitats educatives 4.10.

Hem publicat dos nous recursos de la col·lecció «Idees clau». Aquesta col·lecció inclou documents breus que recullen les idees principals i les reflexions més destacades que diferents experts plantegen sobre l'estat actual i l'evolució de l’educació des de la perspectiva del món local.

  • L’autoconeixement en els processos d’orientació
  • Formació professional i noves oportunitats educatives a les ciutats educadores

 

Ir arriba

Formació

Aquest any s’han dut a terme dues edicions a mida del curs «L’acompanyament emocional en el treball amb les famílies a les escoles municipals d'educació especial». La primera edició va ser a l'abril a l’escola d’Educació Especial Llevant  i la segona a l'octubre a l’escola d’Educació Especial Can Barriga, totes dues de Badalona.

Hi han assistit un total de 23 professors/es d’escoles municipals d’educació especial amb un grau de satisfacció mitjà de 8,7 sobre 10.

El 2023 està previst fermés edicions a mida d’aquesta formació a d’altres escoles municipals d’educació especial de la província de Barcelona.

Per saber-ne més:

Com a resultat d’aquestes dues formacions, s’ha elaborat el Destil·lat d'Educació número 34. Aquest document presenta un seguit d’estratègies per endreçar les actuacions que es duen a terme des d’un centre educatiu d’educació especial en relació amb l’acompanyament de les famílies.

Hi ha disponibles dues noves càpsules formatives per a tècnics municipals d’educació i professorat de centres educatius municipals (bressol, música, adults i educació especial) a càrrec de Meritxell Viñas Pinto, formadora TIC a Academy TotemGuard:

Pots veure totes les càpsules al nostre web.

Ir arriba

L'Educació als municipis

Ir arriba

Blog de l'educació local

Administració local, empreses i entitats socials: la combinació necessària per assolir noves oportunitats educatives

Tractar l’abandonament escolar de manera interdisciplinària augmenta les possibilitats d’èxit | Sandra Vicente

Tractar l’abandonament escolar de manera interdisciplinària augmenta les possibilitats d’èxit | Sandra Vicente

«Catalunya i Espanya som líders en abandonament escolar. Millorar aquesta situació hauria de ser una prioritat en la qual ens sentíssim còmodes a l’hora de treballar en conjunt». Aquestes són paraules de Nacho Sequeira, director general de la Fundació Èxit, que ha participat en el cicle de seminaris Noves Oportunitats Educatives NOE de la Diputació de Barcelona, un conjunt de deu  trobades que tenen l’objectiu de generar coneixement sobre l’abandonament escolar prematur.

Els nens i nenes prenen la paraula als Consells d’Infants: “Debatre no és cosa de grans, tenim molt a dir”

Activitat durant la jornada de presentació del Consell dels Infants | Ajuntament de Vilanova del Camí

Activitat durant la jornada de presentació del Consell dels Infants | Ajuntament de Vilanova del Camí

Vilanova del Camí estrena el seu Consell d’Infants, en què hi haurà 23 nens i nenes que debatran els reptes i necessitats del municipi des del punt de vista dels més menuts. “Des de fa anys hem pensat la democràcia des del punt de vista dels adults, deixant de banda els infants. Però ells i elles seran els adults del demà i, si no els escoltem, la ciutat no reflectirà les seves necessitats”, diu Noemí Trucharte, alcaldessa de Vilanova del Camí. 

Ir arriba

Normativa

Ir arriba

Notícies

Font: sepie.es Font: sepie.es

Font: sepie.es

Font: sepie.es

Erasmus+ 2021-2027 és el programa de la Unió Europea en matèria d’educació, informació, joventut i esports que proporciona subvencions per donar suport a les institucions i professionals dels sectors de l’educació i la formació, incloent-hi tant l’àmbit de l’educació reglada (infantil, primària, secundària, formació professional i superior) com el de l’educació no formal i informal, la joventut i l’esport.

Ir arriba

Agenda

    Fins al 4 de desembre

Gerència de Serveis d'Educació

    Del 5 al 21 de desembre

Gerència de Serveis d'Educació

    Presentació de sol·licituds fins al 13 de desembre

Fundació BCN Formació Professional

    Fins al 16 d’abril

RACC

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual