Butlletí educ@diba
20 de febrer 2023 - #284

Destacat

Fòrum «Transformacions» Fòrum «Transformacions»

Fòrum «Transformacions»

Fòrum «Transformacions»

Inscripcions obertes!

Al Fòrum «Transformacions» volem reflexionar i donar resposta a les principals qüestions que es plantegen les àrees d’educació, esports i joventut dels municipis. Se celebrarà els 9 i 10 de març vinents, al Centre de Convencions Axa.

Ja us hi podeu inscriure i consultar-ne el programa complet!

Seminari NOE 4.10: Compartim aprenentatges Seminari NOE 4.10: Compartim aprenentatges

Seminari NOE 4.10: Compartim aprenentatges

Seminari NOE 4.10: Compartim aprenentatges

Ja hem obert les inscripcions per al desè i últim dels seminaris del NOE 4.10. Serà una sessió en línia el 21 de març, en la qual parlarem dels aprenentatges i els coneixements adquirits en el procés de desplegament del projecte als vuit territoris que han format part de la prova pilot. Aquests aprenentatges, obtinguts a partir de l’experiència, inclouen tant exemples de bones pràctiques com barreres o dificultats detectades en el procés d’aprofundir en l’abandonament escolar prematur.

Anar a dalt

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

Estratègies conjuntes del sistema educatiu i el món del treball per reduir l’'abandonament escolar prematur

Imatge de la presentació

Imatge de la presentació

Ja hem publicat els materials del novè seminari NOE del passat 14 de febrer «La corresponsabilitat del món del treball davant l’abandonament escolar prematur».

Dins l’apartat del projecte Noves Oportunitats Educatives, NOE 4.10 al web de la Gerència de Serveis d’Educació trobareu la ponència de Xavier Martínez Celorrio i l’enregistrament de la jornada.

Anar a dalt

Catàleg i convocatòries

L'oferta per al 2023 inclou dos recursos en l'àmbit de les ciutats educadores, dos més en l'àmbit dels equipaments responsables, un vinculat a l'equitat i un altre a les noves oportunitats educatives. Podeu consultar la fitxa descriptiva de cada actuació a la web. Us recomanem també consultar el document de pautes de valoració i millora abans de tramitar la sol·licitud.

Anar a dalt

Observatori de l'educació local

Portada InfoEdu 22 Portada InfoEdu 22

Portada InfoEdu 22

Portada InfoEdu 22

Sabies que els ajuntaments de la demarcació són titulars de 576 centres educatius on s’escolaritzen més de 77.600 alumnes? I que un 58% de la despesa educativa que fan els ajuntaments es destina als centres educatius de titularitat municipal? Consulta aquestes dades i d'altres de rellevants al nou InfoEdu.

Tots els números dels InfoEdu al nostre web.

Portada Destil·lat 35 Portada Destil·lat 35

Portada Destil·lat 35

Portada Destil·lat 35

La coeducació és un dels motors principals per a l’equitat educativa i un criteri reconegut normativament en l’organització pedagògica dels centres.

Aquest «Destil·lat» explica com la construcció estereotipada del gènere promou desigualtats en el procés d’aprenentatge, en les expectatives i en les opcions educatives i professionals de l’alumnat.

Anar a dalt

Formació

De 2020 a 2022 s’han fet 10 formacions (sis per a escoles bressol, una per a adults i tres per a tècnics municipals d’educació), mitjançant les quals s’han format 180 persones de 97 ens locals, amb un grau de satisfacció mitjà de 8,5. Aquestes sessions s’han adreçat a tècnics municipals d’educació i professors de centres educatius municipals d’escoles bressol i d’escoles d’adults.

Degut a la gran demanda, el 2023 se’n faran tres edicions més: dues per a educadors d’escoles bressol i una edició per a tècnics municipals d’educació.

Anar a dalt

L'Educació als municipis

Anar a dalt

Blog de l'educació local

La corresponsabilitat del món del treball davant l’abandonament escolar prematur

Joves en un moment d'estudi

Joves en un moment d'estudi

Tant el món de l’empresa com els sindicats poden ser corresponsables en l’objectiu de reduir les taxes d’abandonament escolar prematur. Alhora, el món educatiu ha de conèixer la incidència del mercat de treball sobre l’abandonament.

Anar a dalt

Normativa

Anar a dalt

Agenda

Exposició «Indestructibles. Una mirada a la generació del futur d'Àfrica»

    Del 2 al 22 de febrer

Institut Eugeni Xammar. L'Ametlla del Vallès

Gerència de Serveis d'Educació

Exposició «Transitar, orientar-se en un món canviant»

    Del 2 al 27 de febrer

Centre Cívic Joan Triadú. Vic

Gerència de Serveis d'Educació

    1 de març

Gabinet de la síndica de greuges de Catalunya

    9 i 10 de març

Centre de Convencions Axa. Gerència de Serveis d'Educació

    Fins al 16 d’abril

RACC

Presentació del projecte Coach Presentació del projecte Coach

Presentació del projecte Coach

Presentació del projecte Coach

Els mesos vinents, estudiants del programa de formació i inserció (PFI) d’auxiliar de manteniment i muntatge d’equips informàtics i del curs de preparació per a les proves de grau mitjà del Centre Municipal de Formació d’Adults L’Olivera de Sant Quirze del Vallès participaran en el projecte Coach de la Fundació Èxit. Aquesta experiència s’emmarca en el conveni de col·laboració que la Diputació de Barcelona ha signat amb l’entitat en l’àmbit de les Noves Oportunitats Educatives NOE 4.10.

El projecte TRANSITAR vol sensibilitzar sobre la importància de l'orientació com una competència personal que permet gestionar els processos de transició al llarg de la vida. Si sou un municipi interessat en acollir l'exposició durant el proper curs 2023-24, heu de tenir en compte alguns requisits d'espai i calendari.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual