Butlletí educ@diba
27 de febrer 2024 - #293

Destacat

En el pròxim seminari analitzarem les causes i la rellevància actual de la coeducació i la prevenció de les violències masclistes en l’àmbit educatiu i proposa diferents propostes a desenvolupar des de les regidories d’educació dels municipis.

Comptarem amb la Núria Solsona Pairó, Doctora en Ciències de l’Educació, activista feminista i experta en coeducació i història de la ciència.

Ir arriba

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

Tornem al Saló de l'Ensenyament amb el «TRANSITAR-bus»

«TRANSITAR-bus» és un antic bibliobús transformat en una càpsula d'experiències per a l'orientació. És el lloc dins de la Fira per aturar-se i relexionar: on som, on volem anar i com hi arribem?

Us esperem entre el 13 i el 17 de març al pavelló 1, nivell 0, carrer G, stand 801 del Saló de l'Ensenyament.

Tres noves càpsules formatives disponibles

Vols conèixer com fer servir el ChatGPT per ordenar i organitzar la documentació del teu centre escolar?  Saps quina diferència existeix entre resums, mapes conceptuals i esquemes i com utilitzar-los per facilitar l'aprenentatge? Vols saber com extreure la idea principal i les secundàries d'un text?

Trobaràs les respostes a les noves càpsules formatives. 

Disponible la gravació del primer seminari bàsic per a electes

El Seminari bàsic es va dur a terme els dies 24 d'octubre i 7 de novembre de 2023. Els temes tractats van ser: el marc legislatiu dels ajuntaments en l'àmbit educatiu, l'educació i territori, l'equitat i qualitat educativa, com garantir oportunitats educatives per a tothom i la intervenció municipal a l'educació.

La gravació del seminari està disponible al nostre web.

La Fira Guia't torna per orientar els joves del Vallès Oriental

Inauguració de Fira Guia't. Foto: Consell Comarcal del Vallès Oriental

Inauguració de Fira Guia't. Foto: Consell Comarcal del Vallès Oriental

Durant la seva intervenció el diputat Joan Galiano ha recordat que "des de la Diputació de Barcelona donem suport a les xerrades que es porten a terme durant el decurs de la Fira i adreçades a alumnat de 4t d'ESO dels centres d'educació secundària de la comarca, tenint en especial consideració a aquelles persones que no acrediten estudis, i a aquelles que no tenen clar quin itinerari seguir més enllà de l'ESO”.

Continuen les itineràncies de l'exposició «Transitar, orientar-se en un món canviant»

Del 26 de febrer al 13 de març, l’exposició d’orientació educativa es podrà visitar al Centre Cívic Vista Alegre de Castelldefels emmarcada en les IX Jornades d’Orientació Educativa. La instal·lació està oberta al públic les tardes de dilluns a divendres del 16 h a 20 h. A més, el 12 de març a les 17:30, s'organitzarà una visita guiada per a les famílies amb inscripció prèvia.

Ens ajudes? Enquesta a tècnics d'educació per millorar els canals de comunicació de l’Àrea d’Educació

Des de l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona volem que els nostres canals de comunicació evolucionin per tal de fer-los més accessibles i amigables per al nostre públic. Per això, ara que estem a l'inici del mandat, pensem que és un bon moment per copsar l’opinió dels tècnics i tècniques d'educació que formeu part de la nostra comunitat a través d’aquesta breu enquesta de satisfacció.

Recursos

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual