Butlletí educ@diba
16 de juliol 2024 - #299

Destacat

Us esperem al proper Fòrum Local d’Educació, en el què reflexionarem sobre la importància fonamental de l'educació en la millora del benestar emocional i la manera com les emocions i l'educació emocional influeixen en els processos d'aprenentatge i en els itineraris educatius i vitals de les persones.

Podeu consultar tota la informació i fer la inscripció aquí.

Anar a dalt

Actualitat de la Gerència de Serveis d'Educació

Un estiu refrescant

Arriben les vacances d'estiu, un bon moment per refrescar alguns continguts que hem publicat els darrers mesos a l’Àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona.

És una selecció de lectures breus, altres que requereixen ser llegides en profunditat així com també vídeos.

Inscriu-te a les formacions de setembre a novembre

Consulta al nostre web tota la informació (dates, continguts, docents, inscripció...) dels cursos i seminaris en línia dels propers mesos.

Inscriu-t'hi i reserva les dates a l'agenda.

Nova publicació: «Reptes i oportunitats de present i de futur del sistema educatiu»

Els reptes que afronta el sistema educatiu superen l’àmbit estrictament escolar. Per aquest motiu, cal enfortir el vincle entre administracions i entitats per guanyar eficàcia i eficiència. Núria Larroya explica les línies estratègiques i els quatre canvis urgents i crítics que cal dur a terme per encarar-los.

64 municipis participen en la 19a edició dels Cercles de Comparació Intermunicipal d’Escoles Bressol

Els dies 26 i 28 de juny es va fer el taller d’escoles bressol municipals de la 19a edició amb dades del curs 2022-2023.

Aquest any, 64 municipis van participar en els Cercles i van valorar els tallers amb una nota de 9,2.

Recursos per a ens locals amb el termini de sol·licitud obert

Recordeu que fins al 31 d’octubre de 2024 podeu sol·licitar els recursos següents: «Finançament per a la figura de coordinació local d'orientació i acompanyament», «Accions, fires i jornades d'orientació educativa», «Benestar emocional per a l'aprenentatge» i «Orientació i acompanyament en escoles municipals de persones adultes». I fins al 31 de desembre de 2024 també podeu sol·licitar les exposicions itinerants: «Transitar, orientar-se en un món canviant» i «Indestructibles, una mirada a la generació del futur d'Àfrica».

Primer laboratori NOE: com es pot millorar la col·laboració entre municipis i centres educatius?

El 28 de juny passat, es va celebrar amb èxit el primer laboratori NOE, centrat a proposar noves eines per potenciar la col·laboració entre els ens locals i els centres educatius en l’àmbit de l’orientació i l’acompanyament en les transicions educatives, com a aspecte clau de la prevenció i l’atenció de l’absentisme escolar i l’abandonament escolar prematur.

Recursos

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea d'Educació, Esports i Joventut
Gerència de Serveis d'Educació
C/Urgell, 187
Escola Industrial - Edifici del Rellotge, 1ª pl.
08036 Barcelona
T. 934 022 263
https://www.diba.cat/educacio
Butlletins anteriors
Podeu adreçar-vos a:
gsed.educacio@diba.cat

Facebook Twitter Youtube Instagram Comunitat virtual