Butlletí e-Sports - 16 de desembre de 2013

Butlletins
16 de desembre de 2013 - #77

Portada

Els clubs o entitats esportives municipals, un valor en alça

Segons un estudi realitzat per la Diputació de Barcelona a cinc municipis de les comarques barcelonines (l'Ametlla del Vallès, Bagà, Prats de Lluçanès, Torrelles de Llobregat i Tona), un 48% dels seus habitants estan associats a un club o entitat esportiva. Així mateix, l'elevat nombre de persones inscrites als serveis esportius continuats, siguin del propi municipi o dels voltants, representa una quarta part de la població.

Aquest estudi forma part del quadre d'indicadors municipals d'esports, prova pilot adreçada a municipis de menys de 10.000 habitants, projecte basat en els objectius i la metodologia dels Cercles de Comparació Intermunicipal de la Diputació. 

El diputat d'Esports de la Diputació de Barcelona, Josep Salom, va destacar, durant la presentació dels indicadors del passat 11 de desembre, el compromís de la Diputació de Barcelona per donar suport als municipis petits i el compromís d'Esports per procurar la contínua optimització de les prestacions dels serveis esportius municipals. L'acte també va comptar amb la participació de l'alcalde de l'Atmella del Vallès, Andreu González. 

Aquesta prova pilot ha permès mesurar, comparar i avaluar resultats, mitjançant indicadors comuns consensuats pels municipis participants i formar un grup de treball per intercanviar experiències en l'ámbit de les activitats i dels equipaments esportius. La finalitat és facilitar la presa de decisions dels responsables municipals en relació a aspectes com les polítiques de preus dels serveis esportius, els ajuts socials per la pràctica esportiva, i les relacions amb els clubs i entitats esportives.


Valorem la vostra privacitat

Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
http://www.diba.cat/esports
m.esports@diba.cat