Butlletí e-Sports - 26 de setembre de 2014

Butlletins
26 de setembre de 2014 - #86

Activitats

Luis Alberto Hernando i Núria Picas guanyadors a la Ultra Pirineu 2014 - Gran Premi Diputació de Barcelona

El passat 20 de setembre es va disputar, amb inici i final a Bagà, la Salomon Nature Trails Ultra Pirineu, cursa d'ultra resistència de muntanya que recull l'herència de la Ultra Cavalls del Vent i que igualment transcorre per la mítica travessa, que uneix vuit refugis al Parc Natural del Cadí Moixeró.

Enguany els guanyadors de la prova de 103 kilòmetres han estat Luis Alberto Hernando i Nuria Picas. En categoria masculina, Hernando ha repetit victòria amb un temps de 11h15'14'', imposant-se per davant de Francesc Solé, amb 12h18'16'' i de Jessed Hernandez, amb 12h33'13''. En fèmines, Núria Picas també ha tornat a guanyar, en aquest cas per quart any consecutiu. Amb un temps de 12h39'02'', Picas s'ha imposat a Raquel Ribero, amb 15h36'14'' i a Àngels Llobera, amb 16h09'24''.

Durant tres dies, el Cadí Moixeró ha tornat a ser l'epicentre mundial del trail running. Divendres  a les 20 hores  es va donar el tret de sortida a la Nit Pirineu a l'estació d'esquí de la Molina, amb sis trepidants quilòmetres nocturns, un desnivell positiu de 850 metres i arribada al Refugi Niu de l'Àliga terme municipal de Bagà. Dissabte a les 7 hores es va iniciar, amb més de 1000 participants, la Ultra Pirineu amb un recorregut de 103 quilòmetres i un desnivell positiu de 6.324 metres,  arribant a Bagà, i un recorregut pel Parc Natural del Cadí Moixeró molt semblant al de les anteriors edicions. A les 11.00h es va celebrar La Marató Pirineu  de 42 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell, amb sortida a Bagà i meta a Bellver, la XS Pirineu, què és un conjunt de curses de diverses longituds i dificultats per nens i joves fins la categoria junior.

Enguany, al voltant d'Ultra Pirineus, s'ha creat l'espai Run For Science, que pretén ser un punt de trobada on universitaris, empreses i centres de coneixement de prestigi, proposin als corredors participar com a voluntaris en projectes per a la investigació en medicina esportiva, psicologia, medicina del son, nutrició o qualsevol altre camp de la ciència.

La cursa ha comptat amb el suport de diferents institucions públiques, com ara la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Bagà, l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya, Turisme del Berguedà i el Parc Natural del Cadí-Moixeró.


Valorem la vostra privacitat

Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
http://www.diba.cat/esports
m.esports@diba.cat