Butlletí e-Sports - 7 de gener de 2015

Butlletins
7 de gener de 2015 - #89

Portada

‘Penja't una medalla!', una campanya de Diputació de Barcelona per incentivar la pràctica de l'esport

Salvador Esteve presenta la campanya Penja't una medalla

Salvador Esteve presenta la campanya Penja't una medalla

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, acompanyat del vicepresident primer, Ferran Civil, i el diputat d'Esports, Josep Salom, van presentar, el passat 3 de desembre, la nova campanya "Penja't una medalla" per fomentar la pràctica esportiva als municipis de la demarcació de Barcelona. Una campanya que té com a padrins reconeguts esportistes com el jugador del F.C. Barcelona, Xavi Hernández, els tennistes Jordi Arrese i Albert Costa, i el waterpolista Jordi Sans.

Per a Esteve, «amb aquesta campanya, vinculem el lideratge esportiu de Catalunya a un teixit associatiu que viu molt l'esport. L'objectiu és potenciar la pràctica esportiva entre la meitat de la població que no fa esport». Esteve també va voler enviar un missatge motivant, «volem engrescar a utilitzar els equipaments esportius municipals i convidar la gent a participar en les convocatòries esportives locals».

En aquest sentit, es va expressar també el diputat d'Esports, Josep Salom, qui també va assenyalar que «amb "Penja't una medalla" volem difondre els valors i beneficis de l'esports entre el 52% de població que no fa esport de forma habitual, els nens de 4 a 12 anys, la gent gran i els que ja fan esport».

En l'acte de presentació, els padrins de la campanya també van poder enviar els seus missatges. Albert Costa va considerar que s'ha de potenciar que els nens iniciïn una carrera esportiva perquè l'esport «a més de salut, és una escola de vida». Jordi Arrese va destacar la importància de l'esport també entre la gent gran per prevenir malalties i aportar benestar i qualitat de vida. Per la sev apart, Sans va dir que l'esport ajuda a adquirir compromisos, que es poden extrapolar a altres àmbits de la vida.

L'acte de presentació, celebrat Reial Club de Tennis Barcelona - 1899, va comptar també amb la presència del president del RCTB, Albert Agustí, d'alcaldes i regidors de la demarcació de Barcelona, i una representació notable de clubs i membres del text esportiu local. També hi van ser presents els ex-secretaris generals de l'esport català Pere Sust, Joan Anton Camuñas i Josep Lluis Vilaseca. El senador Josep Maldonado també va donar suport a l'acte. 

Podeu veure els vídeos de la presentació i dels padrins fent clik aquí.










La primera acció programada s'ha emmarcat en el Festival de la Infància, que s'ha  celebrat del 27 de desembre al 4 de gener a Barcelona, i ha consistit en la preparació de circuits lúdics amb l'obsequi d'una medalla a cadascun dels nens que hi ha participat.


També està previst celebrar jornades d'esport al territori obertes a tot el públic durant el mes de març amb la finalitat d'incentivar la pràctica esportiva a les instal·lacions municipals. La campanya també comptarà amb una diada destinada a l'esport adaptat. A més, es vol potenciar el circuit de Challenge Mitges Maratons que actualment ja té el suport de la Diputació de Barcelona.

La campanya treballa per potenciar la participació dels esdeveniments esportius organitzats per les entitats o ajuntaments, vincular el concepte de l'esport amb l'impacte a la salut i la qualitat de vida, i donar suport a la pràctica esportiva entre la gent gran. Tot plegat per completar el paper d'Esports de la Diputació de Barcelona en el suport als municipis de cara a la dinamització de diferents esdeveniments esportius, el manteniment, millora i construcció d'instal·lacions esportives municipals i l'oferta de formació especialitzada als tècnics municipals que gestionen l'esport al municipi.


Valorem la vostra privacitat

Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
http://www.diba.cat/esports
m.esports@diba.cat