Butlletí Esports
Butlletí especial - #132
Anar a dalt

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

Igualada, ciutat Europea de l’Esport

El president de la Diputació de Barcelona i alcalde d’Igualada, Marc Castells, va rebre el 4 de desembre, la distinció d’Igualada com a Ciutat Europea de l’Esport 2019 en un acte celebrat al Parlament Europeu (Brussel·les).

L’acte va estar presidit pel comissari europeu d’Educació, Cultura, Joventut i Esport, Tibor Navracsis, i pel president d’ACES Europe, Francesco Luppatelli; a més, també hi va assistir la diputada d’Esports, Maite Fandos, i el secretari General de l’Esport, Gerard Figueras.

Les diputacions catalanes donen suport a la Generalitat en la candidatura olímpica Pirineus-Barcelona 2030

El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, es van reunir el 5 de desembre amb el director general adjunt del Comitè Olímpic Internacional (CIO), Pere Miró.

La trobada també va comptar amb la presència dels presidents de les diputacions de Girona, Miquel Noguer; Lleida, Rosa Maria Perelló; i Tarragona, Josep Poblet.

Conveni de col·laboració per fomentar l’activitat física i l’esport

La diputada  d'Esports, Maite Fandos i el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, van acompanyar el president de la Fundació Catalana per a l'Esport (FCE), Pere Sust, en l’acte de signatura del conveni de col·laboració que aquesta entitat ha establert amb ACES Europe, representada pel president, Gian Francesco Lupattelli, amb l’objectiu de promoure l’activitat física i l’esport a Catalunya i el continent europeu.

 

Pere Pons a la 30a Mitja Marató Ciutat de Vilanova

El 16 de desembre es va celebrar una nova edició de la Mitja Marató Ciutat de Vilanova. Es tracta d'una prova inclosa dins el 13è Challenge de Mitges Maratons – Gran Premi Diputació de Barcelona, que possibilita la participació d'atletes en les modalitats de cadira de rodes i disminució visual.

A la jornada va assistir el diputat adjunt d’Esports, Pere Pons.

Suport per a l’acondiciament del camp de futbol de la Llacuna

El dimecres 12 de desembre, la diputada d’Esports, Maite Fandos, es va reunir amb l’alcalde de la Llacuna, Josep Parera, el regidor d’Esports del municipi, Xavi Trillas i el primer tinent d’alcalde, Josep Martí, per tractar les possibles accions de millora del camp de futbol de la localitat, concretament l’acondiciament de la instal·lació amb gespa artificial.

Primera reunió de la Comissió Delegada Pirineus-Barcelona

El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, de Barcelona, va acollir el passat 18 de desembre l’estrena de la Comissió Delegada del projecte Pirineus-Barcelona per a uns Jocs d’Hivern.

La diputada d’Esports, Maite Fandos, va assistir a la Comissió delegada presidida per Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, juntament amb la resta de membres, que representen altres institucions esportives públiques i privades del país.

Estudi de viabilitat de la zona esportiva Nou pavelló poliesportiu a Les Franqueses del Vallès

El passat mes de novembre es va fer lliurament a l'Ajuntament de Les Franqueses del Vallès de l'Estudi de viabilitat de la zona esportiva «Nou pavelló poliesportiu».

En aquest estudi es proposa un model de gestió directa. Es comptarà amb un director de la instal·lació que dependrà orgànicament de l’Àrea d’Esports.

Presentació de la nova Junta del Club Tennis Barcino

La diputada d'Esports, Maite Fandos, va participar el dimecres 12 de desembre en l'acte de presentació de la nova Junta directiva del Club Tennis Barcino, en el qual el president, Rafael Guayta, va presentar els eixos estratègics del mandat 2018-2022.

En la seva intervenció, Fandos va destacar el caràcter poliesportiu del club i l'aposta en l'impuls i suport a l'esport femení.

Projecte d’ordenació de la zona esportiva del Figaró-Montmany

El passat mes de setembre es va fer lliurament d'aquest projecte, l'objectiu del qual és l’ordenació de la zona esportiva de Figaró-Montmany amb la intenció de definir una estratègia de transformació de l’àmbit per millorar la qualitat paisatgística i la funcionalitat en quant al programa d’activitats.

El projecte d’ordenació ha estat redactat coordinadament amb un estudi de viabilitat de la zona esportiva que analitza la viabilitat social, esportiva i econòmica de les actuacions proposades.

 

Circuit 3x3 de bàsquet a Viladecavalls

El Pavelló Municipal Sebastià Homs de Viladecavalls va acollir el passat 8 de desembre una nova prova del Circuit 3x3 de bàsquet de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), organitzat pel CB Rosella i l'Ajuntament de Viladecavalls.

Una prova que va acollir un total de 70 equips amb prop de 300 jugadors i que era puntuable tant per aquest Circuit de la FCBQ com pel Circuit FIBA 3x3 en les categories Júnior i Sènior.

Presentació del Pla de patrocini de Sant Quirze de Besora

Durant el mes de desembre de 2018 es va presentar l’estudi de patrocini del Torneig de Futbol Base del Bisaura, sol·licitat per l’Ajuntament de Sant Quirze de Besora.

Aquest estudi de patrocini ha permès posar a disposició de l’organització unes indicacions específiques per posar en valor aquest esdeveniment esportiu, definint una estratègia i una metodologia per a la cerca de patrocinadors, sobretot de cara a la desena edició que es celebrarà la propera setmana santa.

Jessica Vall i Jordi Alba, millors esportistes catalans 2018

L’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona va acollir el 3 de desembre, la reunió del jurat de la 22a edició de la Festa de l’Esport Català, organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) i el Diari SPORT, on es van decidir els guardons als millors esportistes de l’any 2018.

El premis es lliuraran durant la celebració de la 22a Festa de l’Esport Català que es farà al CaixaForum de Barcelona el proper 15 de gener del 2019 a les 20 h.

Lliurament de l'Avantprojecte de tancament de pista poliesportiva coberta de Collbató

L’objecte del treball ha estat el tancament de la pista poliesportiva coberta i la millora de la dotació de vestidors.

L’Ajuntament de Collbató ha fixat una sèrie d’objectius que ha d’assolir el projecte.

 

Nit de l’Esport de Canyelles

El diputat adjunt d’Esports, Pere Pons, va assistir el 15 de desembre a la Nit de l’Esport de Canyelles que, una vegada més, es realitzà a favor de La Marató de TV3, enguany dedicada al càncer.

L’acte reconeixia la tasca de les entitats esportives, equips i esportistes de Canyelles que han tingut un paper destacat el 2018.

Fandos a la cloenda de regates del RCNB de Barcelona

El Reial Club Nàutic de Barcelona (RCNB) va fer el lliurament de premis de la regata Coastal Race el passat 16 de desembre, del Trofeu Comodor, el Trofeu SuperComodor i la Barcelona Winter Series. La diputada d’Esports, Maite Fandos, va assistir a l’acte, presidit pel president del club, Félix Escalas.

L’RCNB organitza cada any grans regates, que compten amb el suport de la Diputació, entre les quals es troben les que tancaven ahir l’edició corresponent a 2018.

Pla d’estalvi energètic del camp de futbol de Cervelló

El lliurament d'aquest Pla d'estalvi té per objectiu: a) definir la situació energètica del camp de futbol; b) definir l’estratègia de mesures necessàries per proposar mesures d’estalvi energètic (MEE) prioritzant les MEE sense inversió i després MEE amb inversió amb un període de retorn de la inversió inferior a 10 anys.

El Club Muntanyenc Mollet celebra els seus 75 anys

El Club Muntanyenc Mollet va celebrar el dissabte 15 de desembre un sopar de germanor al Mercat Vell dins el marc de les activitats organitzades per celebrar els 75 anys del club.

Al sopar hi van participar més de 120 persones entre socis, membres de la junta i altres convidats que van voler assistir a l'acte, com ara l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, o l'assessor d'Esports de la Diputació de Barcelona, Jordi Torrents.

Pla d’estalvi energètic del pavelló poliesportiu i la pista exterior de la zona esportiva Corró d’Avall de les Franqueses del Vallès

L’objectiu de l’auditoria energètica ha estat determinar accions per millorar el comportament energètic de les instal·lacions i reduir els consums energètics actuals i les emissions de gasos d’efecte hivernacle, tot mantenint el confort dels usuaris.

La metodologia de treball ha constat de vàries etapes.

39è Memorial Blume de gimnàstica artística

El gimnasta rus, Artur Dalaloyan, campió mundial a Doha 2018 i l’ucraïniana Diana Varinska, medalla d’or en asimètriques, barra d’equilibri i sòl a la Copa del Món 2018, es van imposar al 39è Memorial Joaquin Blume – Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona que el dissabte 1 de desembre es va celebrar al Pavelló Olímpic de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Amb el pavelló totalment ple, quasi 2.000 espectadors, es va veure una competició de molt alt nivell amb gimnastes de Rússia, Ucraïna, Xina, Japó, Itàlia, Suïssa, Alemanya, Israel i Espanya.

Dia Mundial de les persones amb Discapacitat

El dia 3 de desembre es va celebrar el Dia internacional de les persones amb discapacitat, amb el que es pretén sensibilitzar l'opinió pública sobre els temes relacionats amb la discapacitat, així com promoure la presa de consciència pel que fa als beneficis que generaria la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural.

Pla d’estalvi energètic del pavelló poliesportiu de Cardedeu

L’objecte del treball va estar fer una anàlisi energètica del centre a partir de dades de facturació, visites tècniques i monitoratge d'instal·lacions per determinar la viabilitat tècnica i econòmica que presenta l'aplicació de diverses mesures d’estalvi energètic amb un retorn d'inversió inferior a 10 anys.

Aquestes mesures contribueixen a l'eficiència energètica de les instal·lacions, la millora de la gestió energètica, la utilització d'energies renovables i la reducció del cost energètic del centre.

Fandos a la presentació del llibre Despedida de Jaume Mora

La diputada d’Esports, Maite Fandos, va assistir el passat 18 de desembre a l’acte de presentació del llibre Despedida de Jaume Mora, president del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, que es va celebrar a l’Antiga Fàbrica Damm. 

La recaptació per la venda del llibre anirà destinada a finançar el programa d'ajuts Josep Sardà, que impulsa el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB), que ajuda econòmicament a joves i adolescents d’arreu del món que estiguin en situació de vulnerabilitat o que tinguin dificultats econòmiques per a desenvolupar un projecte personal.

Jornades d'esport adaptat (vela, equitació, senderisme)

Entre els mesos de juliol i novembre d’enguany s’han desenvolupat les diferents modalitats de Jornades d’Esport Adaptat (JEA) amb una participació total de 1.296 persones (inclosos usuaris i personal de suport).

Aquestes jornades s’ofereixen des de la Gerència de Serveis d’Esports als diferents ens locals de la província en el marc del Catàleg d’Activitats que, anualment convoca la Diputació de Barcelona.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX