Butlletí Esports
29 de setembre de 2022 - #203

Jornada «Equipaments de futur, horitzó Agenda 2030»

El proper dia 4 d'octubre a les 9:30 del matí tindrà lloc la presentació del projecte "Equipaments 2030: responsables i educadors" al Paranimf del recinte de l'Escola Industrial.

Una iniciativa impulsada per l'Àrea d'Educació, Esports i Joventut, de la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu que els ajuntaments puguin fer dels seus espais educatius, esportius i de joventut, instal·lacions inclusives, igualitàries, sostenibles i on les persones usuàries siguin partícips de les seves iniciatives.

[Programa i inscripcions]

Ja disponible la documentació del seminari sobre la LGBT-fòbia a l'esport

© biDaala studio

© biDaala studio

Ja està disponible al web d'Esports els documents relacionats amb el seminari sobre la LGTBI-fòbia a l'esport que va tenir lloc divendres 16 de setembre al CEM de la Mar Bella de Barcelona.

Hi trobareu l'estudi sobre la incorporació de la perspectiva de gènere en el sistema esportiu local, així com els documents que es van presentar a la taula d'experiències del territori de lluita en contra la LGTBI-fòbia.

Podeu accedir directament a través del següent enllaç.

Ir arriba

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

Quines assegurances i llicències són necessàries en les activitats fisicoesportives realitzades al medi natural?

© Enduroc 2021

© Enduroc 2021

La pràctica de l’activitat esportiva al medi natural comporta una sèrie de possibles riscos vers la salut de les persones practicants. Per això, i com a continuïtat de les notes informatives relatives a les assegurances i de les llicències en l’ús dels equipaments esportius municipals, es considera d’interès aprofundir, per la seva especificitat, en la normativa reguladora sobre les activitats fisicoesportives que tenen lloc al medi natural.

[Més informació]

Joventut esportiva, societat activa

El dimarts 20 de setembre va tenir lloc a Manlleu una nova trobada del grup d’experts creat en el marc del projecte transformador de la Diputació de Barcelona, «Joventut esportiva, societat activa».

En aquesta quarta sessió, en què van participar un total de 14 persones, es van debatre estratègies per incentivar el retorn social del jovent que prenen part de programes esportius.

[Més informació]

Nou decret per a la prevenció i el control de la legionel·losi

© Kateryna Kon/Shutterstock.com

© Kateryna Kon/Shutterstock.com

El proper 2 de gener de 2023 entra en vigor Reial Decret 487/2022, de 21 de juny, pel que s’estableixen els requisits sanitaris per a la prevenció i el control de la legionel·losi.

Aquest reial decret té per objecte la protecció de la salut de la població a través de la prevenció i el control de la legionel·losi mitjançant l’adopció de mesures sanitàries en les instal·lacions que utilitzin aigua en què la legionel·la és capaç de proliferar, i disseminar-se a través dels aerosols i l’exposició de les persones a aquests.

[Més informació]

Castellbell i el Vilar acull una nova passejada de marxa nòrdica en família

© Passejada a Collbató, març '22

© Passejada a Collbató, març '22

Si busques una activitat per realitzar en família, amb amics, sol o en parella, t’animem a participar, el proper diumenge 2 d’octubre, al Circuit de caminades de marxa nòrdica en família al seu pas per Castellbell i el Vilar.

Es tracta d’una activitat gratuïta, no competitiva i a l'abast de tothom.
Amb la inscripció t’oferim un taller de formació bàsica de marxa nòrdica, el préstec dels bastons i estaràs cobert per una assegurança d’accidents durant el temps que realitzis les activitats proposades en el seu torn.

 [Més informació]

Finalitzen les obres de substitució de la coberta de la pista principal del pavelló d’esports municipal Paco Martin de Vilassar de Mar

© Ajuntament de Vilassar

© Ajuntament de Vilassar

El 21 de setembre van finalitzar les obres de substitució de la coberta de la pista principal del pavelló d’esports municipal Paco Martin de Vilassar de Mar. D’aquesta manera, les entitats esportives ja han pogut retornar a la normalitat en la seva activitat a les instal·lacions municipals.

L’actuació ha tingut un cost de 733.993 euros (IVA inclòs), subvencionada per la Diputació de Barcelona a través del Pla de concertació Xarxa de Governs Locals 2020-2023.

[Més informació]

Premià de Mar i Sant Vicenç de Montalt reben el nostre assessorament per als seus equipaments esportius

Coberta del pavelló d'esports de Premià

Coberta del pavelló d'esports de Premià

El 14 de setembre vam lliurar un informe d’assessorament a l’Ajuntament de Premià de Mar sobre la coberta del pavelló municipal d’esports, sol·licitat en el marc del Catàleg de Serveis de l’any 2022.

La problemàtica plantejada pels responsables municipals consistia en la necessitat de substituir la coberta d’una de les dues pistes que disposa el pavelló, concretament la pista triple poliesportiva, que presentava patologies greus i es considerava que ja havia arribat al final de la seva vida útil.

[Més informació]

Nou formulari per a les enquestes de satisfacció

© Daniel Chetroni / shutterstock.com

© Daniel Chetroni / shutterstock.com

Us informem que hem desenvolupat un nou formulari per a les enquestes de satisfacció dels esdeveniments esportius que sol·liciteu a través del Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona.

Aquest nou formulari permet, com l’anterior versió, una anàlisi de l’impacte econòmic de l’esdeveniment al territori, així com altres dades d’interès per a l’organitzador de l’esdeveniment. En paral·lel, tota la informació obtinguda afavoreix l’obtenció de dades a nivell global, la qual cosa permet analitzar els esdeveniments esportius comparant-los amb les mitjanes obtingudes a nivell provincial.

[Més informació]

Ir arriba

SABIES QUE...?

20a Caminada de Tagamanent

El proper 2 d’octubre arriba la 20a Caminada de Tagamanent amb l’objectiu de fer una gran festa de solidaritat a través de l'esport a on tothom hi tingui cabuda. Aquesta vessant solidària està dedicada a finançar projectes per a la recerca de la Distonia mioclònica.

L’esdeveniment contempla tres recorreguts (20, 12 o 5 km) que es poden fer corrents o caminant.

[Més informació i inscripcions]

Més de 4.000 persones coronen la Festa del Fitnes 2022

La Festa més esportiva de la ciutat ha tornat a omplir l’avinguda de la Reina Maria Cristina de ritme, música, activitat física i inclusió.

Tot i que s’esperava un dia de pluja, res ha pogut aturar als i les més de 4.000 barcelonins i barcelonines que, a les 10:00 hores, s’han plantat a l’avinguda de la Reina Maria Cristina preparats i preparades per gaudir, fent esport, de la popular jornada gratuïta.

[Més informació]

Jornada “Fugim de la LGTBIfòbia” organitzada pel Consell Esp Baix Llob

© Sergio Barcelo / shutterstock.com

© Sergio Barcelo / shutterstock.com

El proper 2 d’octubre el Consell esportiu del Baix Llobregat organitza la Jornada "Fugim de la LGTBIfòbia" en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelldefels, l'associació FLG Famílies LGTBI i Canal Olímpic de Catalunya, Equacat SA

Les activitats tindran lloc al Canal Olímpic de Catalunya i començaran a les 10.30h del matí.

[Més informació]

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX