Butlletí Esports
26 d'octubre de 2022 - #204

La Diputació de Barcelona inicia una campanya per fomentar l’esport de proximitat entre les noies

#LesDonesFemEsport #NoHoDeixis són els missatges que la Diputació de Barcelona vol traslladar a les joves que actualment practiquen esport davant les elevades taxes d'abandonament femení de la pràctica esportiva en aquestes edats.

És per aquest motiu que la corporació ha posat en marxa una campanya amb 7 vídeos testimonials de dones esportistes de diferents modalitats i comarques de la província de Barcelona, que us encoratgem a compartir als vostres canals de comunicació.

[Més informació]

Presentació de la nova web d'esdeveniments esportius

Us informem que el proper dilluns 7 de novembre organitzem una jornada virtual per presentar-vos la nova web d'esdeveniments dels Serveis d'Esports de la Diputació de Barcelona.

Aquest web conté eines i documentació de molta utilitat per a l'organització d'esdeveniments esportius i el posterior anàlisi del seu impacte econòmic, social, esportiu i ambiental. En conjunt, volem que esdevingui un punt de referència per al personal tècnic que gestiona els esdeveniments esportius municipals.

[Més informació]

Ir arriba

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

David Escudé inaugura les obres de reforma de la pista poliesportiva coberta de Castellbell i el Vilar

El diputat d’Esports, David Escudé, juntament amb l’alcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia, van inaugurar el passat 8 d’octubre el tancament lateral de la pista poliesportiva coberta del municipi.

Les obres han tingut per objectiu la millora de la protecció de l’espai esportiu davant les condicions meteorològiques exteriors, de la imatge i identitat de la instal·lació esportiva i de la funcionalitat i supressió d’espais obsolets o no utilitzats.

[Més informació]

Impuls a una nova tipologia d’equipaments municipals des de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut

© New Africa / Shutterstock.com

© New Africa / Shutterstock.com

Amb el projecte transformador «Equipaments 2030: responsables i educadors», l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut vol impulsar una nova tipologia d’edificis i espais municipals participatius, accessibles, igualitaris i sostenibles, que projectin els valors i objectius de l’Agenda 2030. El projecte ja compta amb 268 ajuntaments adherits i un pressupost de 8.700.000€. Durant l’acte de presentació del projecte, el passat 4 d’octubre, es van lliurar els distintius que acrediten els primers 11 equipaments responsables i educadors de la província.

[Més informació]

Les obres per recuperar la Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya encaren la recta final

El diputat de Joventut, Javier Silva, va visitar ahir dimarts les obres de renovació de la Pista Coberta d’Atletisme de Catalunya de Sabadell, que compten amb una ajuda per part de la Diputació de Barcelona de 150.000 euros i que tenen un pressupost total de 550.000 euros.

A la visita, també han assistit l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; el president del Consejo Superior de Deportes del Ministerio de Cultura y Deporte, José Manuel Franco; la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya, Anna Caula; la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich; i el vicepresident de la Joventut Atlètica Sabadell, Jordi Molins.

[Més informació]

Coneixes com s’apliquen les taxes i els preus públics en l’àmbit esportiu?

El personal tècnic municipal d’esports sovint ha de col·laborar directament en la confecció o revisió de les ordenances que regulen aquestes taxes o preus públics.

Avui t’expliquem els aspectes més rellevants de la normativa reguladora de les taxes i dels preus públics, i en especial, quins són els principis en què es fonamenten, què són, quin és el seu règim d’establiment (ordenances o ordenances fiscals) i quines són les seves diferències, entre d’altres qüestions.

[Més informació]

La situació actual dels serveis d'esports municipals. Els recursos econòmics

Tal com us hem anat informant des del mes de juny, hem dut a terme un treball de camp per conèixer la situació actual dels serveis d’esports municipals, sobretot en l’àmbit dels recursos humans.

Aquest estudi ens permet conèixer les principals característiques del servei d’esports, a partir de 9 dimensions i avui publiquem les dades corresponents a la quarta dimensió: els recursos econòmics.

[Més informació]

Continuem desplegant el projecte «Joventut esportiva, societat activa» pel territori

El projecte JESA (Joventut esportiva, societat activa) dels Serveis d’Esports de la Diputació de Barcelona continua el seu recorregut amb diferents accions al territori, concretament la tasca desenvolupada pel grup d’experts i l’inici de la formació del personal educador esportiu de nova incorporació.

Tal i com us vam informar en anteriors butlletins, el mes de juny es va crear un grup d’experts format per referents en l’àmbit esportiu de les universitats, el tercer sector i el món local, amb l’objectiu d’aprofundir en les diferents pràctiques fisicoesportives de joves i adolescents, així com identificar i conèixer les tendències metodològiques i intel·lectuals que s’estan donant en el món acadèmic i laboral.

[Més informació]

Palau-solità i Plegamans acull la darrera caminada del circuit MNF

El proper 13 de novembre tindrà lloc, a Palau-solità i Plegamans, la desena i darrera caminada del projecte Circuit de caminades de marxa nòrdica en família, promogut per la Diputació de Barcelona. Les inscripcions ja estan obertes al web dels Serveis d’Esports: bit.ly/CircuitMNF.

La novena caminada es va celebrar aquest passat diumenge a Sant Fruitós de Bages, amb la participació de 123 persones que van manifestar un grau de satisfacció de 4,76 (sobre 5).

[Més informació]

Jornades de senderisme adaptat al Parc del Montnegre i Corredor

© Jornada de senderisme adaptat a Esplugues 14.10.22

© Jornada de senderisme adaptat a Esplugues 14.10.22

Aquest mes d’octubre, grups de persones amb necessitats especials provinents de Sant Cugat del Vallès, Esplugues de Llobregat, Les Franqueses del Vallès, L’Hospitalet de Llobregat, Montmeló i Sant Andreu de la Barca han tingut l’oportunitat de conèixer l’espai natural del Parc del Montegre i Corredor i gaudir d’una jornada lúdica de senderisme, jocs de pistes i altres activitats recreatives.

Demà serà el torn del grup que vé de Santa Eulàlia de Ronçana, que esperem gaudeixin d’aquestes jornades de senderisme adaptat, promogudes pels Serveis d’Esports de la Diputació de Barcelona amb la implicació del món local.

[Més informació]

Cinc esdeveniments esportius del proper cap de setmana reben el suport de la Diputació de Barcelona

© Torneig Internacional de Tennis Femení-CT Els Gorchs 2019

© Torneig Internacional de Tennis Femení-CT Els Gorchs 2019

Aquest cap de setmana no us podeu perdre les cites esportives a les que donem suport.

El 29 d’octubre, arriba una nova edició de la Cronoescalada Up Xic a Sant Hipòlit de Voltregà. El 30 d’octubre la Primera Marató de Muntanya de Catalunya de Sant Llorenç Savall, el 9è Trail Femsui a Sant Antoni de Vilamajor, la 17a Caminada Trentapasses de Vilalba Sasserra i el XI Torneig Internacional de Tennis Femení-CT Els Gorchs de Les Franqueses del Vallès.

Nou curs de l'FMC per saber com fer un millor manteniment de les instal·lacions esportives municipals

El proper dimarts 15 de novembre la Federació de Municipis de Catalunya ha programat una acció formativa, en format presencial, que pretén explicar quines són les necessitats de manteniment de les instal·lacions esportives, tant les comuns per a qualsevol edifici de pública concurrència com les específiques de les instal·lacions esportives

El docent és Andreu Corominas Renter, enginyer dels Serveis d’Esports de la Diputació de Barcelona, i el termini d'inscripció finalitza el dia 8 de novembre.

[Programa i inscripcions]

Sant Quirze de Besora, Taradell, Dosrius i Sant Llorenç Savall reben assessorament sobre l’estat dels seus equipaments esportius

Aquest mes d’octubre hem lliurat a l’Ajuntament de Dosrius un informe d’assessorament relatiu a les piscines Can Batlle i al de Sant Llorenç Savall relatiu a la piscina municipal Comabella.

L’objectiu d’aquests assessoraments ha estat donar recomanacions per la correcta posada en marxa, funcionament i hibernació dels equipaments. S’han plantejat també propostes d’inversió per a la millora de  les platges, vasos i instal·lacions de les sales tècniques.

[Més informació]

Donem a conèixer a trenta-vuit ajuntaments l’índex de satisfacció i l’impacte econòmic que generen dels seus esdeveniments esportius

© Berga-Rasos-Berga 2021

© Berga-Rasos-Berga 2021

L’índex de satisfacció dels participants i l'impacte econòmic dels esdeveniments esportius de trenta-vuit ajuntaments de la província ja és conegut gràcies a les Enquestes de satisfacció d'esdeveniments esportius que oferim als ens locals.

Es tracta d'un recurs tècnic per conèixer-ne la valoració i l’impacte econòmic generat al territori. Per als ajuntaments que ho demanen, la Diputació de Barcelona elabora  informes de satisfacció a partir d’enquestes en línia que l’organització s’encarrega de distribuir entre els participants. 

[Més informació]

Jornada “Reptes i dimensions de l’acompanyament a joves en la visió europea”

Us informem que el proper dia 10 de novembre de 2022 la Diputació de Barcelona celebra la 40a jornada de polítiques locals de joventut que sota el títol “Reptes i dimensions de l’acompanyament a joves en la visió europea”, comptarà amb la ponència de l’Excma. Sra. Themis Christophidou, directora general d’Educació, Joventut i Cultura de la Comissió Europea, fent-se ressò de l’Any Europeu de la Joventut.

T’animem a participar!

[Més informació i inscripcions]

La importància d’actuar davant l’abandonament de l’esport en edat escolar

© SpeedKingz/shutterstock.com

© SpeedKingz/shutterstock.com

La revista científica Retos: nuevas tendencias en educación física, deportes y recreación acaba de publicar al seu darrer número (46, oct. 2022), un article que porta el títol «Rúbrica para evaluar la capacidad educativa de la actividad físico-deportiva en la población en edad escolar en entidades no formales».

Aquest instrument dissenyat per la Fundació Blanquerna, és fruit d’un estudi impulsat pels Serveis d’Esports de la Diputació de Barcelona l’any 2020, amb l’objectiu de valorar i fer reflexionar als professionals esportius de la província de Barcelona sobre el valor educatiu de la proposta formativa que estan implementant a la població en edat escolar.

[Més informació]

Ir arriba

SABIES QUE...?

L'esport a Catalunya. Informe de l'Observatori Català de l'Esport 2021

© Jacob Lund / shutterstock.com

© Jacob Lund / shutterstock.com

La setmana passada es va publicar "L'esport a Catalunya. Informe de l'Observatori Català de l'Esport 2021" on es presenta la informació actualitzada sobre l'esport a Catalunya en l’any 2021. Unes dades clarament condicionades per la situació generada arran de la pandèmia de la COVID-19.

En el present estudi es mostren els aspectes més rellevants del sistema esportiu de Catalunya, en relació amb els indicadors proposats per l’Observatori, en el qual, gràcies a les diverses entitats i organitzacions facilitadores de dades, podem observar l’actualitat referent als diversos àmbits que el caracteritzen.

[Més informació]

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX