Butlletí Esports
1 de desembre de 2022 - #206

Presentem la Comunitat JESA

Aquest dilluns, 28 de novembre, hem celebrat un acte a la sala d’actes de l’Edifici Migjorn del Recinte Mundet per presentar-vos la Comunitat JESA, així com els resultats del Cercle de Comparació Intermunicipal d’Esports, relatius a 2021.

El diputat d’Esports, David Escudé, va ser l’encarregat d’obrir un acte que va ser conduit per la presentadora, Jèssica del Moral.

En breu compartirem el vídeo de la sessió i us convidem a formar part de la Comunitat JESA.

[Més informació]

Seminari sobre tancaments lleugers de pistes poliesportives cobertes

El proper dilluns 12 de desembre organitzem una jornada virtual per presentar-vos la nostra darrera publicacióTancaments lleugers de pistes poliesportives cobertes.

Es tracta d'un nou document que analitza els aspectes tècnics, constructius, funcionals i normatius en aquesta matèria per, finalment, fer una aproximació dels costos que pot tenir el tancament d'una pista poliesportiva coberta.

[Més informació]

Anar a dalt

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

Presentació de la nova web d'esdeveniments esportius

El passat 7 de novembre vam organitzar una jornada virtual per presentar el nou web d'esdeveniments dels Serveis d'Esports de la Diputació de Barcelona, que conté eines i documentació de molta utilitat per a l'organització d'esdeveniments esportius i el posterior anàlisi del seu impacte econòmic, social, esportiu i ambiental.

Si no vas poder assistir-hi, posem a la teva disposició la gravació de la sessió.

[Més informació]

Tres convocatòries del vostre interès

© Casper1774 Studio

© Casper1774 Studio

Us informem que teniu a la vostra disposició tres convocatòries adreçades als ens locals:

1. Convocatòria adreçada a entitats públiques o privades titulars d’instal·lacions esportives amb capacitat per albergar esdeveniments internacionals. Objectiu: el finançament d'obres que modernitzin instal·lacions esportives en matèria d'eficiència energètica, inclusió i sostenibilitat, per a adaptar-les

2. Dues convocatòries per a projectes pilot singulars de comunitats energètiques.

[Més informació]

Escudé presenta a l’Smart City Expo l’ús de les noves tecnologies com a eina per reduir l’impacte del cost de l’energia als equipaments esportius

La Fira de Barcelona – Gran Via va acollir, des del 15 al 17 de novembre, l’Smart City Expo on la Diputació de Barcelona va presentar les seves principals apostes en l’àmbit de la tecnologia, innovació i gestió urbana.

El dia 15 per la tarda vam donar a conèixer, des dels Serveis d’Esports, la importància de l’ús de les noves tecnologies com a eina per reduir l’impacte del cost de l’energia als equipaments esportius, que va comptar amb la intervenció del diputat d’Esports, David Escudé.

[Més informació]

Vols millorar el manteniment de les instal·lacions esportives municipals?

© Pavelló esportiu municipal de Cervelló

© Pavelló esportiu municipal de Cervelló

T’informem que el dijous 12 de gener de 2023 s’ha organitzat una acció formativa, en format presencial, organitzada per la Federació de Municipis de Catalunya en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.

Aquest curs pretén explicar quines són les necessitats de manteniment de les instal·lacions esportives, tant les comunes per a qualsevol edifici de pública concurrència com les específiques de les instal·lacions esportives; així com presentar el model de gestió del manteniment de les instal·lacions esportives que proposen els Serveis d’Esports de la Diputació de Barcelona

[Més informació]

La Copa Amèrica arrencarà el 22 d'agost del 2024 a Barcelona

El Museu Marítim de Barcelona va ser l’escenari, el passat 16 de novembre, de la presentació de la 37a edició de la Copa Amèrica de Vela, que arrencarà a Barcelona el 22 d'agost de 2024.

L’acte va comptar amb la intervenció del vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Jaume Collboni; del director general d'ACE Barcelona, Grant Dalton; el president del Port, Damià Calvet; el conseller d'Empresa i Treball del Govern de la Generalitat, Roger Torrent; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i la delegada del govern a Catalunya, Maria Eugènia Gay.

[Més informació]

El Club Esportiu Laietà fa 100 anys!!

Enguany fa cent anys que es va jugar a Catalunya el primer partit de bàsquet, que va enfrontar el CE Europa i el CE Laietà, fet que va motivar la fundació del Laietà el 1922.

Per aquest motiu, el club va organitzar un acte el 3 de novembre ple de personalitats, entitats i institucions que han acompanyat el club durant aquests cent anys d’història. El diputat d’Esports, David Escudé, no va voler faltar a la cita.

[Més informació]

El Segell de Qualitat del COPLEFC lliura els primers certificats

El 24 de novembre, va tenir lloc a l'INEFC de Barcelona l'acte d'entrega dels primers certificats i materials identificadors als professionals, entitats i empreses que han superat el procés d'autoria externa corresponent al Segell de Qualitat del sistema esportiu català, una iniciativa del COPLEFC.

Els beneficiaris d'aquest primer lliurament van ser els ajuntaments de Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat i Montornès del Vallès, com a administracions públiques, entre d’altres.

[Més informació]

Més de 250 persones han gaudit de jornades de senderisme adaptat aquesta tardor

© Jornada a Moià el 15 de nov.

© Jornada a Moià el 15 de nov.

Aquesta tardor, més de 250 persones amb necessitats especials provinents de Mollet del Vallès, IgualadaManlleu, Sant Cugat del Vallès, Esplugues de Llobregat, Les Franqueses del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat, Montmeló, Sant Andreu de la Barca, Santa Eulàlia de Ronçana, Tiana, Cerdanyola del Vallès, Tordera, Moià, Manresa i Mataró han tingut l’oportunitat de conèixer l’espai natural del Parc del Montnegre i Corredor i gaudir d’una jornada lúdica de senderisme, jocs de pistes i altres activitats recreatives.

[Més informació]

El Projecte JESA continua creixent

A banda de la presentació de la Comunitat JESA d’aquest dilluns, el projecte «Joventut esportiva, societat activa» continua estenent-se per tot el territori de la província de Barcelona.

Avui destaquem les jornades de formació a Pineda de Mar i a Manlleu, que a continuació us detallarem, com també uns reportatges que us recomanem per fer-vos una bona idea de la dinàmica del projecte JESA. Són el Programa Torn de Tarda (1a connexió) al minut 2:05 i El 9 Informatiu (24-11-22) al minut 14:00, tots dos programes d’El 9TV, i el Programa 180 graus (2a connexió) de la XarxaTV al minut 18.21

[Més informació]

Ajudem a planificar el manteniment per a dos equipaments esportius de Sitges i Igualada

Aquest mes de novembre hem lliurat el Pla inicial de manteniment del CEM Puigcornet-Infinit a l’Ajuntament d’Igualada i un altre PIM per al Camp de Rugbi Santa Bàrbara a l’Ajuntament de Sitges. Aquests ajuntaments ja disposen ara d’un instrument per planificar el manteniment del seu equipament esportiu i conèixer-ne l’estimació del cost econòmic.

El Pla inicial de manteniment permet planificar la despesa en manteniment preventiu i correctiu d’un equipament esportiu per anualitats en els propers 5 anys. 

[Més informació]

Vilanova del Camí fa un reconeixement al Circuit de MNF

© Ajuntament de Vilanova del Camí

© Ajuntament de Vilanova del Camí

El 28 d’octubre Vilanova del Camí va viure la seva gran nit de l’esport al centre polivalent de Can Papasseit. La vint-i-setena edició de la Festa de l’Esport va aplegar clubs, associacions i esportistes joves i veterans que van gaudir d’una vetllada emotiva i dedicada al reconeixement de l’esforç i l’entrega.

El nostre agraïment a l’Ajuntament de Vilanova del Camí pel guardó lliurat a la iniciativa pilot de la Diputació de Barcelona del Circuit de caminades de Marxa Nòrdica en Família.

Vuit ajuntaments reben assessorament sobre l’estat dels seus equipaments esportius

Aquest mes de novembre els municipis de Matadepera, Gelida, El Brull, Vilanova de Sau, Esplugues de Llobregat, Hostalets de Pierola, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de Llavaneres han rebut assessorament sobre l’estat dels seus equipaments esportius.

Els assessoraments d’equipaments esportius són un recurs del Catàleg de serveis d’Esports 2022, destinat a donar suport als professionals que treballen en la planificació, la gestió i el manteniment dels equipaments esportius municipals.

[Més informació]

Trenta-quatre ajuntaments ja coneixen l’índex de satisfacció i l’impacte econòmic que generen dels seus esdeveniments esportius

© baranq / shutterstock.com

© baranq / shutterstock.com

L’índex de satisfacció dels participants dels esdeveniments esportius de trenta-quatre ajuntaments de la província ja és conegut gràcies a les Enquestes de satisfacció d'esdeveniments esportius que oferim als ens locals.

Es tracta d'un recurs tècnic per conèixer-ne la valoració i l’impacte econòmic generat al territori. Per als ajuntaments que ho demanen, la Diputació de Barcelona elabora  informes de satisfacció a partir d’enquestes en línia que l’organització s’encarrega de distribuir entre els participants. 

[Més informació]

La Copa del Món de Hockey ha tingut un impacte econòmic a la ciutat de 12,5 milions d'euros

© sportoakimirka / shutterstock.com

© sportoakimirka / shutterstock.com

L’informe d’impacte econòmic, social i esportiu de la Copa del Món Femenina d’Hoquei 2022 de la Diputació de Barcelona, elaborat per l’empresa BIM Consultors, conclou que la celebració de l’esdeveniment a la ciutat ha tingut un impacte econòmic total de 12.541.894 euros. Així es determina de l’explotació dels indicadors econòmics recollits i que situen la copa del món com un esdeveniment que ha estat capaç de generar activitat econòmica a la ciutat.

[Més informació]

Moià comença a convertir la teulada del pavelló en espai fotovoltaic

© dencg/shutterstock.com

© dencg/shutterstock.com

Moià ha iniciat els treballs per destinar la coberta del pavelló poliesportiu a la generació d’energia solar, un dels primers projectes que impulsa l’Ajuntament en el camp de les energies renovables i per incidir en l’estalvi en la factura municipal.

Es tracta d’un projecte que es va posar a concurs amb un pressupost de gairebé 159.000 euros, i que compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona del 90% del cost (142.654 euros), dins del Programa Renovables 2030.

[Més informació]

Anar a dalt

FORMACIÓ

© Camp de futbol d’Aiguadolç (Sitges) © Camp de futbol d’Aiguadolç (Sitges)

© Camp de futbol d’Aiguadolç (Sitges)

© Camp de futbol d’Aiguadolç (Sitges)

T'agradaria ser un especialista en el manteniment i/o en la gestió d’instal·lacions esportives de gespa artificial? Doncs t’informem que l’Instituto de Biomecánica de Valencia (IBV) organitza un curs en línia anomenat “Gestión del mantenimiento de instalaciones deportivas de hierba artificial“ que pot ser del teu interès.

[Més informació]

Anar a dalt

SABIES QUE...?

L’exercici millora també la salut dels habitualment inactius

Espanya és el segon país europeu amb més obesitat infantil, només per darrere de Malta. Montserrat Romaguera, metge de família i de l’esport, indica que “els canvis han de començar en els plans escolars, on l'educació física està més orientada a l'esport que a una educació per a l'exercici que farem tota la vida, però també cal facilitar l'esport dels joves, obrint els patis dels col·legis els caps de setmana, o creant més carrils bici per a facilitar que s'usi aquest mitjà de transport. Cal transformar les ciutats pensant en l'exercici físic, que com mostren estudis com aquest que s'acaba de publicar, són una inversió en salut, mental i física”.

[Més informació]

Sport! OP!, una iniciativa orientada a la inclusió de infants i joves vulnerables a través de l’esport

L’Ajuntament de Granollers està en la recta final d’un programa europeu que lideren des de 2020, anomenat Sport! OP!, orientat a la inclusió d’infants i joves vulnerables, a través de l'esport.

Us informem que el proper 14 de desembre tindrà lloc una conferència final sobre el projecte, de molt interès per als ajuntaments, ja que la inclusió mitjançant l’esport pot ajudar a millorar els vostres objectius, en tant que gestors a l’administració pública.

Més informació a http://sportopproject.eu/ o directament a   mcmillan@granollers.cat

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX