Butlletí Esports
22 de febrer de 2023 - #209

T’esperem al fòrum «Transformacions»

9 i de 10 de març

Centre de Convencions Axa

El fòrum «Transformacions» serà un espai únic on compartirem coneixement i experiències en educació, esports i joventut, i vol ser el punt d’inflexió en què es faci palès el compromís de la Diputació de Barcelona amb el món local.

Consulta el programa complet de la jornada i fes la teva inscripció aquí.

Anar a dalt

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

Copa ACB de bàsquet a Badalona

Entre el 16 i el 19 de febrer, la ciutat de Badalona ha acollit la Copa ACB de bàsquet, que l’ha convertit per uns dies en la capital del bàsquet.

El Pavelló Olímpic de Badalona va ser la seu de la competició en què va resultar campió l’Unicaja de Màlaga. Amb motiu d’aquest esdeveniment, la Diputació de Barcelona va destinar 1,5 milions d’euros per a adequar i reformar les instal·lacions esportives del municipi.

[Més informació]

Sant Cugat del Vallès acull per primera vegada la Copa de la Reina de voleibol

La 48a edició de la Copa de la Reina de voleibol va estrenar seu a Sant Cugat del Vallès el cap de setmana passat. Els partits van tenir lloc al Pavelló 3 de la Zona Esportiva Municipal Rambla del Celler.

El CV Tenerife Libby’s La Laguna va guanyar per tercera vegada la final de la Copa de la Reina en un gran i emocionant partit davant el CV Hidramar Gran Canaria.

[Més informació]

Viladecans estrena circuit esportiu de proximitat a la Torre Roja

El diputat delegat d’Esports de la Diputació, David Escudé, i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, van inaugurar, el 13 de febrer passat, el circuit esportiu de proximitat a la Torre Roja de Viladecans, que és un espai a l’aire lliure destinat a la pràctica de l’activitat física de la ciutadania del municipi. El circuit disposa d’un recorregut de sis quilòmetres i forma part del projecte de creació de ‘Circuits Esportius de Proximitat’ que impulsa la Diputació en col·laboració amb els governs locals de la província.

[Més informació]

Escudé a la Jornada d’innovació, empresa i esport de Viladecans

El 21 de febrer passat, Viladecans va celebrar la Jornada d’innovació, empresa i esport a l’espai Cúbic de Viladecans, dins de les iniciatives que està posant en marxa la ciutat per potenciar l’esport com a palanca de transformació transversal d’altres àmbits com el teixit empresarial, el turisme o la sostenibilitat.

La jornada va comptar amb la presència del diputat delegat d’Esports, David Escudé, que va participar en una taula sobre l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible a través de l’esport.

[Més informació]

Com afecta les piscines i els camps de futbol el Pla especial de sequera?

L’Agència Catalana de l’Aigua posa a la vostra disposició el Visor de la sequera, en què trobareu quin és l’estat de sequera per municipi, dia a dia. Hi podeu comprovar que, actualment, quasi tots els municipis de la província de Barcelona estan en situació d’alerta.

A partir d’aquest escenari, queda limitada la utilització d’aigua per a omplir piscines i per regar els camps de futbol.

[Més informació]

La situació actual dels serveis d'esports municipals. Els recursos humans

© rawpixel.com/shutterstock.com

© rawpixel.com/shutterstock.com

En butlletins anteriors us hem anat informant del treball de camp que estem fent per conèixer la situació actual dels serveis d’esports municipals, sobretot en l’àmbit dels recursos humans.

Aquest estudi permet conèixer les principals característiques del servei d’esports, a partir de nou dimensions. Avui publiquem les dades corresponents a la cinquena dimensió: els recursos humans.

[Més informació]

Abrera i Santa Eulàlia de Riuprimer reben el distintiu Equipaments 2030

La setmana passada, els municipis d’Abrera i de Santa Eulàlia de Riuprimer van rebre el distintiu Equipaments 2030, que impulsa l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut, de mans de l’assessor dels serveis d’Esports de la Diputació de Barcelona, Antonio Carmona.

22 municipis ja han rebut aquest distintiu, que acredita el seu compromís amb uns espais municipals educatius, esportius i de joventut, responsables i educadors.

[Més informació]

Collbató, seu del Circuit de caminades de marxa nòrdica per a tothom

Aquest diumenge ha tingut lloc la segona caminada de marxa nòrdica per a tothom, organitzada conjuntament entre l’Ajuntament de Collbató i la Diputació de Barcelona. Les 149 persones que van participar-hi van gaudir d’una caminada de vuit quilòmetres en un dia assolellat i un paisatge preciós al costat mateix de la imponent muntanya de Montserrat.

El 12 de març vinent tindrà lloc la tercera caminada al municipi de Vilobí del Penedès i les inscripcions ja estan obertes.

Us animem a participar-hi i a fer-ne difusió!!

Inscripcions a Vilobí del Penedès

Més informació del projecte

Mataró, Mollet, Badia i el Bruc reconeixen la tasca d'entitats esportives, equips i esportistes

© CE Futsal Mataró

© CE Futsal Mataró

El 27 de gener passat, els diputats de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut van assistir a les gales de l’esport organitzades per Mataró, Mollet i Badia. El diputat delegat d’Esports, David Escudé, va estar present a la Nit de l’Esport de Mataró; el president de l’Àrea, Josep Monràs, a la de Mollet del Vallès; el diputat delegat de Joventut, Javier Silva, a la de Badia del Vallès, i la coordinadora de l’Àrea, Teresa Sambola, a la del Bruc.

La IV Gala del Patinatge Català premia els millors esportistes de 2021 i 2022

El 14 de febrer passat va tenir lloc la IV Gala del Patinatge Català, que va homenatjar els èxits esportius de 2021 i 2022 de més de 300 esportistes, clubs i persones vinculades als esports de roda petita.

El diputat delegat d’Esports, David Escudé, i el president de l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut, Josep Monràs, entre altres, van assistir a l’Auditori del World Trade Center, escenari de la gran festa del patinatge català, organitzada per la Federació Catalana de Patinatge, amb el seu president Benjamí Pons al capdavant.

Les Franqueses, Òrrius, Piera i el Papiol reben estudis de viabilitat per a futurs equipaments esportius

© Dan POTOR

© Dan POTOR

Aquest mes hem lliurat els estudis de viabilitat als ajuntaments de les Franqueses del Vallès, Òrrius, Piera i el Papiol que tenen la finalitat de definir una proposta viable per a l’explotació d’un equipament esportiu a cadascun dels quatre municipis: el nou pavelló poliesportiu al CEM Corró d’Avall de les Franqueses del Vallès, el nou gimnàs al CEM Maria Bosca d’Òrrius, la zona esportiva Can Bonastre de Piera i les piscines municipals del Papiol.

[Més informació]

Barberà del Vallès rep un estudi que l’ajudarà a planificar el manteniment de l’IEM Can Llobet

L’Ajuntament de Barberà del Vallès ja disposa d’un instrument per planificar el manteniment del l’IEM Can Llobet i conèixer l’estimació del cost econòmic.

El Pla inicial de manteniment permet planificar la despesa en manteniment preventiu i correctiu d’un equipament esportiu per anualitats en els cinc anys següents.

[Més informació]

Llinars del Vallès, Bigues i Riells del Fai i el Figaró-Montmany reben assessorament sobre els seus equipaments esportius

Els assessoraments d’equipaments esportius són un recurs del Catàleg de serveis d’Esports, destinat a donar suport als professionals que treballen en la planificació, la gestió i el manteniment dels equipaments esportius municipals.

Durant el mes de febrer, hem lliurat assessorament sobre els processos de millora en la gestió dels pavellons esportius municipals de Llinars del Vallès, sobre la construcció d’un nou equipament esportiu al carrer de Girona de Bigues i Riells del Fai i sobre la millora de l’eficiència energètica del camp de futbol de Figaró-Montmany.

Índex de satisfacció i impacte econòmic de vuit esdeveniments esportius de la província

©Dmitry Lobanov

©Dmitry Lobanov

Aquest mes de febrer, vuit municipis de la província de Barcelona han conegut l’índex de satisfacció dels participants d’alguns dels esdeveniments esportius i l’impacte econòmic al seu territori mitjançant el lliurament de les enquestes de satisfacció i impacte econòmic dels esdeveniments esportius de la Cursa Solidària de Nadal de Sant Pere de Ribes, el Cros de Muntanya de Fonollosa, la Cursa de 5k de Martorell, la Gallifada de Gallifa, la Cursa de Sant Silvestre del Masnou, la Cursa de Resistència Enduro Laia Sanz de Seva, el Torneig de Bàsquet de Sant Julià de Vilatorta i el Happy Ride Weekend de Premià de Dalt.

[Més informació]

Anar a dalt

SABIES QUE...?

VIII Premis Catalunya a la Gestió esportiva de l’ACGEP

El divendres 17 de març de 2023 vinent, l'Associació Catalana de Gestors Esportius Professionals (ACGEP) organitzarà, a Martorell, la 8a edició dels Premis Catalunya a la Gestió Esportiva en col·laboració amb l’Ajuntament de Martorell i la Generalitat de Catalunya.

Martorell va ser nomenada Ciutat Europea de l’Esport 2023 per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES EUROPE), per la qual cosa, el municipi té previst organitzar un ampli programa d’esdeveniments esportius durant el 2023.

[Més informació]

4t Curs EFISport: Gestió d’Energia en Instal·lacions Esportives

Entre el 15 de febrer i el 29 de març de 2023, INDESCAT, juntament amb el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC), organitza el 4t Curs EFISport: Gestió de l’Energia en Instal·lacions Esportives.

Aquest curs és una oportunitat perquè directius d’instal·lacions esportives puguin assolir una visió completa de les bases per gestionar eficientment una instal·lació esportiva des del vessant energètic.

[Més informació]

3 de març, termini per sol·licitar les ajudes a federacions per als programes Dona i Esport i Esport Inclusiu del Consell Superior d’Esports

© Adriano Ricco / Shutterstock.com

© Adriano Ricco / Shutterstock.com

El Consell Superior d’Esports (CSD) té oberta una convocatòria d’ajuts a les federacions esportives espanyoles per a dur a terme el programa Dona i Esport i per a projectes d’esport inclusiu l’any 2023.

El termini de presentació de les sol·licituds finalitzarà el 3 de març de 2023. La informació sobre el procés de sol·licitud i tramitació d’aquests ajuts està disponible a la seu electrònica del Consell Superior d’Esports.

[Més informació]

Obert el termini dels ajuts destinats a ens locals per al desenvolupament d’actuacions de mitigació i adaptació al canvi climàtic

©Photographee.eu/shutterstock.com

©Photographee.eu/shutterstock.com

El canvi climàtic és un dels reptes més importants als quals ens enfrontem com a societat, i des de l’esport local hem de continuar treballant en l’establiment de mesures per reduir les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle.

Així, el 13 de febrer passat es van aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats a ens locals de Catalunya per al desenvolupament d'actuacions de mitigació i d’adaptació al canvi climàtic. Aquests ajuts es tramiten exclusivament per mitjans telemàtics.

[Més informació]

Prop de 250 experts participen aquesta setmana al I Congrés Esport i Municipalisme

Us informem que el 23 i 24 de febrer tindrà lloc a León el Congrés Esport i Municipalisme organitzat per la Federación Española de Municipios y Provincias en col·laboració amb la Diputación de León i l’Asociación del Deporte Español.

Al congrés s’ha convidat un grup de persones expertes amb l’objectiu d’abordar el paper dels governs locals en l’àmbit esportiu i les possibles col·laboracions entre aquells i les federacions esportives.

Podeu seguir les diferents sessions a través de Youtube.

Més informació

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX