Butlletí Esports
26 d'abril de 2023 - #211

Com afecta les piscines i els camps de futbol el Pla especial de sequera?

En el context actual de sequera, l’Agència Catalana de l’Aigua posa a la vostra disposició el Visor de la Sequera, en què trobareu quin és l’estat de sequera per municipi, dia a dia. Hi podeu comprovar que actualment quasi tots els municipis de la província de Barcelona estan en situació d’alerta i excepcionalitat.

A partir d’aquest escenari, queda limitada la utilització d’aigua per omplir piscines i per regar camps de futbol.

[Més informació]

Go top

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

Nou material esportiu de préstec al nostre catàleg

Us informem que hem incorporat dos nous elements al nostre catàleg de material que deixem en préstec per a esdeveniments esportius locals: les joëlette, cadires tot terreny de dues rodes que permeten a qualsevol persona amb mobilitat reduïda o amb alguna discapacitat, practicar el senderisme o participar en curses amb l’ajuda de dos acompanyants; i el paquet de material de roda petita i BMX, conjunt de materials adreçats a la pràctica d’esports de roda petita:  monopatins (skateboard), patinets (scooters) i bicicletes BMX.

[Més informació]

Vilanova del Camí acull la quarta caminada del Circuit de marxa nòrdica per a tothom

Aquest mes d’abril el Circuit de caminades de marxa nòrdica per a tothom de la Diputació de Barcelona ha arribat a la comarca de l'Anoia.

Vilanova del Camí ha estat la localitat que ha acollit la quarta caminada d'aquest circuit en la qual han participat més d'un centenar de persones.

[Més informació]

Sabadell i Sant Pere de Ribes celebren la Nit de l’esport

Aquest mes d’abril Sabadell i Sant Pere de Ribes han celebrat la festa de l’esport, en la qual han reconegut la feina feta a esportistes, clubs i persones vinculades al món de l'esport municipal, al llarg de la temporada esportiva 2022.

La situació actual dels serveis d'esports municipals

Els serveis d’esports de la demarcació de Barcelona van ser analitzats per primer cop l’any 2010, i el 2016 els resultats es van actualitzar.

Durant el període entre el 29 de desembre de 2021 i el 17 de febrer de 2022, la Gerència de Serveis d’Esports de la Diputació de Barcelona va fer un treball de camp per actualitzar les dades de l’anàlisi de la situació actual dels serveis d’esports municipals, i va incidir especialment en els perfils dels recursos humans.

[Més informació]

17 de maig: Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia

© Maxim Studio / shutterstock.com

© Maxim Studio / shutterstock.com

El 17 de maig es commemora el Dia internacional contra la LGTBIfòbia, en què es reivindica que cal continuar treballant per erradicar de la nostra societat les accions de discriminació i els prejudicis envers les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals.

Des del món de l’esport hi treballem, entenent-ho com una acció transversal que exigeix del treball conjunt de tots els agents esportius, però també de tots els agents socials.

[Consulta les  nostres accions al voltant de la LGTBI-fòbia]

Tot preparat per a la 25a edició de la Berga-Rasos-Berga

© Berga-Rasos-Berga 2021

© Berga-Rasos-Berga 2021

La cursa de muntanya Berga-Rasos-Berga. Memorial Xavi Batriu celebra 25 anys. És una de les més antigues i amb més història de Catalunya. Es durà a terme el dissabte 29 d’abril a la tarda i té el suport de la Diputació de Barcelona.

[Més informació]

Go top

Reflexionem

© Asier Romero / Shutterstock.com © Asier Romero / Shutterstock.com

© Asier Romero / Shutterstock.com

© Asier Romero / Shutterstock.com

L’activitat física i l’esport tenen una important repercussió a nivell econòmic, però també sobre l’estat de salut individual i el rendiment acadèmic, així com un paper crucial en la formació del capital social i com a factor d’integració.

A continuació compartim amb vosaltres un article que analitza el paper i l’impacte de l’esport amb relació a tots aquests àmbits. És rellevant la importància de les potencials sinèrgies que es poden produir entre els diferents àmbits, potenciant i complementant- se, per constituir una visió 360º de l’activitat física i de l’esport com a eines i no com a fi per si mateix, tot i la gran importància intrínseca.

[Més informació]

Go top

FORMACIÓ

© 3DJustincase / shutterstock.com © 3DJustincase / shutterstock.com

© 3DJustincase / shutterstock.com

© 3DJustincase / shutterstock.com

Els dies 1, 8, 15 i 22 de juny de 2023 tindrà lloc una videoformació per fer una primera aproximació al món dels e-sports, el seu context nacional i internacional, la cadena de valor de la indústria i els seus models de negoci.

[Més informació]

© bodiaphvideo / shutterstock.com © bodiaphvideo / shutterstock.com

© bodiaphvideo / shutterstock.com

© bodiaphvideo / shutterstock.com

Els dies 3, 10 i 17 de maig de 2023 tindrà lloc una nova edició del curs «L’esport i el gènere», que està orientat a donar a conèixer els principals conceptes relacionats amb el gènere i l’esport.

El curs serà impartit per Anna Rovira Puig i Judith Solanas Sánchez.

[Més informació]

Go top

SABIES QUE...?

Avui celebrem el Dia de l’Educació Física al Carrer

El Dia de l’Educació Física al Carrer és una iniciativa que vol mostrar a la societat com és l’educació física actual a les escoles. Aplega estudiants, professors i voluntaris, i segueix el lema «Estil de vida actiu per a tots i per sempre».

Aquesta commemoració està impulsada per professionals d’educació física amb el suport del Consejo COLEF i els col·legis professionals autonòmics, que creuen en una educació física integral i integradora, per a tots i per a tota la vida, com a base per instaurar uns hàbits saludables i un estil de vida actiu.

Nova oferta de l’ACM per instal·lar plaques fotovoltaiques

Per facilitar la posada en marxa de projectes d’autoconsum fotovoltaic als ens locals, l’Associació Catalana de Municipis ha publicat una nova oferta de plaques fotovoltaiques a través de la seva central de compres.

L’objectiu és facilitar que els ens locals avancin en la transició energètica i donar resposta a la voluntat i les necessitats creixents d’implantar mesures per al compliment dels objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides (ODS) i l’Agenda 2030.

[Més informació]

#BeActive Awards 2023

La Comissió Europea ha endegat la novena edició de la Setmana Europea de l’Esport (de 23 al 30 de setembre), una iniciativa per promoure l’esport i l’activitat física a tot Europa. El lema central de la campanya és «#BeActive» (‘Sigues actiu’), amb el qual s’anima tothom a estar actiu durant aquella setmana i al llarg de tot l’any, per combatre el sedentarisme.

[Més informació]

Decàleg per millorar el benestar de les persones a través de l’esport

El Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya (COPLEFC) ha elaborat un decàleg que vol ajudar els ajuntaments, consells comarcals i diputacions a 𝗺𝗶𝗹𝗹𝗼𝗿𝗮𝗿 𝗲𝗹 𝗯𝗲𝗻𝗲𝘀𝘁𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝗹𝗲𝘀 𝗽𝗲𝗿𝘀𝗼𝗻𝗲𝘀 𝗮 𝘁𝗿𝗮𝘃é𝘀 𝗱𝗲 𝗹’𝗲𝘀𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗶 𝗹’𝗮𝗰𝘁𝗶𝘃𝗶𝘁𝗮𝘁 𝗳𝗶𝘀𝗶𝗰𝗮.

[Més informació]

Publiquen una guia pràctica per rehabilitar instal·lacions solars tèrmiques

L’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE, per les seves sigles en castellà) i l’Associació Solar de la Indústria Tèrmica (ASIT) han elaborat la Guía práctica para rehabilitación de instalaciones solares térmicas, que desenvolupa un manual de rehabilitació d’instal·lacions d’energia solar tèrmica que serveixi per aplicar pràcticament la Guía Técnica de Energía Solar Térmica. Està dirigida específicament a la rehabilitació de les instal·lacions solars tèrmiques existents, a fi de detectar totes les possibles fallades, problemes i defectes, i oferir les millors solucions.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX