Butlletí Esports
28 de juny de 2023 - #213

La Diputació posa a disposició dels regidors de la província un espai de formació

Amb la constitució dels plenaris dels 311 ajuntaments de la província, la Diputació de Barcelona posa a disposició dels regidors d'esports un conjunt de recursos formatius que s’estructuren en tres apartats: les regidories, les habilitats i les tècniques, i les actituds i els valors.

Mereix especial menció l'apartat sobre les regidories on trobareu els coneixements relacionats amb l’activitat i serveis d'esports que són competència dels governs locals.

[Més informació]

Celebrem amb orgull que som com som

Avui, 28 de juny, és el Dia per l’Alliberament Lesbià, Gai, Bisexual, Transsexual i Intersexual, en record dels anomenats fets de Stonewall (Estats Units), que van tenir lloc el 28 juny de 1969, fa ja més de cinquanta anys.

En aquesta edició, Barcelona té com a protagonistes les persones grans LGBTIQ+, per a les quals els valors de l’esport han de servir per sortir al carrer amb orgull, no amagar-se, fer esport i activitat física, relacionar-se amb els altres i, en definitiva, no deixar-se arrossegar per la soledat no volguda.

[Més informació]

Anar a dalt

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

Publicades les bases de les subvencions per a la millora d’infraestructures o equipaments de pràctica esportiva de titularitat pública

El 13 de juny de 2023 es van publicar les bases reguladores del procediment, promogut per la Generalitat de Catalunya, que fa referència a la concessió de subvencions per millorar infraestructures o equipaments per a la pràctica esportiva de titularitat pública, gestionats directament o indirectament per a municipis de fins a 2.000 habitants, mitjançant l’Ordre PRE/152/2023, de 8 de juny.

[Més informació]

Discriminació a les piscines d'ús públic per dur el tors nu

L’Oficina d’Igualtat de Tracte i No-discriminació del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya ha emès un comunicat adreçat als ajuntaments per recordar que, segons l’article 4 j) de la Llei 19/2020 de 30 de desembre, d’igualtat de tracte i no-discriminació, es considera discriminatorila prohibició a les dones d’utilitzar les piscines d’ús públic amb el tors nu (topless), la prohibició d’alletar a un infant en una piscina i la limitació de l’ús d’un vestit de bany que tapi més parts del seu cos, com el vestit de bany integral

[Més informació]

La gestió de la informació i la comunicació al serveis d’esport municipals

La gestió de la informació i la comunicació al serveis d'esport municipals és essencial per garantir una organització eficient i una comunicació fluida tant internament com amb els usuaris d’aquest servei.

Per conèixer com es gestiona actualment la comunicació a l’esport local, publiquem els resultats en la infografia següent, extreta del treball de camp que vam dur a terme el 2022.

[Més informació]

Què volem dir quan parlem de valors a l’activitat física i l’esport?

En el marc del calendari d’activitats de celebració de Martorell com a Ciutat Europea de l’Esport 2023, la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del municipi ha programat un cicle de seminaris amb l’objectiu de generar coneixement i compartir experiències sobre l’esport saludable al servei de l’educació, la cultura i la cohesió social.

Demà dijous, 29 de juny, tindrà lloc el tercer seminari, que estarà dedicat als valors en l’activitat física i l’esport.

[Més informació]

Martorell acull els Jocs Catalans d’Esport Adaptat

El cap de setmana del 3 i 4 de juny la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física va organitzar a Martorell la 15a edició dels Jocs Catalans d’Esport Adaptat. La ciutat es va convertir en l’epicentre de l’esport adaptat, amb competicions de bàsquet i rugbi en cadira de rodes, hoquei en cadira de rodes elèctrica i la primera Copa Catalunya de waterpolo. També va acollir competicions de natació, pàdel, petanca i exhibicions de vòlei.

[Més informació]

Més de 2.000 persones participen en la cloenda del Cicle de passejades per a la gent gran

© Sergi Ramos | Diputació de Barcelona

© Sergi Ramos | Diputació de Barcelona

Vilafranca del Penedès va acollir els dies 30, 31 de maig i 1 de juny la cloenda del Cicle de passejades per a la gent gran de la Diputació de Barcelona, amb la participació de 2.140 persones de 80 municipis barcelonins que, durant l'any, han anat fent caminades per diferents indrets del territori.

La temporada 2022-2023 del Cicle ha comptat amb la participació de 4.028 persones de 86 municipis de la província.

[Més informació]

Trobada de la Xarxa d’Organitzadors d’Esdeveniments Esportius

El 20 de juny passat va tenir lloc la 9a trobada de la Xarxa d’Organitzadors d’Esdeveniments Esportius (XOEE) a la Pista Coberta d'Atletisme de Catalunya, a Sabadell. Hi van participar tècnics responsables de l’organització d’esdeveniments dels municipis de Cornellà de LlobregatIgualadaMolins de Rei, Palau-solità i PlegamansPolinyàSabadell, Sant Andreu de Llavaneres i Santa Coloma de Gramenet.

[Més informació]

Primera jornada del #ProjecteTIR 2023

El 7 de juny passat, els tècnics municipals d’Esports de Lliçà de VallTeiàSanta Coloma de CervellóVilassar de DaltSevael PapiolSanta Eulàlia de Ronçana, Santa Margarida i els MonjosPolinyàSubirats i l'Alt Berguedà , tots ells municipis de menys de 10.000 habitants, van compartir una jornada en el marc del Projecte TIR (Trobar-Intercanviar-Reflexionar), de la Diputació de Barcelona.

[Més informació]

Seminari sobre el projecte JESA

El dilluns 12 de juny passat, vam organitzar un seminari web sobre el projecte «Joventut esportiva, societat activa» (JESA) en la línia de mantenir el nostre compromís de fer visible l'esport com a eina d'inclusió i de transformació social per abordar les necessitats i potencialitats d'adolescents i joves. Es van donar a conèixer diferents experiències de projectes adreçats a la gent jove, amb metodologies que els situen al centre de les intervencions i els fa protagonistes del seu creixement personal.

[Més informació]

Abandonament esportiu prematur: metodologia de treballs amb adolescents

Els dies 19 i 26 de juny s’ha impartit la videoformació «Abandonament esportiu prematur: metodologia de treball amb adolescents», en la qual han participat 16 persones dels àmbits de l’esport, l’educació, la joventut i els equipaments esportius municipals.

[Més informació]

Impacte social, econòmic i mediambiental d’esdeveniments esportius

L’Ametlla del Vallès, Esplugues de Llobregat, Vilada, la Garriga i el Consorci del Ter ja coneixen la valoració i l’impacte econòmic i mediambiental dels següents esdeveniments esportius celebrats al seu municipi: la Marxa dels Cingles de l’Ametlla del Vallès, la Cursa solidària Ciutat d’Esplugues, el Raid d’aventura de Vilada, la Cursa de les Tortugues de la Garriga i la Ter Bike Experience del Consorci del Ter.

Les enquestes de satisfacció d'esdeveniments esportius són un recurs tècnic que la Diputació ofereix als ens locals a través del Catàleg de serveis 2023.

Vols participar a l’estudi sobre la pràctica esportiva de la gent gran?

Us animem a participar en l’Estudi sobre la pràctica esportiva de la gent gran als ajuntaments d’Espanya, que es duu a terme en municipis de més de 5.000 habitants, responent el qüestionari adjunt i enviant-lo emplenat a Carlos Pérez Vega (cperez@patrocinaundeportista.com).

El fet de participar d’aquesta iniciativa de l’Observatori de l’Esport per a la Gent Gran, iniciada l'any passat, us permetrà disposar d’un informe addicional sobre la pràctica esportiva de la gent gran.

Més informació: Carlos Pérez (tel. 691 203 016)

Els recursos humans en la gestió esportiva municipal directa de Vic

© nepool/shutterstock

© nepool/shutterstock

A mitjans juny, l’Ajuntament de Vic va rebre un informe de suport que li permetrà conèixer els costos estimats necessaris per gestionar els recursos humans a les instal·lacions de la Zona Esportiva Municipal i al Pavelló Municipal Castell d’en Planes, que pretén ser d’utilitat per poder decidir si és més adient la gestió directa o indirecta d’aquestes instal·lacions esportives.

Anar a dalt

SABIES QUE...?

La Llei de l’esport, a debat

© ilkercelik / shutterstock.com

© ilkercelik / shutterstock.com

El COPLEFC i l'INEFC van organitzar el 9 de juny passat una jornada sobre la Llei de l’esport espanyola, que va reunir quatre punts de vista sobre la mateixa norma: el legislador, l'esport competitiu i, des de la consideració professional, l'anàlisi empresarial i el col·lectiu professional. 

[Més informació]

Es presenta a Madrid el mallot de Barcelona de La Vuelta 2023

© Institut Barcelona Esports

© Institut Barcelona Esports

El 20 de juny passat, es van presentar els mallots de líder de La Vuelta 2023 a l’Hipòdrom de la Zarzuela de Madrid, incloent-hi tres equipacions especials dedicats a les etapes més emblemàtiques de la carrera: Barcelona, Astúries i Madrid, que se celebrarà del 26 d’agost al 17 de setembre.

Entre les equipacions especials, destaca el mallot que commemora la contrarellotge inaugural a Barcelona el 26 d’agost vinent.

[Més informació]

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX