Butlletí Esports
26 de juliol de 2023 - #214

David Escudé presidirà l'Àrea d'Esports i Activitat Física junt amb Xavier Amor com a diputat adjunt

La Diputació de Barcelona ha aprovat, aquest dimecres, 26 de juliol, la nova organització del govern supramunicipal per aquest mandat 2023-2027, que estarà format per 14 àrees i 7 vicepresidències.

L'Àrea d'Esports i Activitat Física estarà presidida per David Escudé i Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar, actuarà com a diputat adjunt.

[Més informació]

Anar a dalt

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

1.600 persones gaudiran de les jornades d’esport adaptat de la Diputació

El 17 de juliol es va donar el tret de sortida de les jornades de vela adaptada en les quals, i fins al setembre, hi participaran un total de 41 grups provinents de 39 municipis diferents de la província. Entre persones participants i personal tècnic acompanyant, hi prendran part un total de 625 persones.

Posteriorment, entre els mesos de setembre i novembre es duran a terme la resta de jornades adaptades (equitació, senderisme).

[Més informació]

Publiquem una guia per al desenvolupament de competències emocionals a través de l’activitat física i l’esport

© Fotografia: pio3 / Shutterstock.com

© Fotografia: pio3 / Shutterstock.com

Aquest mes hem publicat la Guia pràctica per al desenvolupament de competències emocionals a través de l’activitat física i l’esport, que pretén donar eines al personal esportiu i altres professionals relacionats amb l’atenció a la infància i adolescència, per tal de fomentar a través de l’activitat física i l’esport, l’adquisició d’algunes de les competències emocionals més rellevants adreçades a promoure el benestar dels infants i adolescents en edats compreses entre els 8 i els 18 anys.

[Més informació]

Viladecans i Arenys de Mar acullen una nova edició del projecte FES!: Fem Esport i Salut

Aquest estiu, els municipis de Viladecans i Arenys de Mar participen en una nova edició del projecte FES!: Fem Esport i Salut, que té per objectiu promoure la salut mental de la població juvenil.

El projecte FES! està organitzat per la UFEC i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

[Més informació]

Canyelles senyalitza un circuit esportiu de proximitat per l’entorn natural

Canyelles se suma als municipis q incorporen un Circuit Esportiu de Proximitat (CEP) al seu territori. El recorregut té 5 quilòmetres, és de dificultat mitjana/baixa, i està concebut per caminar, córrer o fer en bicicleta. És un circuit circular que s'inicia i acaba al Camí del Romanguer.

Els CEP estan concebuts x facilitar la pràctica de l’activitat física d’una forma segura, accessible i inclusiva.

[Més informació]

El CSD publica ajuts per a la millora i optimització de les instal·lacions esportives per al foment del turisme esportiu sostenible

Volcat 2014 © Diputació de Barcelona

Volcat 2014 © Diputació de Barcelona

El Consell Superior d’Esports va publicar, L’11 de juliol passat, la convocatòria d’ajudes a les entitats públiques titulars d'infraestructures per a millora i optimització d'instal·lacions i espais esportius que fomentin el turisme esportiu sostenible, en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea (NextGenerationEU).

El termini de presentació de sol·licituds que s’estableix comprèn des del 12 de juliol i fins el 12 d’agost de 2023.

[Més informació]

Subvencions per a la millora d’infraestructures o equipaments de pràctica esportiva de titularitat pública per a municipis de menys de 2.000 habitants

© LittlePerfectStock / shutterstock

© LittlePerfectStock / shutterstock

Us recordem que el proper 17 d’agost de 2023 finalitza el període de sol·licituds per a les subvencions, atorgades per la Generalitat de Catalunya, per a la millora o manteniment operatiu d'infraestructures i equipaments de pràctica esportiva de titularitat pública, gestionats pels municipis de fins a 2000 habitants, segons  la Resolució PRE/2582/2023, de 7 de juliol.

[Més informació]

Oberta la convocatòria de subvencions per a la realització d’activitats esportives i actes de rellevància social i històrica

© Cursa dels Nassos '21

© Cursa dels Nassos '21

La RESOLUCIÓ PRE/2703/2023 del Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, obre la convocatòria de subvencions per a la realització de les activitats esportives i actes executats durant la temporada 2022-2023, que tinguin un impacte significatiu en el conjunt del sistema esportiu a Catalunya o de rellevància social i històrica.

A continuació, podreu trobar les preguntes més freqüents sobre la subvenció i el formulari de la sol·licitud.

[Més informació]

El projecte JESA arriba a Badalona

Si ets una persona d’entre 12 i 18 anys i vols fer activitat física de manera gratuïta no dubtis i apunta’t a les jornades esportives del programa "Joventut esportiva, societat activa", que l’Ajuntament de Badalona ofereix de forma gratuïta a joves i adolescents.

[Inscriu-te!!]

Parets del Vallès i Tona reben un informe d’assessorament relatiu als seus equipaments esportius

Els ajuntaments de Parets del Vallès i de Tona van sol·licitar a primers d’any el suport tècnic que està contemplat al Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona dels Assessoraments d'equipaments esportius.

Pel que fa a Parets del Vallès, l’assessorament era relatiu a les filtracions d’aigua a les cobertes dels pavellons del municipi, i el de Tona feia referència a les instal·lacions tècniques de les piscines d’estiu.

Analitzem l’impacte impacte econòmic i social de set esdeveniments esportius

©10a Marxa Jufré Riuprimer ’23 | Jufré Cycling

©10a Marxa Jufré Riuprimer ’23 | Jufré Cycling

Set municipis de la província de Barcelona ja coneixen la valoració i l’impacte econòmic i social d’esdeveniments esportius celebrats al seu municipi. Ens referim a la Montescatano de Montcada i Reixac, el Bike Show de Santa Susanna, els 10 de Santa a Santa Perpètua de Mogoda, les Jornades esportives interescolars de Santa Maria de Palautordera, la Black Mamba Race de Begues, l’Open Maxxis Maraton de Castellgalí i la Marxa Cicloturista de Santa Eulàlia de Riuprimer.

Les enquestes de satisfacció d'esdeveniments esportius són un recurs tècnic que la Diputació ofereix als ens locals a través del Catàleg de serveis 2023.

Catalunya i Argentina protagonitzen el partit masculí del Centenari

Ahir 25 de juliol, el Nou Congost de Manresa va acollir un partit que enfrontava les seleccions de Catalunya i Argentina.

El partit s'emmarcava dins dels actes en motiu del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023) organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol amb el suport de l’Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona, entre d’altres.

[Més informació]

Anar a dalt

FORMACIÓ

Ja estem preparant totes les accions formatives per a la tardor de 2023 i, si vols anar avançant feina, hem obert les inscripcions per a dos cursos que considerem poden ser del vostres interès: «La gestió pressupostària d'un esdeveniment esportiu» i «Integració de les instal·lacions d’energies renovables en equipaments esportius».

[Més informació]

Amb la constitució dels plenaris dels 311 ajuntaments de la província, la Diputació de Barcelona posa a disposició dels regidors d'esports un conjunt de recursos formatius que s’estructuren en tres apartats: les regidories, les habilitats i les tècniques, i les actituds i els valors.

Mereix especial menció l'apartat sobre les regidories on trobareu els coneixements relacionats amb l’activitat i serveis d'esports que són competència dels governs locals.

[Més informació]

Anar a dalt

SABIES QUE...?

El COPLEFC interposa més de 100 recursos en defensa de la professió

El Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya (COPLEFC) té, entre els seus principis d'actuació, defensar la professió. I un dels àmbits afectats és el de la contractació de personal en l'àmbit públic.

Per fer-ne el seguiment necessari i vetllar estretament la qüestió, el Col·legi va crear formalment el Comitè de Defensa Professional ja fa uns anys, i quan cal també s'opta pel requeriment dels serveis jurídics externs del Gabinet Culleré.

[Més informació]

Exposició “JUGO COM UNA NENA!”

Jugo com una nena! és la nova experiència expositiva del Palau Robert amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, en què es combinen divulgació i diversió.

L’exposició romandrà oberta l’estiu de 2023 fins al 25 de setembre, adreçada a nenes i nens d’entre 6 i 14 anys especialment.  Està pensada per a ser visitada en família o en grup.

[Més informació]

Bon estiu!!

 

Butlletí: Esport per a tothom
Número de butlletí: #214 - 26 de juliol de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX