Butlletí Esports
25 d'octubre de 2023 - #216

Vine i explica’ns quines són les necessitats de la regidoria d’Esports

© Halfpoint/Shutterstock

© Halfpoint/Shutterstock

L’Àrea d’Esports i Activitat Física de la Diputació de Barcelona convida el personal electe i tècnic de l’àmbit d’esports dels ens locals a participar en una jornada en la qual es posaran en comú les inquietuds i preocupacions en matèria d’esports, i es compartiran les necessitats de cada municipi.

L’acte tindrà lloc al Paranimf del recinte de l’Escola Industrial de Barcelona, el dijous 16 de novembre de 2023.

Programa i inscripcions

Ir arriba

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

Arrenca una nova edició del Cicle de passejades per a la gent gran

© Sergi Ramos | Diputació de Barcelona

© Sergi Ramos | Diputació de Barcelona

El 14 de novembre vinent posem en marxa una nova edició del Cicle de passejades per a la gent gran, en el qual s’espera la participació de 85 municipis de la província.

El Cicle de passejades per a la gent gran és un projecte promogut per la Diputació de Barcelona gràcies a la complicitat de més de 80 ajuntaments de la província, que organitzen els grups participants.

[Més informació]

Normativa que afecta les entitats esportives municipals

© Inkoly / Shutterstock.com

© Inkoly / Shutterstock.com

Si necessites millorar els coneixements tècnics de la normativa i conèixer les bones pràctiques municipals, t’informem que hem programat per al novembre vinent un curs sobre normativa que afecta les entitats esportives municipals

[Més informació]

T’ajudem a seleccionar el paviment òptim per al pavelló poliesportiu municipal

© Pavelló poliesportiu a Cabrils

© Pavelló poliesportiu a Cabrils

El 21 de novembre vinent, de 9.30 h a 13.30 h, tindrà lloc el curs «Criteris per a l’elecció de paviments de pavellons poliesportius», en el qual podràs conèixer els diferents tipus de paviments esportius sintètics d’interior per a pavellons esportius, així com aprendre nocions tècniques sobre les seves característiques i les seves necessitats concretes de manteniment.

[Més informació]

Eines per mesurar l'impacte ambiental d'un esdeveniment esportiu

© Fotografia: sarayut_sy/shutterstock.com

© Fotografia: sarayut_sy/shutterstock.com

Si vols planificar i gestionar un esdeveniment esportiu sota criteris de sostenibilitat ambiental, segurament necessites eines i recursos per avaluar-ne l’impacte ambiental i saber quines accions cal emprendre per minimitzar-lo.

Els dies 15 i 21 de novembre organitzem una acció formativa que et pot ser de gran ajuda. Tindrà lloc de 10 h a 14 h a la sala A del pavelló Serradell del recinte Mundet.

Inscriu-t’hi!       

David Escudé explica el projecte JESA a Ràdio Manlleu

© Ajuntament de Manlleu

© Ajuntament de Manlleu

El projecte «Joventut esportiva, societat activa» (JESA) continua creixent gràcies a la incorporació de nous municipis a la família. Manlleu n’és un, i el president de l’Àrea d’Esports i Activitat Física, David Escudé, en parla al programa Manlleu educa de Ràdio Manlleu.

[Escolta el pòdcast]

Pas endavant de la Llei 39/2022, de l’esport, al món local

La Diputació de Barcelona i la Federació de Municipis de Catalunya van organitzar el 9 d’octubre passat una jornada per reflexionar sobre el rol que la Llei 39/2022, de l’esport, assigna a les administracions públiques locals i les novetats respecte a la llei anterior. Hi van assistir més de cent representants del món local.

[Més informació]

Tallers de millora del Cercle de Comparació Intermunicipal d’Esports

Municipis que van participar del taller del 5 d'octubre

Municipis que van participar del taller del 5 d'octubre

Els dies 3 i 5 d’octubre van tenir lloc uns tallers en què es van presentar els resultats de la 20a edició del Cercle de Comparació Intermunicipal d’Esports als municipis participants i es van fer unes dinàmiques de treball col·laboratiu. Les dues sessions van tenir lloc a la sala d’actes del pavelló Migjorn del recinte Mundet.

[Més informació]

Ir arriba

SABIES QUE...?

Es presenta el quart baròmetre de salut i benestar juvenil

© imtmphoto / shutterstock

© imtmphoto / shutterstock

La Fundació Fad Juventud, a través del Centre Reina Sofia i la Fundació Mutua Madrileña, ha presentat el quart baròmetre de salut i benestar juvenil, en el qual es mostra la percepció dels joves entre 15 i 29 anys residents a Espanya sobre temes relacionats amb la seva salut i amb les condicions vitals que afronten.

[Més informació]

XV Fòrum Olímpic: Esport i Salut Mental

El Fòrum Olímpic són unes jornades organitzades per la Fundació Barcelona Olímpica des del 1995. El 21 i 22 de novembre vinents tindrà lloc la quinzena edició del Fòrum Olímpic - Memorial Romà Cuyàs, en què es debatran els beneficis que aporta l’esport en la salut mental i les problemàtiques que es deriven de la competició i l’esport d’elit.

[Més informació]

El COPLEFC lliura nous segells de qualitat al Bizbarcelona

© TierneyMJ/Shutterstock.com

© TierneyMJ/Shutterstock.com

El 5 d’octubre, en el marc del Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació, a la Fira de Barcelona de Montjuïc, el Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya (COPLEFC) va dur a terme dos actes complementaris: el primer va ser respecte a l’emprenedoria mitjançant el COPLEFC Empresa; i el segon va ser la presentació el nou Segell de Qualitat d’Esdeveniments Esportius, juntament amb el lliurament dels segells de qualitat a les administracions, empreses i instal·lacions esportives que han aconseguit el seu segell durant el 2023 després de superar el procés d’auditoria imprescindible.

[Més informació]

Ir arriba

Recordatori

La Diputació posa a disposició dels regidors de la província un espai de formació en matèria esportiva

La Diputació de Barcelona posa a disposició dels regidors un conjunt de recursos formatius que s’estructuren en tres apartats: les regidories, habilitats i tècniques, i actituds i valors.

Mereix una menció especial l’apartat sobre les regidories, on trobareu els coneixements relacionats amb l’activitat i els serveis d’esports que són competència dels governs locals.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX