Butlletí Esports
29 de novembre de 2023 - #217

Mesures d'estalvi d'aigua en instal·lacions municipals. Seminari en línia

© Doers / Shutterstock

© Doers / Shutterstock

Afrontar la situació actual d'emergència climàtica és un repte i un desafiament que ens cal assumir des dels ens locals. La Diputació de Barcelona, conscient d'aquesta circumstància, donarà suport als municipis de la província en la lluita contra la sequera en els pressupostos del 2024, tot i no tenir competències en aquest àmbit.

Així mateix, posem a la vostra disposició el seminari en línia «Mesures d'estalvi d'aigua en instal·lacions municipals», fruit del treball transversal de diverses àrees, amb l'objectiu de donar a conèixer les principals actuacions que s'estan portant a terme per recolzar les accions d'estalvi d'aigua impulsades pels ens locals.

[Programa i inscripcions]

Go top

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

Demà últim dia per sol·licitar l'ajut del programa específic extraordinari d'autonomia local!!!

Us recordem que demà 30 de novembre és el darrer dia per a l'acceptació de l'Ajut del Programa d'autonomia local al Portal de tràmits dels governs locals (PMT) de la Diputació de Barcelona. Per a cadascun dels dos anys, el període d’execució de la despesa és de l’1 de gener al 31 de desembre.

La Diputació de Barcelona va aprovar aquest programa extraordinari de suport a l'autonomia local el 9 de novembre passat, que estarà dotat amb 75 milions d'euros, repartits en dues anualitats: 50 milions d'euros al pressupost del 2023 i 25 milions d'euros al pressupost del 2024.

Subvencions per als programes d’Esport Escolar (progr. 1, 2 i 3)

© New Africa / Shutterstock.com

© New Africa / Shutterstock.com

El Consell Català de l’Esport ha obert el termini per a la concessió de subvencions per donar suport als consells esportius de Catalunya per al desenvolupament de diversos programes. Les activitats objecte de subvenció s’han de dur a terme entre l’1 de setembre de 2023 i el 31 d’agost de 2024.

El 18 de desembre de 2023 finalitza el termini de presentació de les sol·licituds.

[Més informació]

Augment significatiu d’infants que van rebrer ajuts públics per practicar esport en 2022

Aquesta és una de les dades destacades del Cercle de Comparació Intermunicipal d’Esports que es va presentar dimarts, a la Torre Marimon de Caldes de Montbui, en el decurs d’una trobada amb electes i personal tècnic dels 50 municipis de la província que hi participen.

El treball, que enguany fa 20 anys, ajuda als ens locals participants a millorar els serveis esportius municipals.

[Més informació]

Els municipis de la xarxa TIR tracten la prevenció i abordatge de les violències sexuals en l'esport local

Montmeló, Taradell, Teià, Santa Coloma de Cervelló, Santa Margarida i els Monjos, Subirats i el Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura han treballat plegats, aquest dimarts, el tema de la prevenció i abordatge de les violències sexuals en l'esport local. La jornada es va celebrar a la sala d'actes del Pavelló Migjorn del recinte Mundet en el marc del Projecte TIR, Trobar-Intercanviar-Reflexionar, de la Diputació de Barcelona.

[Més informació]

«Activa't. La salut s'entrena» per combatre el sedentarisme

© Alliance Images / shutterstock.com

© Alliance Images / shutterstock.com

El Consell Superior dʼEsports (CSD) ha llençat la campanya de publicitat institucional «Activa't. La salut s'entrena». Una nova iniciativa del Govern espanyol per combatre el sedentarisme entre la població i conscienciar sobre la importància que l'activitat física té per a la salut.

La campanya, finançada per la Unió Europea a través dels Fons Next Generation, llança un missatge directe a l'audiència, animant-la a deixar enrere les excuses habituals -manca de temps, de ganes, de constància, etc.-. Així, atorga a totes les persones la capacitat de decidir fer el pas definitiu cap a una vida més saludable.

[Més informació]

ChatGPT, any 1: la IA en el sector de l'esport mourà 19.000 milions de dòlars al 2030

© Rawpixel.com / Shutterstock.com

© Rawpixel.com / Shutterstock.com

Des de millorar la gestió i el rendiment dels atletes fins a optimitzar les estratègies de patrocini de les marques, aquestes són algunes de les aplicacions que la Intel·ligència Artificial ja està experimentant en l'esport.

Segons la revista Palco23 es preveu que la Intel·ligència Artificial (IA) en el sector esportiu mourà més de 19.000 milions de dòlars en 2030.

[Més informació]

Go top

SABIES QUE...?

Saló Piscina & Wellness Barcelona 2023

Fins demà 30 de novembre se celebra la fira que reuneix en un mateix espai el sector de la piscina d'ús residencial i d'ús públic, el wellness i l'outdoor. Un esdeveniment que permet estar amatent a la innovació, la sostenibilitat i la connexió amb aquest sector.

[Més informació]

Necessites contenidors per recollir el granulat de cautxú al teu camp de gespa artificial?

Signus, entitat sense ànim de lucre, ubicada a Madrid i responsable de la correcta gestió ambiental dels pneumàtics fora d'ús, posa a la vostra disposició uns contenidors per recollir el granulat de cautxú reciclat dels camps de gespa artificial.

Amb l'objectiu d'evitar que els jugadors s'emportin aquest material a les botes i la roba i que puguin acabar en llocs inapropiats, Signus ha posat en marxa aquesta mesura que evitarà la dispersió del material a l'entorn i facilitarà la seva reutilització en el propi camp.

Si t’interessa, no dubtis en sol·licitar contenidors per a la teva instal·lació esportiva, enviant un correu de part nostra a info@signus.es.

Go top

Recordatori

La Diputació posa a disposició dels regidors de la província un espai de formació en matèria esportiva

La Diputació de Barcelona posa a disposició dels regidors un conjunt de recursos formatius que s’estructuren en tres apartats: les regidories, habilitats i tècniques, i actituds i valors.

Mereix una menció especial l’apartat sobre les regidories, on trobareu els coneixements relacionats amb l’activitat i els serveis d’esports que són competència dels governs locals.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX