Butlletí Esports
1 de febrer de 2024 - #219

Es declara l'emergència per sequera

© LittlePerfectStock/shutterstock

© LittlePerfectStock/shutterstock

La Generalitat de Catalunya ha decretat avui l’emergència per sequera, la qual cosa implica que haguem de complir les mesures establertes en el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera, aprovat per l’Acord GOV/1/2020, de 8 de gener, i les successives modificacions establertes a la Resolució ACC/3987/2023, de 24 de novembre, i a l’Acord GOV/18/2024, de 16 de gener.

En l'àmbit dels esports i l'activitat física, aquest fet implica una sèrie de restriccions a les instal·lacions esportives un cop entri en vigor l'emergència, quan es publiqui al DOGC.

[Més informació]

Ir arriba

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

Dubtes en la justificació de recursos econòmics

Sabem que a vegades el tràmit per justificar despeses dels recursos econòmics aprovats al Catàleg de serveis es converteix en una tasca feixuga i que genera dubtes.

El dimarts 20 de febrer de 2023, de 10.30 h a 12 h, us convidem a una sessió virtual, que tindrà l’objectiu de facilitar la tasca de justificació dels recursos econòmics atorgats per l’Àrea d’Esports de la Diputació de Barcelona, i també minimitzar possibles incidències i afavorir que el pagament corresponent es faci en el període de temps més curt possible.

Formalitzeu la vostra inscripció en aquest formulari.

Catàleg de serveis d’esports i activitat física 2024

Aquest dimarts, Premià de Mar ha acollit la Taula comarcal d'Esports del Maresme, organitzada pel Consell Esportiu del Maresme, en què s'ha presentat el Catàleg de serveis d’esports i activitat física de la Diputació de Barcelona. La inauguració de la jornada ha anat a càrrec de l'alcalde de Premià, Rafa Navarro, del regidor i conseller comarcal, Pep Ripollès i del diputat delegat de l'Àrea Esports de la Diputació, Xavier Amor.

Aprofitem per recordar-vos que el termini per sol·licitar recursos econòmics, i molts dels recursos tècnics i materials, finalitza el dijous 8 de febrer de 2024 i que ja teniu a la vostra disposició els vídeos i el document de l’exposició.

El nou Codi d’accessibilitat en equipaments esportius

© Robert Kneschke/shutterstock

© Robert Kneschke/shutterstock

El 28 de novembre de 2023 es va publicar al DOGC el Decret 209/2023, pel qual s’aprova el Codi d’accessibilitat de Catalunya, amb l’objectiu d’establir les condicions d’accessibilitat física, sensorial i cognitiva necessàries perquè els espais públics, entre altres, garanteixin l’autonomia, la igualtat d’oportunitats i la no-discriminació de les persones amb discapacitat o amb altres dificultats d’interacció amb l’entorn.

Tot seguit, resumim els capítols i articles que tenen algun tipus d’afectació o rellevància específica en espais o equipaments esportius.

[Més informació]

Anàlisi de la normativa relativa a la introducció, venda i consum de begudes alcohòliques en instal·lacions esportives municipals

© Maksym93 / Shutterstock.com

© Maksym93 / Shutterstock.com

Una de les qüestions que planteja nombrosos dubtes al personal tècnic d’esports municipals és si és legal introduir, vendre i consumir begudes alcohòliques en instal·lacions esportives de titularitat municipal (camps de futbol, pavellons esportius, pistes de tenis o pàdel, piscines, etc.), així com en els establiments o locals que es troben dins d’aquestes instal·lacions, amb o sense entrada independent a les instal·lacions, i on se serveixen aliments i begudes (bars i restaurants).

Avui examinem la normativa d’aquests àmbits reguladors, tenint en compte la distribució de competències entre l’Estat, les comunitats autònomes i els ens locals.

[Més informació]

Voleu conèixer la normativa que regula els drets LGTBI a l’àmbit esportiu? Us ho expliquem.

© Ink Drop / shutterstock.com

© Ink Drop / shutterstock.com

La igualtat i no-discriminació és un principi jurídic universal proclamat en diferents textos internacionals sobre drets humans i, a més, reconegut com un dret fonamental en el nostre ordenament jurídic.

A continuació, abordem les normes que garanteixen la protecció dels drets de les persones LGTBIQ+ (lesbianes, gais, bisexuals, trans, intersexuals, queer, etc.) davant la discriminació i, en especial, la regulació que incideix en l’àmbit de la pràctica esportiva.

[Més informació]

Ir arriba

FORMACIÓ

© Desobeir l'Art / Shutterstock.com © Desobeir l'Art / Shutterstock.com

© Desobeir l'Art / Shutterstock.com

© Desobeir l'Art / Shutterstock.com

Si us heu trobat mai en alguna situació de conflicte en què us hauria anat bé disposar d’unes pautes per facilitar la mediació entre tècnics municipals, responsables d’entitats, assistents a activitats esportives organitzades al vostre municipi o usuaris dels equipaments esportius, posem a la vostra disposició una acció formativa que pot estar dissenyada a la vostra mida.

[Més informació]

Ir arriba

SABIES QUE...?

Necessiteu contenidors per recollir la goma de pics al vostre camp de gespa artificial?

Signus, entitat sense ànim de lucre ubicada a Madrid i responsable de la correcta gestió ambiental dels pneumàtics fora d’ús, posa a la vostra disposició contenidors per recollir la goma de pics reciclada dels camps de gespa artificial.

Amb l’objectiu d’evitar que els jugadors s’emportin aquest material a les botes o a la roba i que puguin acabar en llocs inapropiats, Signus ha posat en marxa aquesta mesura que evitarà la dispersió del material a l’entorn i facilitarà reutilitzar-lo en el mateix camp.

Si us interessa, no dubteu a sol·licitar contenidors per a la vostra instal·lació esportiva, enviant un correu de part nostra a info@signus.es.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX