Butlletí Esports
29 de febrer de 2024 - #220

S’aprova el Programa general d’inversions (PGI)

©Andrii Yalanskyi | Shutterstock

©Andrii Yalanskyi | Shutterstock

Amb la voluntat de continuar preservant l’autonomia local dels ajuntaments de la província, la Diputació de Barcelona ha aprovat, aquest dijous, el Programa general d’inversions (PGI), que està dotat amb 260 milions d’euros i té per objectiu que els governs locals puguin dur a terme els principals projectes d’aquest mandat. És per aquest motiu que la presidenta de la corporació, Lluïsa Moret, ha detallat que el PGI és "un dels instruments més importants de la Diputació de Barcelona per donar suport a l’autonomia local".

Més informació

Seminari sobre els models de gestió dels complexos esportius amb piscina coberta

© Torre Roja | Ajuntament de Viladecans

© Torre Roja | Ajuntament de Viladecans

El dimarts 12 de març us convidem a la presentació d’un estudi sobre la situació actual i l’evolució dels models de gestió dels complexos esportius amb piscina coberta. L’objectiu d’aquest ’estudi ha estat identificar els trets característics dels models de gestió, analitzar-ne la situació actual en l’àmbit territorial català i espanyol, conèixer els models que predominen a les instal·lacions esportives europees i disposar d’informació actualitzada del sector.

Més informació i inscripcions

Anar a dalt

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

Com afecten les subvencions dels ens locals a les associacions d’àmbit esportiu?

©Alexander Supertramp | Shutterstock.com

©Alexander Supertramp | Shutterstock.com

La recentment aprovada Llei 11/2023, de 27 de desembre, de foment de l’associacionisme (en endavant Llei 11/2023), té per objecte el foment de l'associacionisme per mitjà de les mesures que han d'adoptar les administracions públiques amb la finalitat d'enfortir i fer créixer l'associacionisme i incentivar la conscienciació social sobre els seus valors i principis (article 1).

Us expliquem com afecta a les associacions d’àmbit esportiu

Més informació

Consulteu el vídeo i la presentació de la sessió sobre la justificació dels recursos econòmics del Catàleg de serveis 2023

El dimarts 20 de febrer va tenir lloc la sessió dedicada al procediment de justificació dels recursos econòmics del Catàleg de serveis 2023 de l’Àrea d’Esports i Activitat Física. Ja teniu a la vostra disposició els vídeos i el document de l’exposició.

Aprofitem per recordar-vos que el termini per justificar els ajuts econòmics finalitza el 31 de març de 2024 i el dels fons de prestació, el 30 d’abril de 2024.

Més informació

Mesures de restricció en fase d’emergència per sequera a les instal·lacions esportives

© Daniela Barreto / shutterstock

© Daniela Barreto / shutterstock

L’1 de febrer es va decretar l’emergència per sequera, la qual cosa implica que hem de complir les mesures establertes en el Pla especial d’actuació en situació d’alerta i eventual sequera, aprovat per l’Acord GOV/1/2020, de 8 de gener, i les successives modificacions establertes a la Resolució ACC/3987/2023, de 24 de novembre, i a l’Acord GOV/18/2024, de 16 de gener.

Aquí us recordem quines són les afectacions a les instal·lacions esportives.

Anar a dalt

FORMACIÓ

Necessites posar en marxa la piscina a l’aire lliure del teu municipi?

© Ajuntament Vilassar de Dalt © Ajuntament Vilassar de Dalt

© Ajuntament Vilassar de Dalt

© Ajuntament Vilassar de Dalt

El proper 24 d’abril de 2024 tindrà lloc una acció formativa que et pot interessar si ets responsable del manteniment de la piscina a l'aire lliure del teu municipi. El curs està orientat a donar a conèixer les operacions bàsiques per a la posada en marxa de les piscines d'estiu abans de la seva obertura.

Més informació i inscripcions

Anar a dalt

SABIES QUE...?

Efisport 2024

El dimecres 13 de març, de 9 h a 14.30 h, Indescat organitza EFISport, un esdeveniment d’eficiència energètica de referència en el sector esportiu, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, entre altres institucions.

L’esdeveniment, que se celebrarà presencialment a l’INEFC de Barcelona, està orientat a donar a conèixer i debatre novetats i mesures per a l’eficiència energètica en la gestió d’instal·lacions esportives públiques i privades.

Més informació

El termini per sol·licitar ajuts per a la rehabilitació energètica d’edificis en municipis de menys de 5.000 habitants s’amplia fins al 31 de juliol

L’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha allargat fins al 31 de juliol el termini per sol·licitar els ajuts de la línia destinada a la rehabilitació energètica d’edificis en municipis de menys de 5.000 habitants. Aquesta línia, dotada amb 30,15 milions d’euros provinents dels fons europeus Next Generation, té per objectiu avançar en la transició energètica mitjançant l’optimització del consum energètic en l’edificació i, al mateix temps, contribuir a donar resposta al repte demogràfic que planteja l’Agenda Rural.

Més informació

La UE acorda noves normes per impulsar l’eficiència energètica en els edificis dels seus estats membres

© Photographee.eu/shutterstock.com

© Photographee.eu/shutterstock.com

El Parlament Europeu i el Consell Europeu han acordat enfortir la Directiva sobre l’eficiència energètica dels edificis (EPBD, per les seves sigles en anglès), amb els objectius d’avançar en la descarbonització de tot l’àmbit de l’edificació a la Unió Europea i de contribuir tant a la lluita contra el canvi climàtic com a la neutralitat climàtica de tot el territori comunitari; també a la millora de la qualitat de vida i de la salut de la ciutadania. Aquests acords es formalitzaran a principis d’aquest 2024, i els estats membres els hauran de traslladar a les seves legislacions. 

Més informació

JJOO Paris 2024

Butlletí: Esport per a tothom
Número de butlletí: #220 - 29 de febrer de 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX