Butlletí Esports
26 d'abril de 2024 - #222

La Diputació de Barcelona aprova la concessió d’ajuts econòmics del Catàleg de serveis

La Junta de Govern de la Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous la concessió d’ajuts econòmics del Catàleg de serveis d’esports i activitat física 2024 que, juntament amb els fons de prestació aprovats amb anterioritat, sumen un import total de 6.616.790 euros. En els propers dies rebreu les  corresponents comunicacions.

Per altra banda, us recordem que el 30 d’abril finalitza el termini per a la justificació dels fons de prestació de 2023, «Digitalització i condicionament d’equipaments esportius» i «Dinamització de l’activitat física i l’esport local». Us fem avinent que cal fer la gestió a través del Portal de tramitació (PMT).

Mesures per estalviar aigua en els equipaments esportius

© Andrey_Kuzmin | Shutterstock

© Andrey_Kuzmin | Shutterstock

Hem actualitzat l'apartat web relatiu a l'Afectació a les instal·lacions esportives de la província per sequera, a partir de la publicació del Decret Llei 4/2024, de 16 d'abril. Així mateix, hem publicat un banc de bones pràctiques que recull les mesures que els ens locals esteu adoptant per estalviar aigua a les instal·lacions esportives.

Si voleu compartir les mesures que esteu aplicant al vostre municipi, us demanem que empleneu aquest formulari perquè, posteriorment, puguem compartir-ne els resultats i aplicar les més reeixides a tota la província.

[Més informació]

Anar a dalt

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

Activitats esportives de lleure amb infants i joves durant l’estiu: aspectes jurídics

© G-Stock Studio | Shutterstock

© G-Stock Studio | Shutterstock

Les activitats d'educació en el lleure en general, i en particular les que tenen lloc a l'estiu, compten amb una llarga tradició a Catalunya i contribueixen de forma notable al creixement integral d'infants i joves, així com a la creació d'una societat més inclusiva, responsable i compromesa.

A continuació, analitzem les qüestions jurídiques i la normativa que s’han de tenir en consideració en l’organització i implementació d’activitats de lleure adreçades a menors de 18 anys.

[Més informació]

Nous materials esportius de préstec al nostre catàleg

Us informem que hem incorporat tres nous elements al nostre catàleg de material que deixem en préstec per a esdeveniments esportius locals: el pac hoquei, el pickleball, la petanca i l'exposició «Mirem el passat. Esports».

Els Serveis d'Esports de la Diputació de Barcelona ofereixen als ens locals la possibilitat de disposar de material recreatiu i esportiu de forma puntual i gratuïta per contribuir a dinamitzar activitats fisico-esportives als municipis.

[Més informació]

L’ús de reblert de cautxú en la gespa artificial

El 25 de setembre de 2023 es va publicar al Diari Oficial de la Unió Europea el Reglament (UE) 2023/2055 de la Comissió, que inclou una sèrie de prohibicions relatives a la fabricació i comercialització de productes susceptibles d’alliberar microplàstics al medi ambient. Entre aquests productes hi ha els granulats de cautxú SBR i EPDM, que sovint s’utilitzen com a reblert elàstic a la gespa artificial de camps poliesportius. Aquesta normativa va entrar en vigor el 15 d’octubre de 2023.

[Més informació]

Eines i recursos per organitzar esdeveniments esportius amb un impacte positiu

Els dies 11 i 18 de juny, de 10 h a 14 h, tindrà lloc una acció formativa amb el títol «Eines i recursos per organitzar esdeveniments esportius amb un impacte positiu» amb la finalitat d'oferir pautes i recomanacions per potenciar l'organització d'esdeveniments esportius sostenibles en tots els àmbits (transport i mobilitat, reciclatge, petjada verda, etc.)

[Més informació i inscripcions]

Criteris de disseny d'equipaments esportius

© August_0802 | Shutterstock

© August_0802 | Shutterstock

El 12 de juny tindrà lloc la primera edició del curs «Criteris de disseny d’equipaments esportius» amb l’objectiu de dotar els assistents de les eines suficients per entendre la proposta arquitectònica d’un equipament esportiu per tal de valorar aquesta proposta amb una mirada crítica.

[Més informació i inscripcions]

Normativa que afecta les entitats esportives municipals

Inkoly / Shutterstock.com

Inkoly / Shutterstock.com

Si necessites millorar els coneixements tècnics de la normativa i conèixer les bones pràctiques municipals, t’informem que hem programat per al 24 i 31 de maig vinent un curs sobre normativa que afecta les entitats esportives municipals.

[Més informació]

Funcionament i manteniment de les piscines municipals a l’aire lliure

La província de  Barcelona compta amb 203 piscines municipals a l’aire lliure per refrescar-se a l’estiu que necessiten d'importants operacions de manteniment per poder donar servei en òptimes condicions.

El 22 de maig vinent hem programat una acció formativa en línia per explicar els conceptes bàsics de qualitat de l’aigua, filtració i desinfecció, i les operacions de manteniment de les piscines a l’aire lliure.

 [Més informació]

Recomanacions de lectures al voltant de l'esport

Aprofitant que aquesta setmana hem celebrat Sant Jordi, hem actualitzat la nostre selecció de llibres de temàtica esportiva que us recomanem les persones que formem part de l’equip d’Esports de la Diputació de Barcelona.

[Més informació]

Anar a dalt

FORMACIÓ

Congrés de Psicologia de l’Activitat Física i de l’Esport

Després de més de 35 anys, el Congrés de Psicologia de l'Activitat Física i l'Esport torna a Catalunya. Els dies 13, 14 i 15 de juny de 2024, l'Associació Catalana de Psicologia de l'Esport (ACPE) i la Federación Española de Asociaciones de Psicología de la Actividad Física y el Deporte (FEPD) organitzen el XVIII Congrés de Psicologia de l'Activitat Física i l'Esport: Esport, Benestar i Salut.

[Més informació]

5è Curs EFISport: Gestió de l'Energia en Instal·lacions Esportives

Fins l’11 de juny INDESCAT organitza el 5è Curs EFISport, una oportunitat excel·lent perquè directius d'instal·lacions esportives puguin assolir una visió completa de les bases per gestionar eficientment una instal·lació esportiva des de la vessant energètica.

A banda dels continguts propis que es treballen a les diverses jornades, el programa inclou visites presencials a instal·lacions i centres esportius relacionades amb el temari tractat.

EFISport compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, entre d’altres organismes.

[Més informació]

Anar a dalt

SABIES QUE...?

Som Vallès Trail: una caminada solidària contra el càncer

El  5 d'octubre de 2024 se celebrarà la primera edició de la «Som Vallès Trail», un repte esportiu de prop de 70 km que travessarà els principals paisatges de la comarca amb la voluntat de recaptar fons per la lluita contra el càncer.

Tots els fons de l’esdeveniment, organitzat pel Club d’Esports de Muntanya de Cerdanyola del Vallès,  es destinaran íntegrament a la Fundació Oncolliga. Una entitat que s'encarrega de vetllar pel benestar i la qualitat de vida dels malalts oncològics i les seves famílies.

[Més informació]

Convocatòria d’ajuts de la Generalitat per a esdeveniments esportius amb impacte territorial

Us recordem que teniu temps, fins el 17 de maig, per sol·licitar la subvenció de la Generalitat de suport a iniciatives i esdeveniments que tinguin un impacte significatiu en el conjunt del sistema esportiu a Catalunya o de rellevància social o històrica.

L’ajut té una dotació de 4 milions d’euros i es concedirà pels esdeveniments duts a terme durant la temporada 2023-2024.

[Més informació]

La Borsa de Treball del COPLEFC principal estratègia de recerca laboral de les persones graduades en CAFE

© Alliance Images | Shutterstock.com

© Alliance Images | Shutterstock.com

El 12 de març passat l’Observatori Català de l’Esport va presentar les dades d’un estudi que reflexiona sobre com la intel·ligència artificial (IA) afectarà el sector esportiu i el seu mercat de treball a la jornada "El mercat de treball en l'esport: dades actuals i reptes de la intel·ligència artificial", realitzada a les instal·lacions de l'INEFC a Barcelona.

[Més informació]

Més de 63.000 alumnes celebren el #DEFC2024

El dia 17 d’abril es va celebrar el Dia de l’Educació Física al Carrer, una iniciativa que pretén fer visible el caràcter educatiu de la matèria d’Educació Física i la importància de l’activitat física en general, per a una societat saludable.

Més de 63.000 alumnes de 329 centres escolars de tot Catalunya el van celebrar amb activitats diverses.

[Més informació]

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX