Butlletí Esports
31 de juliol de 2024 - #225

Dones i esport

«Mou-te, cuida’t, supera’t i et sentiràs millor» són els missatges que, a través de vídeos de dones esportistes amb històries de superació i perfils molt diversos, volem fer arribar a les dones i les noies per animar-les a fer esport a les instal·lacions municipals.

Has vist els vídeos? Els trobaràs a la pàgina Les dones fem esport. Et demanem la col·laboració per fer-ne difusió.

També t'informem que tens a la teva disposició tota la documentació relacionada amb la jornada «Claus per potenciar l’esport en les noies» celebrada el 9 de juliol.

Reserva't la data per la jornada «Equipaments 2030, una nova mirada més enllà de l'edifici»

© Studio Romantic | shutterstock.com

© Studio Romantic | shutterstock.com

Des de l’Àrea d’Esports i Activitat Física continuem treballant per transformar els equipaments esportius perquè esdevinguin instal·lacions i edificis participatius, accessibles, igualitaris i sostenibles, amb un paper més actiu a la societat i amb una nova mirada que supera els límits de l’edifici.

Et convoquem el dijous 10 d’octubre de 2024 per abordar plegats el desenvolupament i la implementació d’aquest projecte transformador de la Diputació de Barcelona.

Reserva’t la data. En breu te n’enviarem més informació.

Anar a dalt

NOTÍCIES MÉS DESTACADES

Com gaudir sense riscos de les piscines d’ús públic a Catalunya

© Sergey Novikov | shutterstock

© Sergey Novikov | shutterstock

Durant l’estiu, nombroses piscines a l’aire lliure, tant públiques com privades, obren al públic.

Volem aprofitar l’ocasió per explicar-vos les mesures que els ens locals han d’implementar per garantir el gaudi de les piscines d’ús públic i un bany segur. Són mesures que s’inclouen, fonamentalment, en el Decret 95/2000, de 22 de febrer, pel qual s’estableixen les normes sanitàries aplicables a les piscines d’ús públic, modificat pel Decret 165/2001, de 12 de juny.

[Més informació]

Presentació del programa «Bateig de vela»

@ Ipanema | shutterstock

@ Ipanema | shutterstock

El 23 de juliol de 2024 es va presentar el nostre programa «Bateig de vela», que socialitza l’esport de la vela entre prop de 40.000 alumnes. L’objectiu és augmentar la pràctica dels esports de mar i acostar-los als nens, les seves famílies i els docents, per crear vincles permanents entre les escoles i els clubs.

Enguany és el primer curs que s’ha posat en marxa i ja s’hi han preinscrit 10.116 alumnes de 800 escoles; d’aquests, 4.123 alumnes de 120 escoles ja han rebut el seu «bateig de vela». La resta ho farà a la tardor, una vegada comenci de nou el curs escolar.

Més informació: www.diba.cat/bateig-de-vela

Coneixes la xarxa TIR?

Si treballes en l’àmbit d’esports en un municipi de menys de 10.000 habitants, la xarxa TIR (Trobar Intercanviar Reflexionar) pot ser del teu interès.

La TIR és el nostre espai relacional orientat a construir una xarxa entre els municipis petits de la demarcació de Barcelona i la Diputació. Se’n fan dues edicions cada any, en què s’intercanvien experiències del dia a dia que poden esdevenir un punt de partida per a noves realitats, i que també ens permeten detectar les vostres necessitats per poder ajudar-vos.

Vols participar-hi? Envia un missatge a o.act.esport@diba.cat i t’ho expliquem.

[Més informació]

Ajuts per a projectes pilot singulars de comunitats energètiques i per a la inversió en projectes innovadors d’energies renovables

© Andrii Yalanskyi | shutterstock

© Andrii Yalanskyi | shutterstock

Us informem de la recent publicació de l’Ordre TED/764/2024, de 22 de juliol, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió d’ajudes del nou programa d’incentius a projectes pilot singulars de comunitats energètiques (Programa CE implementa), i de l’Ordre TED/765/2024, de 22 de juliol, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes a la inversió en projectes innovadors d’energies renovables i emmagatzematge, així com a la implantació de sistemes tèrmics renovables (Programa d’energies renovables innovadores). Totes dues ajudes s’inclouen en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea - Next Generation EU.

[Més informació]

Anar a dalt

FORMACIÓ

© Ground Picture | shutterstock © Ground Picture | shutterstock

© Ground Picture | shutterstock

© Ground Picture | shutterstock

Per conèixer i analitzar quines energies renovables són les més adequades per als equipaments esportius que gestioneu, us proposem una acció formativa presencial que tindrà lloc el 9 d'octubre proper, on tractarem continguts com ara la identificació de les principals opcions d'instal·lacions d'energies renovables, la seva integració als edificis esportius i quina viabilitat presenten per formar part de comunitats energètiques i quins són els ajuts existents.

[Més informació i inscripcions]

© Robert Kneschke | shutterstock © Robert Kneschke | shutterstock

© Robert Kneschke | shutterstock

© Robert Kneschke | shutterstock

Si estàs interessada o interessat en conèixer les solucions arquitectòniques correctes, com també les pautes i criteris tècnics de les condicions d'accessibilitat universal aplicables als equipaments esportius, aquest curs pot ser del teu interès. Podràs descobrir eines molt útils per als municipis, amb les que podràs incorporar mesures d’accessibilitat universal als equipaments esportius.

[Més informació i inscripcions]

Tens la necessitat de fer l’elecció d'un paviment de gespa artificial per al camp de futbol del teu municipi? Vols conèixer experiències de fracàs i d’èxit en aquest àmbit?. Si la resposta és afirmativa, et presentem una acció formativa presencial que tindrà lloc el 23 d’octubre proper per poder-te facilitar criteris per a l’elecció de paviments de gespa artificial.

Aquest curs tindrà lloc a la sala d’actes de l’edifici Migjorn del recinte Mundet i correrà a càrrec de Rafael Mengual i Laura Magraner.

[Més informació i inscripcions]

Bon estiu!!

 

 

 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Diputació de Barcelona. Gerència de Serveis d'Esports
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet - Edifici Migjorn - 1a planta
08035 Barcelona
https://www.diba.cat/esports
gs.esports@diba.cat

 

Facebook Pinterest InstagramYoutubeX