In-Forma - Juliol 2014 (1)

Butlletins
Juliol 2014 (1) - #7

Novetats

Presentats 2 nous plans de formació

L'11 de juny i el 8 de juliol la Direcció de Serveis de Formació va presentar a la Junta de Govern dels ajuntaments de Sant Just Desvern i de Montmeló els seus Plans de formació.

Aquests plans són el resultat del treball realitzat conjuntament entre el personal tècnic d'aquests dos ajuntaments i la pròpia Direcció, i esdevenen un instrument per millorar l'eficàcia de les seves organitzacions mitjançant la millora de les competències professionals dels respectius empleats. 

En el cas de Sant Just Desvern,  l'Ajuntament va considerar necessari dotar-se d'un instrument que els permetés ordenar i regular la formació, en aquest cas és el seu primer Pla de formació.

Així doncs, l'elaboració del Pla de formació ha suposat seguir un procés de treball que ha contemplat diversos objectius:

- Elaborar un Pla de formació plurianual amb una metodologia que, a l'hora, permeti a l'Ajuntament assolir un nivell d'autonomia suficient de cara a la seva actualització periòdica, la qual cosa implica un model de gestió de la formació (detecció de necessitats, valoració, priorització...) que requereix la participació de l'estructura de comandaments.

- Capacitar al personal administratiu per facilitar una versatilitat que permeti una certa mobilitat interna, de manera que es pugui millorar en eficiència. Aquest objectiu requereix que el coneixement i la manera de fer puguin ser compartits mitjançant la formació interna i/o d'altres mecanismes, i que els comandaments tinguin en compte l'acollida, el creixement i la cohesió del seu equip.

- Atendre les necessitats formatives globals, de tots els grups funcionals de l'Ajuntament, comptant durant el procés amb la màxima participació possible.

En el cas de Montmeló, l'Ajuntament va sol·licitar, mitjançant el Catàleg de concertació 2013, la col·laboració de la Direcció de Serveis de Formació per portar a terme un Pla de formació, l'elaboració del qual requeria dissenyar i desenvolupar un procés de detecció de necessitats formatives dels diferents col·lectius.

Per a la identificació d'aquestes accions formatives s'han fet servir diferents tècniques participatives, com ara les sessions de treball i les entrevistes. Aquestes es van dur a terme, durant el 9 de gener i el 3 de març del 2014, entre el personal directiu, el personal de comandament /coordinadors d'equip, el personal tècnic i el personal administratiu. 

D'acord amb les necessitats detectades s'ha elaborat un itinerari formatiu inicial per a cada grup funcional que haurà de ser ampliat al llarg del temps. Dins de cada itinerari apareixen propostes concretes d'accions formatives per a les quals es suggereix una estratègia formativa concreta, bàsicament formació interna, formació externa o formació a mida, per respondre més eficientment a les necessitats individuals i col·lectives detectades.

Així doncs, tant el Pla de formació com les programacions formatives anuals han de ser un instrument útil per garantir el màxim nivell competencial de totes les persones de l'Ajuntament de Montmeló, per tal que puguin contribuir de manera eficient a l'assoliment dels objectius previstos.

 

 


Valorem la vostra privacitat

Direcció de Serveis de Formació
Urgell,187 (Edifici 14 de l'Escola Industrial)
08036 Barcelona
tel. 934 049 300
a/e ds.formacio@diba.cat
http://www.diba.cat/formacio

Accediu a tots els anteriors butlletins