In-Forma - Octubre 2014

Butlletins
Octubre 2014 - #9

Novetats

El breus de l'In-Forma

La presentació del model de formació de la DIBA a directius iberoamericans, el projecte d'actuació del Pla de formació de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, els canvis en la tramitació de la formació externa i el nou òrgan de política lingüística de la Diba, són els breus de l'In-Forma d'aquesta edició.

- La presentació del model de formació de la Diba a directius iberoamericans a l'INAP 

El passat 29 d'octubre, a la seu de l'Instituto Nacional de Administración Pública d'Alcalá de Henares, es va presentar, al llarg de tres hores, el model formatiu de la Diputació de Barcelona que impulsa la Direcció de Serveis de Formació. Els assistents responien al perfil de directius públics de Brasil, Cuba, Equador, El Salvador. Mèxic, Paraguay, Perú, República Dominicana, Uruguay o Angola. El Pla director 2013-2015 , el Pla Estratègic de Formació, el model tècnicl'organigrama, la xarxa de referents, el Formadiba o el Gestforma van ser alguns dels temes tractats durant la sessió. Podeu descarregar la presentació en aquest enllaç.

- Sant Vicenç dels Horts inverteix en un Pla de formació

El passat 23 d'octubre la Direcció de Serveis de Formació va presentar el projecte d'actuació del Pla de formació de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. Per aquest ajuntament aquest serà el seu primer Pla de formació global. Els objectius del Pla són:

• Elaborar un Pla de formació plurianual en base a la identificació dels perfils professionals de cada grup funcional.
• Dissenyar els itineraris formatius de cada col·lectiu, que contemplin tant la formació de caràcter qualitatiu com la de caràcter tècnic.

- Canvis en la tramitació de la Formació externa

L'assistència a activitats formatives realitzades per entitats externes és una de les modalitats de formació no planificada que possibilita la corporació perquè els empleats assoleixin els coneixements requerits del seu perfil professional.
A partir de l'1 d'octubre la tramitació de sol·licituds segueix el procediment següent:

• L'Interlocutor Formació DIBA , com a referent tècnic de les àrees corporatives de l'oferta formativa adreçada al personal de la Diputació de Barcelona, recull les demandes de formació externa del seu àmbit. 

• L'Interlocutor Formació DIBA envia, en primera instància, per correu electrònic (s.g.formacio@diba.cat) i, posteriorment, per correu intern a la DSF (amb les corresponents signatures) la documentació següent:
• El formulari de sol·licitud  de l'acció formativa
• El programa de l'acció formativa.
• Un informe justificatiu signat pel Coordinador de l'àrea corresponent en el cas que l'acció formativa superi els 200 €.

Finalment, la DSF tramita el decret corresponent un cop validada la documentació.

- La DSF, membre del nou l'òrgan de política lingüística

Amb la voluntat de continuar avançant en la consolidació de l'ús del català recentment s'ha creat l'òrgan de política lingüística  de la DiBA del qual la Direcció de Serveis de Formació n'és membre. Aquest 31 d'octubre va tenir lloc la primera sessió de treball.
En l'àmbit de la formació aquest òrgan té la funció d'establir la formació i perfeccionament en llengua catalana o en el llenguatge d'especialitat corresponent per garantir el funcionament eficient dels serveis i l'exercici adequat dels llocs de treball.

 

 


Valorem la vostra privacitat

Direcció de Serveis de Formació
Urgell,187 (Edifici 14 de l'Escola Industrial)
08036 Barcelona
tel. 934 049 300
a/e ds.formacio@diba.cat
http://www.diba.cat/formacio

Accediu a tots els anteriors butlletins