Habitatge, Urbanisme i Activitats - novembre 2013

Butlletins
novembre 2013 - #55

Habitatge

Finalitzat el curs sobre la gestió del lloguer: normativa i pràctica

Durant els mesos de setembre i octubre es va oferir als professionals dels serveis locals d'habitatge una visió completa i actualitzada de la normativa vigent en arrendaments urbans.

El curs es va destinar al personal que treballa en l'àmbit de les Borses de Mediació i/o en l'assessorament específic a la ciutadania, com per exemple OAC's, serveis socials, consum  o qualsevol altre àmbit relacionat amb l'habitatge.

D'una banda, els assistents van rebre formació especialitzada sobre la regulació del lloguer, incidint en les recents modificacions de Llei 4/2013 de 4 de juny de mesures de flexibilització i foment del mercat de lloguer d'habitatge. Es van analitzar els canvis en la Llei d'Arrendaments Urbans de 1994, sobretot en aquells aspectes que més corresponen a la tasca dels serveis locals d'habitatge, com són els contractes, les modificacions de les clàusules per canvis en la renda o en el termini, les rescissions, o els procediments de desnonaments per falta de pagament de la renda, etc.

I de l'altra, tenint en compte que actualment una de les activitats que més estan duent a terme els serveis locals d'habitatge és l'atenció i assessorament al ciutadà, sobretot des de les Borses de Mediació per al Lloguer Social, el curs es va tancar amb un taller sobre mediació i gestió de conflictes tant entre llogaters i propietaris, com entre les parts i els serveis locals d'habitatge.


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats