Habitatge, Urbanisme i Activitats - juny 2014

Butlletins
juny 2014 - #61

Habitatge

Aplicació d'un nou enfocament metodològic en la redacció de Plans Locals d'Habitatge, prova pilot Montgat

Coincidint amb l'aprovació del nou Pla per al dret a l'habitatge de Catalunya, que defineix un marc regulador estable de les polítiques d'habitatge pels propers anys, la Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats (GSHUA) de la Diputació de Barcelona torna a impulsar el suport a la redacció de Plans Locals d'Habitatge (PLH).

Els difícils reptes de la gestió municipal i els canvis i incerteses que estan afectant les polítiques d'habitatge han suposat en els darrers temps una manca de demanda per part dels ajuntaments en relació al disseny i la planificació de les seves polítiques d'habitatge, i han mostrat la necessitat d'adaptar el seu enfocament a les noves i complexes circumstancies de l'actualitat.

Per tal d'afrontar aquesta situació, la GSHUA ha definit un nou format de PLH buscant la seva simplificació, flexibilitat i adaptació a l'actual context que, sense renunciar a la realització d'una diagnosi global del tema de l'habitatge i a definir propostes d'abast divers i naturalesa multisectorial, es configuri com  un "full de ruta" destinat a orientar la presa de decisions municipal. 

Per tal de contrastar la idoneïtat d'aquest nou format de Pla, i abans de fer-lo extensiu al conjunt dels municipis de la demarcació, s'ha acordat amb l'Ajuntament de Montgat la realització del seu Pla Local d'Habitatge.

En els propers mesos s'iniciarà la redacció d'altres PLH's com a resposta a les demandes que diversos ajuntaments han formulat dins el Catàleg de Serveis 2014.

 


Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats